pioneer PL-340, τι κεφαλή μπορεί να μπει;

Nekalah

AVClub Enthusiast
15 September 2009
1,063
pioneer PL-340, τι κεφαλή μπορεί να μπει;
μετά την επισκευή του,
ήρθε η ώρα για αλλαγή της κεφαλής.
τι μπορεί να μπει;
έχει κανείς το manual ;

θα ήθελα να βάλω μια grado
θα παίξει;

ευχαριστώ

καλή πρωτοχρονιά

το manual δεν θα σου δωσει πληροφοριες για το ειδος της κεφαλης που μπορεις να τοποθετησεις στο πικαπ σου. αν ειναι πολυ βαρια η κεφαλη μπορει να μην μπορει να την υποστηριξει ο βραχιονας σου με το αντιβαρο που εχει πισω. παιζει ρολο και το κελυφος εκει που θα βιδωσεις την κεφαλη σου, αλλα πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα.

ποια grado σκεφτεσαι?

Καλημέρα και χρόνια πολλά...υπάρχουν σε κάποια σχετικά thread αντίστοιχα εργαλεία υπολογισμού της συμβατότητας βραχίονα και κεφαλών, όπως π.χ. αυτό
http://www.vinylengine.com/cartridge_resonance_evaluator.php
στο οποίο μπορεί να δεί κάποιος κατα πόσο μια κεφαλή είναι συμβατή ή όχι...τώρα δεν γνωρίζω για το πικάπ και τα χαρακτηριστικά του βραχίονα που διαθέτεις
αυτό που ξέρω είναι οτι είχα στην κατοχή μου την grado prestige gold (είχα καθώς την πούλησα) και ενώ πρόκειται για αρκετά καλή κεφαλή, αυτό που αντιλήφθηκα με την μικρή μου εμπειρία, είναι οτι ήταν αρκετά απαιτητική σε οτι αφορά το phono...πάντως έχω στη διάθεση μου 2 κεφαλές (acutex 420 str και sonus blue gold) που μπορώ να σου δανείσω για να δείς εάν κάποια σε βολεύει...τελειώνοντας να αναφέρω οτι μεγάλη εάν όχι την μεγαλύτερη σημασία παίζει και το phono που θα χρησιμοποιηθεί...αυτά με την μικρή εμπειρία που διαθέτω...ελπίζω κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία ή και κάτοχος του συγκεκριμένου πικάπ να σε βοηθήσει καλύτερα...και πάλι χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία για όλους