Pioneer TAD speakers.

Θυμαμαι το wild rose 1993-4 (εκανε τοτε διαφημιση ενας απο τους παραπάνω και ειχε το καλυτερο ηχο απο ολα τα μαγαζια της Αθηνας, δωρεαν)
ειχε δυο κορνες πανω απο 1,2 μετρο η καθε μια πάνω σε δυο sub 2Χ2Χ1,5 υψος, τοποθετημενα απεναντι σε αποσταση περιπου 10 μετρων.
Τριγυρω δορυφοροι στους τοιχους για το υπόλοιπο μαγαζι.

Οποιος ειχε κατσει στο κεντρο μπορει να περιγραψει το φαινομενο.

Δεν νομιζω στη Ελλαδα να εχει παιξει πιο βιαιο χαμηλο.

Τι μου θυμισες τωρα... Ο Μπαβελας ηταν "αρρωστος" με τον καλο ηχο γιατι τον γουσταρε ο ιδιος.

Επισης BORA - BORA Αλεξανδρου Σουτσου εκπληκτικος ηχος με χαμηλο που σου εκανε ταχυπαλμια...

Επισης SAN LORENTZO Βουλα με επικο χαμηλο.

Sorry για το off topic. Παρασυρθηκα...

για αποφυγή παρεξηγήσεων, τα "σπιτικά" ηχεία με την επωνυμία TAD δεν εισήχθησαν ακόμη στην Ελλάδα ενώ αντιθέτως έχουν εισαχθεί αυτά με την επωνυμία Pionner που βασίζονται σε στοιχεία της TAD.

Δηλαδή υπάρχουν 2 διαφορετικές σειρές-εταιρείες-"ταμπέλες" ηχείων για διαφορετικά βαλάντια και με διαφορετικές εταιρείες, διανομή (και ότι περιλαμβάνει αυτό) με συγγενικά στοιχεία μεν, αλλά με τιμές που απέχουν παρασάγγας δε.

Εν κατακλείδι, άλλο η εταιρεία TAD άλλο η εταιρεία Pioneer.

Last edited:
Ερώτηση : Τελικά αυτά τα TAD REF1 υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα στημένα. ?

Δεν περιμένω να υπάρχουν βέβαια ....

ΘΑ τα φερουμε απ'εξω και θα τα στησουμε στο dedicated listening room:operator: του AVclub:grinning-smiley-043

σ.σ. προγραμματικες δεσμευσεις εν'οψη Γενικης συνελευσης...:a0210:

Ερώτηση : Τελικά αυτά τα TAD REF1 υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα στημένα. ?

Δεν περιμένω να υπάρχουν βέβαια ....

Ηλία αυτό γράφω παραπάνω, δεν αντιπροσωπεύεται η TAD στην Ελλάδα.

Είναι άλλη εταιρεία από την Pioneer που αντιπροσωπεύεται.

Ναι φίλε Κοψ. το κατάλαβα.

Τα Pioneer – TAD ref 1 τέλος πάντων υπάρχουν πουθενά να τα ακούσουμε. ?
Μου κάνει τρομερή εντύπωση η κατασκευή τους , το βάρος τους , αλλά και η εμφάνιση τους που πράγματι είναι υπεράνω κριτικής.

Dipie o Καλογερόπουλος (Pioneer Center) πράγματι τα πουλάει και μας προτείνει να …κάνουμε κλικ και να τα ρίξουμε στο …καλάθι .
Με 33900 έχεις και δωρεάν παράδοση εντός Αττικής (!).
Δηλαδή άμα κάνω κλικ τώρα αύριο το πρωί θα χτυπάνε τα κουδούνια γιά την παράδοση.?

Πάντως ακόμα κρατήθηκα και δεν έκανα κλικ. Λετε άμα τα ακούσουμε να μπλέξουμε ?

Last edited:
Ναι φίλε Κοψ. το κατάλαβα.

Τα Pioneer – TAD ref 1 τέλος πάντων υπάρχουν πουθενά να τα ακούσουμε. ?
Μου κάνει τρομερή εντύπωση η κατασκευή τους , το βάρος τους , αλλά και η εμφάνιση τους που πράγματι είναι υπεράνω κριτικής.

Dipie o Καλογερόπουλος (Pioneer Center) πράγματι τα πουλάει και μας προτείνει να …κάνουμε κλικ και να τα ρίξουμε στο …καλάθι .
Με 33900 έχεις και δωρεάν παράδοση εντός Αττικής (!).
Δηλαδή άμα κάνω κλικ τώρα αύριο το πρωί θα χτυπάνε τα κουδούνια γιά την παράδοση.?

Πάντως ακόμα κρατήθηκα και δεν έκανα κλικ. Λετε άμα τα ακούσουμε να μπλέξουμε ?

πάντως μπορείς να ακούσεις τα Hansen Prince V2 που είναι αντίστοιχης φιλοσοφίας ήχου :guitarist:(τα tad τα έχει πελάτης μου στη Πορτογαλία και μου τα έχει περιγράψει) και θα κοστίσουν και λιγότερο:flipout::flipout:

είναι και τα 2 πολύ κοντινής φιλοσοφίας ήχου, μπορείς μάλιστα να δεις νέο follow up review στο τρέχον Stereophile (Μάρτιος 09) στη σελ. 97...

Last edited:
πρόσφατα φίλος (είναι ο 2ος που γνωρίζω) από γειτονική χώρα απέκτησε τα TAD, είναι ενθουσιασμένος, φυσικά, αλλά κοιτάξτε τι μου ανέφερε περί τιμής.....about price-reccomended Retail Price for EU is 60000 /pair(with local VAT). Very expensive, I got better price.

Αν ισχύει εκείνο το 33900 τότε μάλλον είναι bargain!

Νομίζω ένα είναι το TAD refOne,,,δες πως αρχίζει....

George,

I bought TAD Reference One from my Pioneer importer. First, about price-reccomended Retail Price for EU is 60000 /pair(with local VAT). Very expensive, I got better price.