Πίνακας με αντιστοιχίες φακών - σωμάτων?

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Θέλω να αποφασίσω αν θα συνεχίσω αγοράζοντας φακούς της εταιρείας που ήδη έχω ή αν θα αλλάξω μάρκα.
Με δελεάζουν οι mirrorless (έχω παλιά dslr) αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το ποιούς φακούς μπορεί να δεχτούν, ακόμη και από άλλες εταιρείες (με adaptor).
Υπάρχει κάπου ένας οδηγός που να περιλαμβάνει στοιχειωδώς μάρκες, mounts και αντίστοιχους φακούς; (όχι αναλυτικά, αλλά να λέει πως π.χ. οι φακοί ef, ef-s canon φοριούνται και στην τάδε μοντούρα με αντάπτορα ή όχι και με επίπτωση π.χ. το βινιετάρισμα).

Είδα το παρακάτω: http://avclub.gr/forum/showthread.p...eviews?p=1056770021&viewfull=1#post1056770021

αλλά θα ήθελα κάτι πιο συγκεκριμένο ειδικά για τις 3 εταιρείες Ca-So-Ni... με πλήρη δυνατότητα auto focus!

Last edited:
αλλά θα ήθελα κάτι πιο συγκεκριμένο ειδικά για τις 3 εταιρείες Ca-So-Ni... με πλήρη δυνατότητα auto focus!

Ελάχιστοι μετατροπείς έχουν βγει που να υποστηρίζουν AF και αυτό συνήθως είναι αρκετά αργό ή μή αξιόπιστο που αναιρεί την ύπαρξη του.
Περισότεροι υπάρχουν για EF φακούς σε sony E & m43 mount με AF δυνατότητες. Είναι να βγεί επίσημα και ένας commlite Νικον F to Sony E αλλά ακόμη.
Εξαρτάται και απο το σώμα. Η A7RII προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες με φακούς άλλης εταιρίας ακόμη και σταθεροποίηση.

Σε ευχαριστώ πολύ evanfotis!

H A7RII μάλλον είναι πολύ εκτός των δυνατοτήτων μου αν και ίσως θα μπορούσα (?) να αξιοποιήσω 2 μάλλον αδιάφορους φακούς sony a mount
(sam 18-55 & 55-200) που ήδη έχω στην Α580 μου.
Επειδή ο φίλος Βλασίδης μου έβαλε την ιδέα για τον vfm 10-18 της canon άρχισα να σκέφτομαι για πιθανούς συνδυασμούς με σκοπό την όποια αναβάθμιση αλλά και εναλλαγή φακών μεταξύ εταιρειών, ώστε να επωφεληθεί και ένα μέλος της οικογένειας από το 2ο σετ.
Το να παραμείνω στη Sony, είναι ένα ακόμη ερώτημα... όπως λέει και ο φίλος send: ας πρόσεχα!! :stupid: