Πιο blu ray απο τα.... να αγοράσω?

ichaltou

AVClub Enthusiast
αποφάσισα σε πολύ μικρό διάστημα να αλλάξω το blu ray που αγόρασα στις αρχές Αυγούστου- pana BD80- με κάτι απο τα παρακάτω πηγαίνοντας σε κατηγορία τιμής εως 800-850 ευρώ καθώς έχω φάει τρελλό κόλλημα με τα blu ray.
υποψήφια προς απόκτηση τα

DENON 2010 ( mr rebelos γραψε εντυπώσεις)

Pioneer LX52

Oppo 83

δεν ξέρω εαν μου έχει διαφύγει κάτι οποιος γνωρίσει να συμπληρώσει τη λίστα και με κάποιο άλλο. Παρακαλώ όποιος έχει και κάποιο να βοηθήσει γράφοντας τις εντυπώσεις του ( μου αρέσουν οι υπερβολές :firstprize: )

ευχαριστώ προκαταβολικά

αποφάσισα σε πολύ μικρό διάστημα να αλλάξω το blu ray που αγόρασα στις αρχές Αυγούστου- pana BD80- με κάτι απο τα παρακάτω πηγαίνοντας σε κατηγορία τιμής εως 800-850 ευρώ καθώς έχω φάει τρελλό κόλλημα με τα blu ray.

Pioneer LX52

Oppo 83

δεν ξέρω εαν μου έχει διαφύγει κάτι οποιος γνωρίσει να συμπληρώσει τη λίστα και με κάποιο άλλο. Παρακαλώ όποιος έχει και κάποιο να βοηθήσει γράφοντας τις εντυπώσεις του ( μου αρέσουν οι υπερβολές :firstprize: )

ευχαριστώ προκαταβολικά

Δεν εχω προλαβει να το δω εν δραση. Πιστευω οτι μεσα στο σκ θα εχω την ευκαιρια να δω την πρωτη ταινια. Παντως σαν πρωτη διαφορα να πω οτι το oppo ειναι universal (+) αλλα και πειραγμενο για να παιζει (-).

Σε μπελαδες (ευχάριστους) μπήκες φίλε ichaltou.

Μία από τα ίδια και εγώ!!!

Μερικά από τα ερωτήματα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου:

Θα βλέπεις μόνο BR ταινίες?
Θα χρειαστεί να αναβαθμίζει την εικόνα των DVD?
Θα χρειαστούν αναλογικές έξοδοι?
Θα πάιζει και μουσική?
Θα παίζει και SACD, HD DVD, DVD Audio kok?
Θα παίζει και flac, mkv kok?
Region free?

Aν έχεις τις απαντήσεις προχωράς πιο εύκολα.

Προσωπικά ήθελα να περιμένω ένα χρόνο ακόμα για να λυθούν μερικές από τις "αρώστειες" των entry level Blu Ray, αλλά το μετάνοιωσα.
Αποφάσισα να πάρω media tank και οικονομικό blu ray για να καλυφθούν οι περισσότερες από τις απαιτήσεις μου.

Στην αρχή χαλβάδιασα αυτό που πουλάς (ΒD-80), αλλά δεν μου έκανε το design.
Mετά πέιστικα για το SAM 2500 λόγω καλού upscaling των DVD και πολύ καλής τιμής (pixmania.gr 250 E, περίπου). Δυστυχώς όταν το αποφάσισα (15αύγουστο) αποσύρθηκε από το site!

Σήμερα έχω καταλήξει σε universal χωρίς media tank! OppoBDP83.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα περιμένω την ευρωπαική έκδοση μετά τα Χριστούγεννα και ο Θεός βοηθός. αλλα ως τότε μπορεί να έχω αλλάξει και άλλες δέκα γνώμες...

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα -bye-

Re: Απάντηση: Πιο blu ray απο τα.... να αγοράσω?

Σήμερα έχω καταλήξει σε universal χωρίς media tank! OppoBDP83.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα περιμένω την ευρωπαική έκδοση μετά τα Χριστούγεννα και ο Θεός βοηθός. αλλα ως τότε μπορεί να έχω αλλάξει και άλλες δέκα γνώμες...

Πάντως η Ευρωπαϊκή έκδοση του oppo δεν θα είναι region free...απ'οτι μόλις είδα στο διπλανό post το ξέρεις ήδη αυτό.

Last edited:
εγω μαλον θα βολευτω με mkv απο το pc και μετα full απο καλοκαιρακι που θα βγουν τα πρωτα 3d blu ray.αν δεν ειναι πανακριβα ενοειται..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιο blu ray απο τα.... να αγοράσω?

Πάντως η Ευρωπαϊκή έκδοση του oppo δεν θα είναι region free...απ'οτι μόλις είδα στο διπλανό post το ξέρεις ήδη αυτό.

Σωστό. Αν και προσωπικά δεν με περιορίζει το region free.

Τα παραπάνω που έγραψα είναι για να προβληματίσουν.
Εννοείτε ότι επειδή σήμερα έχω καταλήξει στο Οppo αυτό δε σημαίνει ότι εκπληρώνει όλες τις παραπάνω συνθήκες.

-bye-

Θα βλέπεις μόνο BR ταινίες? ναι
Θα χρειαστεί να αναβαθμίζει την εικόνα των DVD? ναι
Θα χρειαστούν αναλογικές έξοδοι? μάλλον ναι
Θα πάιζει και μουσική? σπάνια
Θα παίζει και SACD, HD DVD, DVD Audio kok? οχι
Θα παίζει και flac, mkv kok? οχι
Region free? αδιάφορο

σκέφτομαι το pioneer πολυ σοβαρά σε συνδιασμο με τον ιδιο ενισχυτή.

Region free? αδιάφορο

Με βαση τις αναγκες σου (ειχαμε και περιπου τις ιδιες) εγω θα απεριπτα το oppo. Νομιζω οτι και το denon μια χαρα θα σε ικανοποιησει. Απο δευτερα θα σου πω και εντυπωσεις.

Region free? αδιάφορο

Aν θα βλέπεις μόνο ΒR τι το θές το DVD Upscaling βρε?
Μάλλον δεν θα βλέπεις μόνο ΒΡ αλλά και DVD λοιπόν.-bye-

oppo τοτε .
Κατά τη γνώμη μου πολλά λεφτά γι'αυτά που ζητάει. -bye-

Με βαση τις αναγκες σου (ειχαμε και περιπου τις ιδιες) εγω θα απεριπτα το oppo. Νομιζω οτι και το denon μια χαρα θα σε ικανοποιησει. Απο δευτερα θα σου πω και εντυπωσεις.

Περισσότερο θα συμφωνήσω με τον Μr Rebelo.
Aν και στη θέση σου θα κράταγα το ΒD-80... -bye-
Aν θές κατι ακόμα καλύτερα ας βοηθήσουν τα άλλα τα παιδιά καθώς εγώ ούτε τα Pioneer ούτε τα Denon έχω δεί να παίζουν σε "κανονικές"

Kαλή επιλογή σου εύχομαι! -bye-

Να βάλω και άλλη μια παράμετρο που ίσως να σε ενδιαφέρει.

Κάποια στιγμή, όχι νωρίτερα από του χρόνου φαντάζομαι, οι τιμές των ΒR-RW discs θα πέσουν αισθητά γύρω στο 1 Euro, αντί 8-10 Ε που κάνουν τώρα.

Οπότε η συσκευή που θα πάρεις φρόντισε να έχει καλή συμβατότητα με τα αντιγραμένα. Για παράδειγμα το DVD-SACD Pioneer (παλαιό μοντέλο) που έχω παίζει πολύ λιγότερα DVD-RW από το Samsung HD-R μου. Το ίδιο πρόβλημα είχα και με ένα DVD της SONY (και αυτό παλαιό μοντέλο).

Ευκαιρία είναι να μας δώσουν τα φώτα τους και οι ειδικοί ...

-bye-

Eίχα πρόβλημα με συγκεκριμένες εταιρείες CD-R kai DVD-R αλλά και με τα +/-R. Αυτή τη στιγμή έχω καταλήξει σε ΤDK-RW (παίζουν παντού) και Μemorex που παίζουν τουλάχιστον και στα δύο που έχω.

Eχω πάντως ακούσει ότι όσα λιγότερα αντιγραμένα παίζει ένα μηχάνημα τόσο καλύτερο είναι, λόγω μεγαλύτερης δειγματοληψίας!
Επίσης ότι τα DVD της Oppo δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα (ένας ακόμα λόγος που γλυκοκοιτάω το BDP83). Mπορεί να είναι και ράδιο-αρβύλα!
Δεν ξέρω... περιμένω τα φώτα σας και εγώ...-bye-

Pioneer LX52

Oppo 83

ευχαριστώ προκαταβολικά

Σχετικά με το pioneer πάντως, ο Ήχος κλείνει το τεστ του λέγοντας:" ο ήχος του bdp-lx52 είναι εξαιρετικός για blu player ενώ η εικόνα του είναι εφάμιλλη με εκείνη του bdp-320".

To οποίο 320 κοστίζει όμως σημαντικά λιγότερα χρήματα, περίπου όσο και το panasonic που έχεις. Σημειώνει επίσης πως επειδή το πλέιερ τρέχει σε υψηλό deep color (48bit) απαιτεί και high-speed καλώδιο hdmi.

Eίχα πρόβλημα με συγκεκριμένες εταιρείες CD-R kai DVD-R αλλά και με τα +/-R. Αυτή τη στιγμή έχω καταλήξει σε ΤDK-RW (παίζουν παντού) και Μemorex που παίζουν τουλάχιστον και στα δύο που έχω.

Eχω πάντως ακούσει ότι όσα λιγότερα αντιγραμένα παίζει ένα μηχάνημα τόσο καλύτερο είναι, λόγω μεγαλύτερης δειγματοληψίας!
Επίσης ότι τα DVD της Oppo δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα (ένας ακόμα λόγος που γλυκοκοιτάω το BDP83). Mπορεί να είναι και ράδιο-αρβύλα!
Δεν ξέρω... περιμένω τα φώτα σας και εγώ...-bye-

Εγώ έχω DVD to oppo το DV-981. Οφείλω να ομολογήσω οτι είναι πολύ "σκυλί" στα αντιγραμμένα. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν του βάζω divx αρχεία που είναι γραμμένα σε DVD+RW της TDK (αυτά που είναι μπορντώ χρώματος). Το γουστόζικο είναι οτι σε παλιότερο DVD+RW της TDK δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιο blu ray απο τα.... να αγοράσω?

Aν θα βλέπεις μόνο ΒR τι το θές το DVD Upscaling βρε?
Μάλλον δεν θα βλέπεις μόνο ΒΡ αλλά και DVD λοιπόν.-bye-

:BDGBGDB55:
εχω τη παλιά συλλογή με τα dvd και βλέπω που και που.

και εσυ πια τίποτα δεν αφηνεις να πέσει κάτω:flipout:

Απάντηση: Re: Πιο blu ray απο τα.... να αγοράσω?

αρχίζω να προσανατολίζομαι προς σετακι bluray+ενισχυτης, το δευτερο μαλλον οχι αμεσα, lx52 ή 2310 & 2010

Άντε με το καλό!

Για τα DVD της συλογής μας ανησυχούμε όλοι. Και μιας και θα αγοράσουμε κάτι καινούριο καλό θα ήταν να τα έπαιζε καλύτερα απ' ότι μέχρι σήμερα.
Τώρα θα μου πείς όταν συνηθίσουμε σε 3D δεν θα βλέπονται...

´Έ, ως τότε... :BDGBGDB55:

-bye-