πιο chipaki ήχου είναι καλύτερο?

Z-130

Banned
3 November 2006
403
Παιδιά θα πάρω μία ASUS p5k και υπάρχουν 100 μοντέλα. Κάποια φοράνε το chipaki ήχου Realtek ALC 883 (8 -Channel High-Definition Audio CODEC Coaxial / Optical S/PDIF out ports at back I/O
Support Enumeration, Multi-streaming) και άλλα το ADI® AD1988B (8 -Channel High Definition Audio CODEC
Coaxial / Optical S/PDIF out ports
ASUS Noise Filter).
Ποιό είναι καλύτερο?

εγω δε νομιζω να δεις διαφορα...
τζαμπα το ψηριζεις, παρε την καλυτερη μητρικη.

Δυστυχώς κανένα δεν παίζει καλά. Δεν είναι μόνο θέμα από το τσιπάκι, αλλά από το πως κάθε κατασκευαστής το ενσωματώνει στην μητρική του. Δεν έχω βρει μητρική όπου να μην παρεμβαίνει θόρυβος από usb κυρίως συσκευές...
Και asus, και gigabyte, και msi... Θόρυβος σε όλες :angry:

εγω ακουω τον καλυτερο ηχο ever!!!
απο την καρτα ηχου του πισιου μου πλεον απλα δεν ξανα αγοραζω CDplayer !!!
το μονο μειον οταν θελει καποιος να ακουσει ενα σιντι πρεπει να βαζει μπρος το πισι......

παντως οσα πλαυερ και αν ακουσα κανενα δεν παιζει ετσι .....

τωρα γιατι κατηγορουνται οι καρτες ηχου των μητρικων δεν ξερω .....
εγω αυτο που ακουω ειναι πολυ καλυτερο απο τα πλαυερ που ειχα δοκιμασει ....

μητρικη ... μια ΑΣΟΥΣ της εποχης 2004....

Δυστυχώς κανένα δεν παίζει καλά. Δεν είναι μόνο θέμα από το τσιπάκι, αλλά από το πως κάθε κατασκευαστής το ενσωματώνει στην μητρική του. Δεν έχω βρει μητρική όπου να μην παρεμβαίνει θόρυβος από usb κυρίως συσκευές...
Και asus, και gigabyte, και msi... Θόρυβος σε όλες :angry:

Δυστυχως αυτον το θορυβο που αναφερεις τον διαπιστωσα κ εγω τωρα στην abit IP35pro(λιγο αλλα παρολα αυτα τον ακουω)......Ακομα κ θορυβος απο τη λειτουργια του σκληρου περναει στα ηχεια!!Αρα με βλεπω για καρτα ηχου......αν κ δεν εχω αξιολογο ηχητικο συστημα
Υ.Γ Με την dfi ultra-d που ειχα μεχρι τωρα δεν ειχα ακουσει παντως θορυβο......

Συνδεω αναλογικα με τον ενισχυτη μου...
Σκεφτομουν για την xplosion της auzentech.....που ειναι αρκετα πιο οικονομικη απο prelude-xonar....
Ακομα δεν εχω αποφασισει...:confused:

Παιδιά θα πάρω μία ASUS p5k και υπάρχουν 100 μοντέλα. Κάποια φοράνε το chipaki ήχου Realtek ALC 883 (8 -Channel High-Definition Audio CODEC Coaxial / Optical S/PDIF out ports at back I/O
Support Enumeration, Multi-streaming) και άλλα το ADI® AD1988B (8 -Channel High Definition Audio CODEC
Coaxial / Optical S/PDIF out ports
ASUS Noise Filter).
Ποιό είναι καλύτερο?

Καμια διαφορα!
Για το "κλικ" τον Windows ειναι Hi-end, αλλα αν θες ποιοτητα απλα ξεχασε το,
πας για καρτα ηχου.

Παιδια χρησιμοποιιστε την ψηφιακη εξοδο ηχου αν υπαρχει για σε σινδεση σε ενισχυτη η ηχεια με ψηφιακη και θα δειτε τρομερη διαφορα.

Αγαπητέ ce6at κατ' αρχήν, καλωσόρισες στο Club!

Ο λόγος που συζητάμε τις αναλογικές συνδέσεις είναι η υποστήριξη από αυτές των νέων φορμάτ HD ήχου που βρίσκεται αποθηκευμένος στα HD DVDs / BluRays που κυκλοφορούν. Τα συγκεκριμένα φορμάτς δεν είναι δυνατό να περάσουν από τις κλασικές ψηφιακές συνδέσεις (οπτικές & ομοαξονικές) λόγω περιορισμού bandwidth. Οπότε, η λύση (για την ώρα) είναι η αναλογική σύνδεση. Έχοντας εξασφαλίσει ότι τα αναλογικά στάδια της κάρτας ήχου μας είναι κορυφαία, μπορούμε να απολαύσουμε τα HD audio formats με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν ψάξεις λίγο στο forum θα βρεις άπειρες σελίδες συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα τους τελευταίους 12 μήνες+.