Pioneer BDP-450 πρόβλημα με υπότιτλους

Αντώνης

Established Member
3 July 2007
227
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το παρόν player. Όταν βάζω usb συσκευή (είτε flash είτε hdd), δεν μου εμφανίζει σωστά τους ελληνικούς εξωτερικούς (srt) υπότιτλους (τους εμφανίζει σαν "ιερογλυφικά").
Όταν οι υπότιτλοι είναι εσωτερικοί (έχω επιλέξει από τις ρυθμίσεις υπότιτλους Greek Modern 1453+), η γραμματοσειρά είναι απαίσια και δεν διαβάζεται σχεδόν (πολύ μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα γράμματα και γενικά χάλια).
Καμιά ιδέα ?
Αν τελικά δεν το λύσω το πρόβλημα θα πρέπει να πάω σε λύση media player με 2 HDMI μιας και έχω αρκετά μεγάλη συλλογή από ταινίες (αν έχετε κάποια οικονομική και καλή πρόταση πολύ ευχαρίστως να τη δω).
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...:a0210:

Την ώρα που παίζει η ταινία πρέπει να πατήσεις κάτι και να εμφανιστεί η επιλογή αλλαγής σελίδας κώδικα στους υπότιτλους. Έτσι γίνεται στα all in one τουλάχιστον. Στο δικό σου το manual λέει να πατήσεις function και θα εμφανιστεί το function menu και να πας εκεί που λέει code page να το αλλάξεις.

Την ώρα που παίζει η ταινία πρέπει να πατήσεις κάτι και να εμφανιστεί η επιλογή αλλαγής σελίδας κώδικα στους υπότιτλους. Έτσι γίνεται στα all in one τουλάχιστον. Στο δικό σου το manual λέει να πατήσεις function και θα εμφανιστεί το function menu και να πας εκεί που λέει code page να το αλλάξεις.
Ευχαριστώ για την απάντηση,

Αλλάζω τους υπότιτλους πατώντας το πλήκτρο subtitle από το τηλεχειριστήριο αλλά όταν επιλέγω τους ελληνικούς μου τους εμφανίζει σαν "κινέζικα" όπως είπα. Θα δοκιμάσω και με το function μήπως αλλάξει τίποτα και θα δω...:2thumb22sup:

Κάτι παίζει με το encoding των υποτίτλων. Υποθέτω ότι οι ελληνικοί που έχεις είναι σε encoding iso και ο pioneer διαβάζει μόνο UTF. Αν είναι αυτή η περίπτωση το μόνο που βοηθάει είναι να αλλάξεις manually το encoding. Αυτά είναι τα κακά νέα (πιθανώς). Τα καλά νέα είναι ότι πρόκειται για μιά απλή διαδικασία που απαιτεί μόνο μερικά κλικ του ποντικιού.

Ελπιζω να μην χαλαω το νημα,να ρωτησω και γω κατι?σε ματροσκα απο στικακι σε bd player μπορουμε να κανουμε fast forward?

Κάτι παίζει με το encoding των υποτίτλων. Υποθέτω ότι οι ελληνικοί που έχεις είναι σε encoding iso και ο pioneer διαβάζει μόνο UTF. Αν είναι αυτή η περίπτωση το μόνο που βοηθάει είναι να αλλάξεις manually το encoding. Αυτά είναι τα κακά νέα (πιθανώς). Τα καλά νέα είναι ότι πρόκειται για μιά απλή διαδικασία που απαιτεί μόνο μερικά κλικ του ποντικιού.
Στον Pioneer δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις/αλλάξεις το encoding από UTF σε ISO ή αντίστροφα, τουλάχιστον εγώ δεν το βρήκα σε κανένα μενού.
Πάντως το πρόβλημα το έλυσα συνδέοντας το media player της Asus, οπότε όταν θέλω να δω ταινία από το PC βλέπω από το Asus και όταν θέλω να δω δισκάκι blu-ray το βλέπω από τον Pioneer...:nounder:

Στον Pioneer δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις/αλλάξεις το encoding από UTF σε ISO ή αντίστροφα, τουλάχιστον εγώ δεν το βρήκα σε κανένα μενού.
Πάντως το πρόβλημα το έλυσα συνδέοντας το media player της Asus, οπότε όταν θέλω να δω ταινία από το PC βλέπω από το Asus και όταν θέλω να δω δισκάκι blu-ray το βλέπω από τον Pioneer...:nounder:

Δεν εννοούσα αυτό, εννοούσα να ανοίξεις το αρχείο των υπότιτλων στο πισί με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (word, notepad) και να αλλάξεις το encoding εκεί. Αλλά αφού βρήκες αυτή την απλή λύση ακόμα καλύτερα.