Pinnacle Studio 12, Καλά νέα για κατόχους AVCHD

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
Τα καλά νέα για τους κατόχους AVCHD καμερών είναι πλέον πραγματικότητα. Η pinnacle ανακοίνωσε σήμερα την διάθεση της version 12 του γνωστού Pinnacle studio, όπου μεταξύ όλων των νέων features υποστηρίζει πλέον και smart rendering AVCHD.

http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Home/

Σε απλά Ελληνικά θα εξηγήσω τι είναι το smart rendering.

Μέχρι σήμερα όλοι οι κάτοχοι των AVCHD καμερών, αν ήθελαν μια οποιαδήποτε αλλαγή στα κλιπάκια τους ή ένα απλό μοντάζ με fade in, fade out, έπρεπε να περιμένουν ατελείωτες ώρες rendering, καθώς τα προγράμματα επεξεργασίας κωδικοποιούσαν όλο το βίντεο, αντί μόνο των σημείων που έγινε η αλλαγή.
Ήδη ξέρετε πως αν «πειράξετε» ένα dv avi σε διάφορα σημεία και κάνετε render πάλι σε dv avi, τότε το πρόγραμμα θα κωδικοποιήσει μόνο τα σημεία αλλαγής, γλιτώνοντας έτσι χρόνο αλλά και διατηρώντας την αρχική ποιότητα.

Τώρα λοιπόν η Pinnacle υποστηρίζει smart rendering και σε AVCHD, καθιστώντας το Studio 12 μονόδρομο …..

Ας περιμένουμε να δούμε τι θα απαντήσει η Sony με το Vegas στα πλαίσια προώθησης των νέων της AVCHD καμερών.

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, το σκέφτομαι πολύ να δώσω 150 ευρώ για κάτι που μόλις κυκλοφόρησε και δεν έχει δοκιμαστεί αν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται ότι κάνει.

Από την άλλη όμως, με τα υπόλοιπα προγράμματα που κάνω editing/rendering AVCHD μπορώ να πω ότι με τον E8400 3GHZ dual 2 core επεξεργαστή μου δουλεύω άνετα. Όχι γρήγορα και σίγουρα όχι με πολλά εφέ κτλ καθώς όλα αυτά βαραίνουν ακόμα πιο πολύ το process και το preview σέρνεται.

Σε κάθε περίπτωση όμως μπορώ να έχω το αποτέλεσμα που θέλω καθώς το rendering δεν με νοιάζει αν θα κάνει 5 ή 7 ώρες αφού θα μείνει έτσι και αλλιώς όλο το βράδυ ανοιχτό.

Re: Απάντηση: Pinnacle Studio 12, Καλά νέα για κατόχους AVCHD

Από υπολγιστική ισχύ, αντέχει ένας μέτριος διπύρηνος το συγκεκριμένο Pinnacle ?

Δεν είναι μόνο θέμα ενόs μέτριου διπύρινου όπωs λεs...
Μεγάλο ρόλο παίζει τι μνήμεs και τι σκληρό έχειs.
Εγώ έχω έναν AMD 3800 x2 με 2 gb μνήμη και 2
WESTERN DIGITAL RAPTOR WD740ADFD 74GB 10000RPM
σε raid.
To σύνολο αυτό δεν το βλέπω να ζορίζεται...-bye-