Pioneer PD-S703 cd player

mondomio

New member
19 June 2006
58
Ραφήνα Αττικής
Έχω ένα Pioneer PD-S703 το οποίο βέβαια χρησιμοποιώ πια αραιά και που.
Το τελευταίο καιρό μου κανε κάπου κάπου κάτι νερά με το πορτάκι αλλά από χθες μουλάρωσε και ενώ έβαλα κι άκουσα ένα δισκάκι δεν ξανά ανοίγει με τίποτα.
Ίσως και να μην αξίζει να ασχοληθώ πολύ πολύ αλλά η ποιότητα του και η διαφορά του από πολλά μηχανήματα της οκάς που κυκλοφορούν σήμερα όπως και το ότι θα ήθελα να συνεχίζει να συντροφεύει τα υπόλοιπα συνομήλικα του μηχανήματα με κάνει να σας γράφω μήπως και η λύση στο πρόβλημα είναι εύκολη.
Πατώντας λοιπόν το eject ακούω το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει όταν ανοίγει αλλά μάταια, μένει λες κι είναι κολλημένο.
Δοκίμασα και με συνδυασμούς πλήκτρων που μου είπαν κάτι φίλοι αλλά μια απ τα ίδια.
Όποια ιδέα λοιπόν ή γνώμη ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μάλλον κόπηκε ο ιμάντας που ανοίγει το πορτάκι, λόγω γήρανσης. Επιδιορθώνεται με ελάχιστα χρήματα και ειδικά αν το κάνετε μόνος σας. Πρέπει να είναι αυτός αριστερά στη φωτό.
View attachment 107033

Last edited:
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Πάντως το άνοιξα μπας και καταλάβω τίποτα αλλά ιμάντα και δη κομμένο δεν εντόπισα.Το βοήθησα λίγο με το χέρι και δούλεψε καμιά δεκαριά φορές χωρίς χωρίς αστοχία αλλά μετά από λίγο άρχισε πάλι μια να ανοίγει και δέκα όχι.
Μάλλον θα πρέπει να λύσω όλο το μηχανισμό να βρω κανένα φαγωμένο γραναζάκι, λέω εγώ τώρα...

Κάπου θα έχει ιμάντα για το συρτάρι. Στη φωτό (αν είναι ο σωστός μηχανισμός) φαίνονται δύο ιμάντες.
Μπορεί να έχουν ξεραθεί και τα γράσα και να κολλάει το συρτάρι.
Αφού το ανοίξατε, πατήστε το eject για να δείτε ποιο μοτέρ κινείται και αν έχει τροχαλία με ιμάντα για το συρτάρι. Μπορεί και να έχει χαλαρώσει πάρα πολύ και να μην εχει κοπεί. Το ίδιο αποτέλεσμα δίνει.

Σε ένα Pioneer PD-S505 που έχω παρουσίασε το ίδιο σύμπτωμα και τελικά ήθελα αλλαγή ο ιμάντας.
Όπως είπε και ο ika1961 με το καιρό είχε ξεραθεί και χαλαρώσει.
Από ανταλλακτικά υπάρχουν σχεδόν τα πάντα.