Pioneer ή Yamaha ή μήπως Onkyo???

paramedic

New member
23 April 2009
18
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στην τελική φάση αγοράς ενισχυτή για το συστημα HTPC που ετοιμάζω και όπως όλοι στην θέση μου είμαι πελαγωμένος!!!
Είχα καταλήξει στον Pioneer vsx-820 ή στον Yamaha rx-v467 που κάλυπταν αυτά που θέλω και σε τιμή μέσα στο budget μου(370 ).
Και κάπου εκεί μπαίνω σε ένα Γερμανικό site και βλέπω τον Onkyo TXSR508 στα 319 με αποστολή αντικαταβολή!! Και εδω μπήκα στο τρίλλημα!!!
Τι να κάνω??? Ο Onkyo αξίζει την απώλλεια εγγύησης ή να πάρω έναν απο τους άλλους απο Ελλάδα και αν ναι ποιον προτιμάτε??

Το ότι θα πάρεις από Γερμανία, δεν σημαίνει απώλεια εγγύησης. Απλά θα σε καλύπτει η Πανευρωπαϊκή εγγύηση του κατασκευαστή που σημαίνει ότι αν πάθει κάτι το μηχάνημα πρέπει να σταλεί εκεί όπου αγοράστηκε ή όπου αλλού ορίζει η εγγύηση. Αυτό είναι και το "κόστος" που πληρώνεις για να αγοράσεις εκτός Ελλάδας.

Βέβαια καλό θα είναι να διεκρυνήσεις ότι η εγγύηση είναι του κατασκευαστή και όχι του καταστήματος.

Όσο αφορά την επιλογή το αφήνω στους ποιο έμπειρους του forum να σου απαντήσουν.

Καμμία γνώμη απο τους γνώστες??? Είπαμε είναι Low Budget προιόντα αλλά και αυτά ψυχή έχουν πειτε κάτι.

Oποιον και να πάρεις απ' τους τρεις, οι διαφορές θα είναι αμελητέες. Συνεπώς η επιλογή είναι δική σου. Προσωπικά θα επέλεγα Pioneer. Αν μπορείς να ανεβάσεις κατά 100 ευρώ το budget σου προτίμησε τον VSX-920.

Το μόνο παραπάνω που εχει ο ΟΝΚΥΟ είναι το THX Certification. Κατα τα άλλα τα ιδια ειναι.

Καλησπέρα!

Πράγματι, ο 508 της Onkyo δεν φέρει τη "στάμπα". Η γκάμα της Onkyo αρχίζει από THX Select2 στον 608.
Συμφωνώ πάντως με τον φίλο Κώστα και θα πήγαινα κι εγώ προς έναν Pioneer VSX-920, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Αλλιώς κάνε λίγη υπομονή μέχρι να βάλεις τα χρήματα στην άκρη. Αξίζει! -bye-

Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα να ακούσω πώς "παίζουν" και είναι οι ενισχυτές που έχω βάλει στο μάτι. Ήξερα οτι είχε τα ηχεία μου(αυτα τα 2 που έχω έστω μέχρι να επεκτείνω την οικογένεια) τα DALI Concept 2. Βάζει πρώτα τον Yamaha. Ολα ωραία και καλά,ήχος πλούσιος και γεμάτος. Βάζει μετά τον Pioneer. Έπαθα πλάκα!!Ρωτάω το παλικάρι: έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις?? Οχι λέει απλά στέρεο επέλεξα και Ροκ στο equalizer και στους 2!!
Ο Pioneer έπαιζε αίσχος σε σχέση με τον Yamaha. Flat ήχος και στεγνός. Δεν άκουγα μπάσα και οι κιθάρες απο το κομμάτι έιχαν εξαφανιστεί!!
Γίνεται αυτό ρε παιδιά?? Εντάξει περιμένω διαφορές αλλά αυτό ήταν η μέρα με την νύχτα!!
Μάλλον πάντως για τον 467 με βλέπω γιατί και η αγορά ήδη υπερβολή είναι για την χρονική στιγμή(γίνομαι χαζομπαμπάς σε 2 μιση μηνάκια!!!)

Kαλύτερα να πας να τους ξανακούσεις και αυτή τη φορά σε flat mode και τους δύο...

Έτσι όπως το περιγράφεις, ο Pioneer μπορεί να έπαιζε σε κάποιο surround mode με όλα τα ηχεία δηλωμένα small και δηλωμένο sub (αλλά συνδεδεμένα μόνο τα L-R).

Κάνα αγγλικό στίχο έχει το συγκεκριμένο κατάστημα ή μόνο στα γερμανικά όλα...;

Φίλε μου απο αυτά που αναφέρεις θα σου πρότεινα και εγώ να το παλέψεις για τον 920 καθώς αξίζει τη διαφορά χρημάτων.Απο τα υπόλοιπα που αναφέρεις ακουσε τα ολα και οτι σου κάτσει στο αυτι σου καλυτερα

Δεν χρειάζομαι τα παραπάνω που προσφέρει ο VSX-920 άρα για ποιο λόγο να υπερβώ το budget μου? Ti παραπάνω θα μου προσφέρει σε σχέση με αυτόυς που έχω διαλέξει για τον λόγο που τον θέλω?

Την βοήθειά σας παρακαλώ.
Έχω και εγώ καταλήξει στον PIONEER 820. Tα ηχεία μου είναι τα JBL ES 100 και ο χώρος μου στα 35 τμ. Γιατί να μεταβώ στον PIONEER 920 ο οποίος τώρα είναι 100 ακριβότερος; Για το convert 1080p ή για το upscale (αν τα γράφω καλά).
Η χρήση του θα είναι 50%-50% μουσική ταινίες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εκτός από τις δυνατότητες διαχείρισης σημάτων εικόνας, προενισχυτικά, ο 920 φοράει καλύτερα DAC/ADC και διαθέτει το DSP των ανώτερων μοντέλων, που υποστηρίζει πιο λεπτομερή ισοστάθμιση κατά MCACC...

Ενισχυτικά, υπάρχουν 2 κανάλια επιπλέον, τα τρανζίστορ υποστηρίζουν 10W επιπλέον σε κάθε κανάλι, αν και το τροφοδοτικό δε φαίνεται να είναι μεγαλύτερης ισχύος από των μικρότερων μοντέλων (μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά σε φωτογραφίες φαίνεται να είναι το ίδιο με των 820/520 με ένα λαμαρινένιο καπάκι επιπλέον).

Σε σχέση με τον 820 τώρα, αν δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα σύνδεσης ελέγχου με ipod και B Zone στις εξόδους ηχείων, ο 520 είναι πανομοιότυπος ηχητικά και 100 ευρώ φτηνότερος...

Ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σας. Θα το ξανασκεφτώ μήπως και κάνω την υπέρβαση στον 920. Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος όσον αφορά την συμβατότητα των jbl es 100 με τους παραπάνω ενισχυτές (820 και 920).

8ωμα και με 91dB ευαισθησία τα βλέπω, μια χαρά θα τα οδηγήσουν και οι δύο ενισχυτές, μην ανησυχείς. Δεν θα πάρεις και το απολύτως maximum που μπορούν να σου δώσουν τα ηχεία, αλλά θα πλησιάσεις αρκετά... Με ποιόν ενισχυτή τα οδηγείς τώρα;

Με έναν της technics sx ax 540 του 2001 αν δεν κάνω λάθος, και δεν θα λεγα ότι είμαι ευχαριστημένος. Θολές χαμηλές πολυ θολές υψηλές και μέτριες μεσαίες.

Δοκιμασε με μια αλλη πηγη πρωτα. Συνηθως η πηγη τα κανει ολα, αφου αυτη ειναι η αρχη της αλυσιδας.
Αν εξακολουθει ο ηχος να ειναι το ιδιο τοτε δοκιμασε εναν αλλο ενισχυτη, οποιονδηποτε, πριν προβεις σε αγορα νεου. Ωστε να δεις αν τελικα δεν σου αρεσουν τα ηχεια σου και οχι ο ενισχυτης.
Εκτος και αν δοκιμασεις πρωτα (αυτον που προκειται να αγορασεις) και μετα αγορασεις.