pioneer ενισχυτης και καλωδια

superbike

New member
17 September 2007
66
λοιπον εχω μερικα προβληματα και εγκαταστασης και ενισχυτη
1ο οταν κανω mcacc μου βγαζει οτι τα front left και center ηχεια ειναι reverse phase και να κοιταξω τα καλωδια εγω ομως τα εχω κοιταξει και ειναι σωστα μαλιστα στο κεντρικο μια το βγανει μια οχι λοιπον νασυνεχισω το setup στο mcacc και ας βγανει reverse phase η οχι?
2ο ο ενισχυτης στα μισα δισκακια που εχουν dts master μου βγαζει σκετο dts
3ο στα καλωδια το αριστερο πισω ηχειο ειναι στα 50 εκατοστα απο τον ενισχυτη
και το πισω δεξι στα 5 μετρα τι μηκος καλοδιων να βαλω?
4o στο hdmi1 (output) την μια φορα μου βγανει εικονα την αλλη οχι στην δευτερη εξοδο μου βγανει παντα σημα ξερετε αν εχω κανει κατι λαθος σε ρυθμισεις η οχι?
5ο τα πισω ηχεια σε υψος 60 εκατοστα πανω απο την θεση ακροασης πρεπει να κοιτανε μεταξυ τους η προς τον ακροατη? (δηλαδη με κλιση προς τα κατω?)

ο ενισχυτης ειναι ο vsx lx 55

Last edited:
1. Αν έλεγξες τις συνδέσεις και είναι εντάξει, αγνόησέ το.

2. Κοίταξε τις ρυθμίσεις του player.

3. Δεν κατάλαβα τι εννοείς...

4. Κοίταξε στις ρυθμίσεις HDMI αν είναι ενεργοποιημένες και οι 2 HDMI out.

5. Δώσε ελαφρά κλίση προς τον ακροατή.

για το 3ο ερωτημα
ο ενισχυτης ειναι στην αριστερη πλευρα του δωματιου που σημαινει οτι το αριστερο surround ηχειο ειναι διπλα στον ενισχυτη στο μισο μετρο αποσταση
και το δεξι suround ηχειο στον απεναντι τοιχο στα 5 μετρα

λοιπον να κοψω καλωδια για το δεξι στα 5 μετρα και για το αριστερο μισο μετρο
η 2 καλωδια 5 μετρων για να ειναι ιδια?και να κανω κυκλους το αριστερο καλωδιο? (λεγοντας κυκλους ενοω s αλλα για να καταλαβετε τι εννοω γραφω κυκλους)?

και κατι αλλο τα front και center τα δηλωνω ως large η small?
μπροστα ειναι τα rf 82 και rc62 της klipsch

Δεν χρειάζεται να βάλεις 5 μέτρα καλώδιο και στο αριστερό ηχείο. Αφησε 1-1,5 μέτρο.

Κανονικά τα RF-82 θα πρέπει να τα δηλώσεις large (λογικά έτσι θα στα βγάλει και ο ενισχυτής) χωρίς όμως να είναι απόλυτο.

Ετρεξες το MCACC? Ποιο υπογούφερ έχεις;

ο ενισχυτης μου τα βγαζει ολα large ενω πισω εχω τα rb 51 (ηχεια βιβλιοθηκης)
εγω βαζω τα πισω small τα rf 82 large το κεντρικο το rc 62 δεν ξερω πως να το βαλω γιατι ειναι μεγαλο με 2 εξαρια αλλα δεν ξερω πως αποδιδει

το γουφερ ειναι το sw 110 το οποιο για τον χωρο ειναι καλο (το εχω βαλει και κοντα μου)

αλλο ενα πραγμα που θα ηθελα να ρωτησω
εγω εχω συνηθησει σε sub που μπουμαρε και δεν ξερω αν ειναι εξαιτιας αυτου
αλλα ενω ειμαι ικανοποιημενος με ολα τα εφε που βγανει το συστημα οι εκρηξεις ακουγονται μουντες σαν να χαμηλωνει καποιος το volume εκεινη την στιγμη
και το σαμπ δουλευει σιγουρα καλα και αν το δυναμωσω και αλλο απλως μπουμαρει δεν βγανει ουτε πιο δυνατα την εκρηξη ουτε κανει κατι αλλο

εγω βαζω τα πισω small τα rf 82 large το κεντρικο το rc 62 δεν ξερω πως να το βαλω γιατι ειναι μεγαλο με 2 εξαρια αλλα δεν ξερω πως αποδιδει

το γουφερ ειναι το sw 110 το οποιο για τον χωρο ειναι καλο (το εχω βαλει και κοντα μου)

Βάλε και το κεντρικό smal.....

αλλο ενα πραγμα που θα ηθελα να ρωτησω
εγω εχω συνηθησει σε sub που μπουμαρε και δεν ξερω αν ειναι εξαιτιας αυτου
αλλα ενω ειμαι ικανοποιημενος με ολα τα εφε που βγανει το συστημα οι εκρηξεις ακουγονται μουντες σαν να χαμηλωνει καποιος το volume εκεινη την στιγμη
και το σαμπ δουλευει σιγουρα καλα και αν το δυναμωσω και αλλο απλως μπουμαρει δεν βγανει ουτε πιο δυνατα την εκρηξη ουτε κανει κατι αλλο
Όταν δηλώνεις ως small, όλες οι χαμηλές πηγαίνουν στο γουφερ. Τα ηχεία σου επειδή έχουν και μπάσο γι αυτό έχουν δηλωθεί ως large. Σ´αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δηλώσει το γουφερ ως plus.

υπαρχει η επιλογη να δηλωθει ως plus το sub αλλα δεν ξερω τι κανει αυτη η επιλογη
οταν δηλωσω τα suround ως small και κανω mcacc μετα μου τα ξαναβγαζει αυτοματα large
οποτε να δηλωσω center και suround ως small και το sub plus?

και κατι αλλο εβαλα τα πισω ηχεια στα 60 εκατοστα υψος απο την θεση ακροασης κοιτουσαν σχεδον τον ακροατη αλλα το suround εφε δεν μου αρεσε ουτε δυνατο ηταν ουτε καταλαβαινα τα περασματα και τα κατεβασα κοντα στο υψος του ακροατη αυτο ειναι απλως θεμα γουστου η δεν ταιριαξαν σωστα με τον χωρο οταν τα ειχα ψηλα?

Last edited:
Επειδή τα ηχεία σου έχουν μπάσα γι αυτό δηλώνεται ως large από το MCACC και είναι λογικό.
Οπότε αν θέλεις να έχεις μπάσα και από γούφερ θα πρέπει να δηλώσεις: όλα large και το γούφερ plus. Αν τώρα βάλεις όλα small θα παίρνεις τις χαμηλές συχνότητες μόνο από τογούφερ.
Συνήθως τα πίσω ηχεία είναι στο ύψος του ακροατή όταν είναι καθιστός και πιο ανοικτά σε σχέση με τα μπροστινά. Στα 60 εκ. έστελνες τα εφφέ αλλού. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα πειραματισμού ανάλογα με το χώρο, απόσταση, αντικείμενα που υπάρχουν κλπ. δοκίμασε να τρέξεις το MCACC πάνω σε τρίποδο και να το τοποθετήσεις στο σημείο ακρόασης, να μην έχεις πολλά εμπόδια και διάφορους άλλους ήχους ή φασαρία γιατί τότε δεν θα βγάλει σωστά αποτελέσματα.

καπυ ειχα διαβασει οτι τα πισω επρεπε να ειναι 60 εκατοστα πανω απο τον ακροατη δηλαδη κοντα στο 1,70 υψος αλλα επειδη το εψαχνα για διπολα μαλλον για αυτα εννοουσαν και μπερδευτικα και τα εβαλα και εγω ψηλα
αφου ειναι η μερα με την νυχτα
αντε τωρα ν κατσω να στοκαρω και να βαψω τις τρυπες που εχω κανει:bigcry::bigcry:

οποτε εν ολοιγης τα βαζω ολα large και το sub plus και τα χαμηλα θα πανε και στα ηχεια και στο γουφερ σωστα?

Ναι τα δίπολα θέλουν απόσταση από τοίχο (έχω δίπολα και τα έχω στα 40εκ) αλλά όχι πάνω από τη θέση ακρόασης.
Στο δεύτερο που λες ναι ή όλα small, και να σου πω και κάτι αν θέλεις, δοκίμασε και χωρίς γούφερ δηλ δήλωσε το no να δεις διαφορές και να πειραματιστείς. Από αυτά που κατάλαβα ίσως έχεις κάποιες ακυρώσεις.

Πριν στοκάρεις και βάψεις....

Ετρεξες το MCACC αφού τοποθέτησες τα surround στη θέση που ήθελες; Αν όχι να το κάνεις.

Δοκίμασε, ορίζοντας κεντρικό ηχείο και surround small (πλην των L-R που θα τα αφήσεις large). Μην βάζεις το υπογούφερ στο plus. Στο plus o ενισχυτής στέλνει όλες τις συχνότητες κάτω απ' την συχνότητα που θα ορίσεις (π.χ. 80Hz) τόσο στο υπογούφερ όσο και στα υπόλοιπα ηχεία ταυτόχρονα. Ναι μεν μπορεί το μπάσο να είναι αρκετά δυνατό, αλλά συνολικά το ηχητικό αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

Αν βέβαια σου αρέσει η ρύθμιση στο <plus> κανένα πρόβλημα....

Last edited:
ετρεξα το mcacc οταν ειχα τα ηχεια στον τοιχο, παντα οσο μικρη αλλαγη και αν κανω τρεχω το προγραμα

το sub στο plus δεν το εχω δοκιμασει ακομα θα το δοκιμασω και μετα θα ψαχτω επ αυτου αφου δεν θα ηθελα με τιποτα θαμπο ηχο στα χαμηλα το παλιο μου συστημα μπουμαρε και τωρα ειμαι υπερ ικανοποιημενος με το τωρινο συστημα
οποτε κανω δοκιμες και βλεπω

υ.γ.
δεν εχω διπολα πισω απλως το κοιταζα παλια για διπολα