Pioneer SC-1224 K (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Videophile2

Established Member
1 June 2010
118
Λαμία
Χαιρετώ το Forum.Υγεία και χαρά εύχομαι σε όλους.
Ευτυχής κάτοχος του κέντρου ελέγχου εικόνας και ήχου της Pioneer από το Σάββατο.
Δεν του ενσωματώνανε και ένα player βιντεο (mkv,avi,srt κλπ) να τα έχει όλα ?
Μια μέρα και κάτι μου πήρε να τον '' στήσω '' , αλλά άξιζε τον κόπο.
Μετά από τον Yamaha rxv 650 ήτανε μια αναβάθμιση - μεταμόρφωση του home cinema.
Δεν πήγανε όλα καλά όμως.Το xtreamer pro δεν κλειδώνει καλά με αποτέλεσμα διακοπές στον ήχο
και περισσότερο στην εικόνα.Ο venex αποκωδικοποιητής δεν βγάζει καθόλου εικόνα , μόνο ήχο ...
Αχ Intel με τα κλειδώματά σου (hdcp -hdmi handshakes :guitarist: )
Εννοείται πως δοκίμασα να αλλάξω hdmi και ρυθμίσεις εξόδου εικόνας , αλλά και ήχου.
Σκέφτηκα επίσης το απόγευμα να αλλάξω και την πολικότητα του ρεύματος τροφοδοσίας στις πηγές μήπως και :idea:
Θα ενημερώσω...
Το ps4 κλειδώνει ακούνητα πάντως (ευτυχώς ).

Απάντηση: Pioneer sc 1224 k

Το δικτυακό του κομμάτι δουλεύει άψογα .
Η εφαρμογή android που έχει είναι πολύ καλή.
Ο ήχος τώρα είναι όπως τον ήθελα - περίμενα .
Καθαρός, γρήγορος, ωραίες φωνές και μεσαία περιοχή και πρίμα με ζίνκ (όπως διάβασα εύστοχα κάπου ).
Τα μπάσα του είναι αποκάλυψη και το δέσιμο με το sub άψογο.
Θα πρέπει να ακούσω περισσότερο για να προσαρμοστώ λίγο στην εξαιρετική καθαρότητα που ξενίζει λίγο.

Η εικόνα και το upscaling που κάνει το Qdeo είναι ο μισός ενισχυτής.Σαν να άλλαξα τηλεόραση ένα πράμα.Μου φτιάχνει και την κίνηση.

Δυο ωραια χαρακτηριστικα που βρηκα στον ενισχυτη , εαν μεινει λιγη ωρα αχρησιμοποιητος σβηνει μονος του και ενω ειναι κλειστος ανοιγει απο το κινητο μεσα απο την εφαρμογη av5.
Τα hdmi συνεχιζουν να με ταλαιπωρουν.Ο venex δεν δουλευει με τιποτα (υποψιαζομαι οτι δεν εχει hdcp και ο Pioneer απλα αδιαφορει ) και ο Xtreamer δουλευει με διακοπη ενος δευτερολεπτου καθε 5λεπτο στην εικονα .
Προσοχη στη χρηση του stream smoother , μου βγαζει color banding εαν το βαλω στο on κατα τη διαρκεια αναπαραγωγης mkv ή στην αρχικη οθονη του ps4.
Η εκπληξη ειναι ποσο καλη δουλεια κανει το mcacc στην ισοσταθμιση του ηχου.Απλα οταν συνηθισα να ακουω τον ηχο με το mcacc και σε στερεο αναπαραγωγη και εβαλα για λιγο pure direct δεν ακουγοτανε .Ο ηχος απο live και κρυσταλινος εγινε σαν να ακουγα μεσα απο κουτι (η καλυτερη περιγραφη που μπορω να σκεφτω).
Απορω με αυτους που λενε οτι σε στερεο ακροασεις μουσικης προτιμουν το pure direct , μαλλον τα αυτια τους αγαπουν πολυ το χωρο ακροασης τους (εκτος και σταθηκα πολυ τυχερος με το mcacc στο χωρο μου ).
Χρησιμοποιω την επιλογη allch adjust παντου ,αν και μου αρεσει και η symmetry.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης να διευκρινησω και κατι που το ανακαλυψα διαβαζοντας παρα πολλα για τους Pioneer μιας και περιμενα πανω απο 2 μηνες για να παραλαβω .
Οι τεχνικοι - μηχανικοι της Pioneer ενω μπορουσαν πανευκολα μεσω dsp να εχουν διαφορετικο crossover για το καθε ηχειο (οπως ολοι οι υπολοιποι)
επιτηδες δεν το περιλαμβανουν διοτι στις δοκιμες τους δημιουργουσε σε καποιες περιπτωσεις κακη αλληλεπιδραση με το phase control φιλτρο που εφαρμοζει
το mcacc.Ισως αυτο περιοριζει καπως τις επιλογες ηχειων στο πολυκαναλο.

Re: Απάντηση: Pioneer sc 1224 k

Δυο ωραια χαρακτηριστικα που βρηκα στον ενισχυτη , εαν μεινει λιγη ωρα αχρησιμοποιητος σβηνει μονος του και ενω ειναι κλειστος ανοιγει απο το κινητο μεσα απο την εφαρμογη av5.
Τα hdmi συνεχιζουν να με ταλαιπωρουν.Ο venex δεν δουλευει με τιποτα (υποψιαζομαι οτι δεν εχει hdcp και ο Pioneer απλα αδιαφορει ) και ο Xtreamer δουλευει με διακοπη ενος δευτερολεπτου καθε 5λεπτο στην εικονα .
Προσοχη στη χρηση του stream smoother , μου βγαζει color banding εαν το βαλω στο on κατα τη διαρκεια αναπαραγωγης mkv ή στην αρχικη οθονη του ps4.
Η εκπληξη ειναι ποσο καλη δουλεια κανει το mcacc στην ισοσταθμιση του ηχου.Απλα οταν συνηθισα να ακουω τον ηχο με το mcacc και σε στερεο αναπαραγωγη και εβαλα για λιγο pure direct δεν ακουγοτανε .Ο ηχος απο live και κρυσταλινος εγινε σαν να ακουγα μεσα απο κουτι (η καλυτερη περιγραφη που μπορω να σκεφτω).
Απορω με αυτους που λενε οτι σε στερεο ακροασεις μουσικης προτιμουν το pure direct , μαλλον τα αυτια τους αγαπουν πολυ το χωρο ακροασης τους (εκτος και σταθηκα πολυ τυχερος με το mcacc στο χωρο μου ).
Χρησιμοποιω την επιλογη allch adjust παντου ,αν και μου αρεσει και η symmetry.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης να διευκρινησω και κατι που το ανακαλυψα διαβαζοντας παρα πολλα για τους Pioneer μιας και περιμενα πανω απο 2 μηνες για να παραλαβω .
Οι τεχνικοι - μηχανικοι της Pioneer ενω μπορουσαν πανευκολα μεσω dsp να εχουν διαφορετικο crossover για το καθε ηχειο (οπως ολοι οι υπολοιποι)
επιτηδες δεν το περιλαμβανουν διοτι στις δοκιμες τους δημιουργουσε σε καποιες περιπτωσεις κακη αλληλεπιδραση με το phase control φιλτρο που εφαρμοζει
το mcacc.Ισως αυτο περιοριζει καπως τις επιλογες ηχειων στο πολυκαναλο.

Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Λόγω phase control. Συμφωνώ επίσης και για το direct στους pioneer. Δεν ακούγεται ο ήχος σε σχέση με το MCACC.

Re: Απάντηση: Pioneer sc 1224 k

Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Λόγω phase control. Συμφωνώ επίσης και για το direct στους pioneer. Δεν ακούγεται ο ήχος σε σχέση με το MCACC.

Πίστεψέ με ούτε και στον Denon ακούγεται, τουλάχιστον σε χαμηλές και μεσαίες εντάσεις, σε υψηλές κάτι γίνεται αλλά και πάλι η διαφορά είναι υπέρ της ισοστάθμισης.

Re: Pioneer sc 1224 k

Μάλλον δεν έχεις ακούσει σύγχρονο pioneer σε direct Κώστα. Από την άλλη, έχει τόσο καλό σύστημα ισοστάθμισης που και συμπαθητικά να έπαιζε σε direct, δεν θα το προτιμούσες.

Κάτι άλλο που ήθελα να πω. Σχετικά με την εικόνα, στη νέα σειρά VSX, οι ρυθμίσεις που περιγράφονται από το φίλο και που υπήρχαν στα μοντέλα VSX 924 και πάνω, τώρα πια δεν υπάρχουν. Αν αποτελέσουν στο μέλλον προνόμιο μόνο της σειράς SC, ή καταργηθούν κι εκεί, δεν θα μου κάνει εντύπωση.

Συμφωνώ και επαυξάνω για όσα λέγονται για το MCACC. Όταν αντικατέστησα πριν 5 χρόνια έναν Sony ενισχυτή με έναν Pioneer και ρυθμίστηκε το MCACC, στην κυριολεξία μου μεταμόρφωσε την ακουστική του χώρου μου. Όσες φορές κι’ αν προσπάθησα μετά να ακούσω απλό stereo ή pure direct, η διαφορά ήταν σαν μέρα με νύκτα.

Μάλλον δεν έχεις ακούσει σύγχρονο pioneer σε direct Κώστα. Από την άλλη, έχει τόσο καλό σύστημα ισοστάθμισης που και συμπαθητικά να έπαιζε σε direct, δεν θα το προτιμούσες.

Κάτι άλλο που ήθελα να πω. Σχετικά με την εικόνα, στη νέα σειρά VSX, οι ρυθμίσεις που περιγράφονται από το φίλο και που υπήρχαν στα μοντέλα VSX 924 και πάνω, τώρα πια δεν υπάρχουν. Αν αποτελέσουν στο μέλλον προνόμιο μόνο της σειράς SC, ή καταργηθούν κι εκεί, δεν θα μου κάνει εντύπωση.

Δεν ξέρω, προτιμώ τις τιμές εικόνας να τις αφήνω default στον ενισχυτή και να ρυθμίζω την πηγή, δεν θέλω να επεμβαίνει ο ενισχυτής στην εικόνα, εκτός βέβαια απ τις ευκολίες του pass through και της ανάλυσης.

Νομίζω ότι οι ρυθμίσεις της εικόνας πρέπει να γίνονται μόνο από το μέσο προβολής.

Ας πει και κάποιος ποιο έμπειρος στην εικόνα.

Νομίζω ότι οι ρυθμίσεις της εικόνας πρέπει να γίνονται μόνο από το μέσο προβολής.

Ας πει και κάποιος ποιο έμπειρος στην εικόνα.

Ναι μπερδεύτηκα, αφήνεις όλα πηγές, ενισχυτές και ρυθμίζεις μόνο τον προτζέκτορα ή την τηλεόραση.

Η τηλεόραση που έχω δεν έχει είσοδο εικόνας 1080 p24 μόνο 1080p60 (παρόλο που είναι hd ready 720p) ούτε έχει κάποιο σύστημα βελτίωσης της κίνησης.Είναι μοντέλο του 2007(κορυφαία στην κατηγορία τότε).Το xtreamer έχει απαίσιο judder όταν παίζει κατευθείαν.Το ps4 έχει μεγάλη διαφορά και στην εικόνα και στην κίνηση.
Το qdeo του ενισχυτή λοιπόν είναι σαν να έβαλα μηχανή nissan skyline σε sunny .
Επίσης τα ρυθμιστικά της τηλεόρασης είναι τα βασικά .Στην επιλογή cinema όπου έχει την πιο κινηματογραφική εικόνα μου έκαιγε τα λευκά σε pattern όπου δεν φαινότανε τα 3 τελευταία κουτιά (lagom test).
Έβαλα την φωτεινότητα στο +2 και την αντίθεση στο -4 και voila ή o lala , ότι προτιμάτε.Η plasma που έχω μεταμορφώθηκε.

Last edited:

Οι διακοπές στην εικόνα και στον ήχο από τον xtreamer αποκαταστάθηκαν πλήρως.Έβγαλα έναν εξωτερικό σκληρό Toshiba που τον είχα μόνιμα συνδεδεμένο στην usb αλλά και το καλώδιο ethernet την ώρα της αναπαραγωγής ταινίας και ... βράχος .Μπορώ να το υποφέρω αυτό.
Τι μυστήρια που είναι τα ηλεκτρονικά !

Ο λόγος που θα χρησιμοποιήσεις εξωτερικό scaler/επεξεργαστή εικόνας είναι ακριβώς αυτός. Τα πιο παλιά μηχανήματα δηλαδή. Στους pio ας πούμε η ρύθμιση για το πόσο smooth είναι το progressive σε ένα σήμα που είναι interlaced κλπ.
Απλά όσο περνάει ο καιρός και τα μηχανήματα γίνονται πιο... σύγχρονα αυτές οι ευκολίες παύουν να έχουν νόημα.

Δοκίμασα ένα ποιοτικότερο καλώδιο hdmi crystal audio που είχα και το έβαλα στην είσοδο hdmi 6/mhl.Ο xtreamer δουλεύει απροβλημάτιστα τώρα με όλα τα καλώδια συνδεδεμένα όπως έπρεπε εξαρχής.
Δεν ξέρω αν είναι το καλώδιο ή η είσοδος εικόνας που έκανε τη διαφορά. Δεν κάνω άλλη δοκιμή αφού δουλεύει οκ.
Τόλμησα και έκανα την επαγγελματική ισοστάθμιση στο eq με allch adjust και 30-50 ms επιλογή. WOW ήχος hiend να τολμήσω να πω ;
Οι φωνές ακούγονται πιο ζεστές και αληθινές και τα πρίμα είναι τελείως αέρινα .Η σκηνή που δημιουργεί έχει εστιασμό των οργάνων με λεπτομέρειες στις εκφράσεις τους.
Ειδική αναφορά πρέπει να κάνω στο μπάσο όπου σε κάποιες καλές ηχογραφήσεις είναι σαν να ακούω την καρδιά μου όταν έχει πολύ ησυχία ο χώρος. Αυτό μου δημιούργησε ένα περίεργο συναίσθημα ταύτισης με τη μουσική - very nice indeed -.