Pioneer 2013 A/V Recievers

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,167
Μεταμορφωση
Μεχρι στιγμής μονο για την VSX σειρά πληροφορίες...

http://www.pioneer.eu/uk/newsroom/news/new_vsx-series/page.html

Pioneer is launching its impressive 2013 range of VSX AV Receivers, offering improved smartphone connectivity as well as a host of step-up features from 2012.
The new models are compatible with iOS and Android for easy access to music streaming options and improved control of features and functionality. Each receiver offers top quality audio and brings a variety of new features with the top of the line models including multiple HDMI outputs and dedicated apps.
Heading the new range is the 7.2-channel VSX-1123 and VSX-923, which have Zone 2 HDMI out as well as eight HDMI ports. In addition, the two top-of the-range models have the ability to upscale HDMI video signals for 4K Ultra HD resolution when used with the latest 4K displays. Both are also compatible with the new iControlAV2013 app. The flagship VSX-1123 also offers playback of audio files stored in the Direct Streaming Digital (DSD) format through its front USB.

Η VSX σειρά θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Στο AVSFORUM έχουν κάποια στοιχεία για την αμερικάνικη σειρά με τους Class D.

Το έκανα ένα copy-paste...

Elite SC models - slight changes since 2012 at a glance. Everything is 4k this year.

Class D amplifier section has been modified since last year.

SC-71 (SC-61)
8Ω - 120W (125)
6Ω - 150W (N/A)
4Ω - 180W (200)
HDMI 7 in - 2 out incl. ZONE 2 (6in - 1out)
Multi-channel pre-out removed

SC-72 (SC-63)
8Ω - 130W (125)
6Ω - 170W (N/A)
4Ω - 210W (200)
HDMI 7 in - 2 out incl. ZONE 2 (6in - 1out)

SC-75 (SC-65)
8Ω - 135W (130)
6Ω - 175W (170)
4Ω - 220W (210)

SC-77 (SC-67)
8Ω - 140W (140)
6Ω - 190W (180)
4Ω - 250W (243)

SC-79 (SC-68)
8Ω - 140W (140)
6Ω - 200W (190)
4Ω - 255W (240)
Multi-channel input removed
HDbaseT output added.

Η αφαίρεση των πολυκάναλων αναλογικών προκαλεί εντύπωση.
Για ποιο λόγο να προτιμήσεις κάποιον από τους δύο κορυφαίους;
Ξέρει κάποιος τί είναι το HDBaseT;

Last edited:
Άλλοι καιροί, άλλες ανάγκες. Τι να λένε πια οι αναλογικές πολυκάναλες είσοδοι; Εδώ μιλάμε για DSD playback μέσω USB και ασυμπίεστο βίντεο και ήχο μέσω δικτύου 10.2 Gbps! Αυτά πλέον είναι πιο σημαντικά από τις εισόδους.... S-Video... !

Άλλοι καιροί, άλλες ανάγκες. Τι να λένε πια οι αναλογικές πολυκάναλες είσοδοι; Εδώ μιλάμε για DSD playback μέσω USB και ασυμπίεστο βίντεο και ήχο μέσω δικτύου 10.2 Gbps! Αυτά πλέον είναι πιο σημαντικά από τις εισόδους.... S-Video... !

Και τον υπολογιστή πώς τον συνδέεις για να παίξει EAX από τα παιχνίδια;;;

Εντάξει όχι μόνο EAX αλλά γενικά 7.1 από παιχνίδια.
Γιατί κάτι Dolby Digital Live και DTS Connect μέσω SPDIF έχει μέχρι 5.1 και χάνεις και ποιότητα λόγω συμπίεσης.

Γιατί κάτι Dolby Digital Live και DTS Connect μέσω SPDIF έχει μέχρι 5.1 και χάνεις και ποιότητα λόγω συμπίεσης.

Κι εγω γι αυτο τις θελω....

Ενώ από τις αναλογικές χωρίς bass management και με ήχο που προέρχεται από DAC της πλάκας δεν χάνεις σε ποιότητα;

Ενώ από τις αναλογικές χωρίς bass management και με ήχο που προέρχεται από DAC της πλάκας δεν χάνεις σε ποιότητα;
Στα games, για τα οποία μιλαμε τώρα, μαλλον χανεις λιγότερα με τις αναλογικές (οχι μονο σε ποιότητα αλλά και σε ''features''....)

Στα games, για τα οποία μιλαμε τώρα, μαλλον χανεις λιγότερα με τις αναλογικές (οχι μονο σε ποιότητα αλλά και σε ''features''....)

Δηλαδή οι παράμετροι ρύθμισης του DSP, διότι περί DSP πρόκειται, είναι περισσότερες από εκείνες των DSP των AVR; Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από το DPLIIz με front height;

Δηλαδή οι παράμετροι ρύθμισης του DSP, διότι περί DSP πρόκειται, είναι περισσότερες από εκείνες των DSP των AVR; Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από το DPLIIz με front height;
Τωρα, τι να σου πω, δεν ξερω πόσο ξεκαθαρα ειναι τα πραγματα.

Το θεμα ειναι οτι στη μια (αναλογικά) έχεις μια καρτα ηχου να κάνει όλη τη δουλεια και να δινει ενα ''καθαρο / gaming optimized'' σημα 7.1 με διαφορα effects (τυπου EAX) και στην αλλη μπλέξεις με DD + DSP κλπ τα οποία δεν ξέρω καν ποσο ''συμβατα'' ειναι με τα εφέ τυπου EAX πχ.

Τωρα στην ουσία τι παίζει / αλλάζει....

Πάντως ωραίο το app του 2013. Μόνο που για μας με παλιότερο android κινητό... δεν... . Από 4.0 και πάνω.
Ωραία και ενδιαφέρουσα η δεύτερη HDMI out που λειτουργεί και σε zone2.

Θά 'χουμε δουλειά πάλι... .

Τι άλλο.... χμμμ, υποθέτω ο 923 θα κάψει καρδιές στην αγορά. Τα πάντα όλα έχει στη μέση του χιλιάρικου πάνω κάτω (500 ευρά λέω γω τώρα). Τι άλλο να ζητήσει ο μέσος χρήστης;

Πάντως ωραίο το app του 2013. Μόνο που για μας με παλιότερο android κινητό... δεν... . Από 4.0 και πάνω.
Ωραία και ενδιαφέρουσα η δεύτερη HDMI out που λειτουργεί και σε zone2.

Θά 'χουμε δουλειά πάλι... .

Τι άλλο.... χμμμ, υποθέτω ο 923 θα κάψει καρδιές στην αγορά. Τα πάντα όλα έχει στη μέση του χιλιάρικου πάνω κάτω (500 ευρά λέω γω τώρα). Τι άλλο να ζητήσει ο μέσος χρήστης;

Mάλλον οι 1223 και 2023 θα κλέψουν την παράσταση.Class D και εξαιρετικά εξοπλισμένοι.
Στους μικρούς αισθηση μου κάνει ο 1123.Μετά τους πρωτους μηνες πεφτουν παντα οι τιμες στους pioneer.Καπου στο 550-600αρι θα καθισει και θα εχει πολυ καλο value...

Mάλλον οι 1223 και 2023 θα κλέψουν την παράσταση.Class D και εξαιρετικά εξοπλισμένοι.
Στους μικρούς αισθηση μου κάνει ο 1123.Μετά τους πρωτους μηνες πεφτουν παντα οι τιμες στους pioneer.Καπου στο 550-600αρι θα καθισει και θα εχει πολυ καλο value...

Θα έλεγα ότι ο 923 είναι καλύτερη αγορά. Μόνο τα pre-outs για τα εμπρός και DSD μέσω USB έχει παραπάνω ο 1123. Κατά τα άλλα είναι ίδιος και έχει και όλα τα καλούδια του 1123.

Θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος τι ειναι το 4κ pass through και που θα χρησιμευσει στο μελλον!!!Γιατι σκεφτομαι να παρω τον vsx-922-k ο οποιος ειναι μοντελο περσινο και δεν εχει αυτη την δυνατοτητα...Αξιζει τοσο πολυ αυτο το feature μελλοντικα ωστε να τσιμπησω ενα vsx-828-k στο μελλον;

Αν στην επομενη τριετια σκοπευεις να παρεις τηλεοραση 70 ιντσων η προβολεα με κοστος ισως κοντα στο διχιλιαρο και...
Βεβαια κατι μας λειπει οταν δεν ακολουθουμε το νεο αλλα ωμα και ρεαλιστικα δε θα σου λειψουν πολλα.

Με τπτ μιας και δεν θα εχω τα χρηματα να αποκτησω μια 4κ τηλεοραση(νομιζω οταν βγουν στην αγορα η πιο φτηνη θα κανει κανα 5χιλιαρο ετσι;)και ακομα δεν εχω χωρο για ανω 50 ιντσων tv.Μαximum 46 χωραει ο χωρος μου(τετοια εχω)

Άντε να δούμε τι ψάρια θα πιάνει ο LX-87, γιατί χρόνια θέλω να αλλάξω ενισχυτή, και όλο κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Ο προπέρσινος δεν είχε HDMI passthrough σε standbye, o περσινός μειωμένα watt και προβληματικό τροφοδοτικό...