PIONEER VSA-E06 και ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ HDMI

hawkwind78

New member
29 December 2008
50
Καλημέρα σε όλους

Έχω μια τηλεόραση Philips 42αρα με HDMI σύνδεση, Ένα DVD Samsung DVD-HD850 που συνδέεται με οπτική ίνα στον ενισχυτή PIONEER VSA-E06 για να έχω ήχο πολυκάναλο. Όσων αφορά την εικόνα έτσι και συνδέσω ένα cable HDMI απο το DVD στην Τηλεόραση θα έχω κάποιο θέμα με τον ήχο ή το HDMI σε περιορίζει να περνάς και τον ήχο μέσα από αυτό; Θέλω την οπτική για τον ήχο γιατί ο PIONEER είναι παλιός και δεν έχει HDMI συνδεση.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Δε νομιζω οτι εχεις καποιο προβλημα με αυτα που λες... το hdmi δεν υποχρεωνει να περνα και ο ηχος μεσα απ' αυτο. Αρκει ομως να το δηλωσεις αυτο στο μενου της πηγης σου.

Σε ευχαριστώ, παραλαμβάνω σήμερα την TV και είχα αυτή την απορία καθότι είναι η πρώτη μου ενασχόληση με HDMI.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Απάντηση: Re: PIONEER VSA-E06 και ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ HDMI

Σε ευχαριστώ, παραλαμβάνω σήμερα την TV και είχα αυτή την απορία καθότι είναι η πρώτη μου ενασχόληση με HDMI.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Καλώς να την δεχθείς λοιπόν την κυρία!!!!
Μην ανησυχείς για αυτό που ρωτάς...μπορείς να περάσεις μόνο εικόνα μέσω Hdmi αρκεί να το επιδιώξεις.

Καλησπέρα

Όλα καλα ο ήχος πέρασε μέσα απο τον ενυσχητή. Έχω όμως το εξής πρόβλημα. Οπωτε βαζω ΤΗΧ ή Dolby Digital πέφτει ό ρελές του ενισχυτή και κλείνει. Αυτο το κάνει σε δυνάτα μπασα σε 5.1 ήχο. Τα ήχεια που έχω είναι τα εξής:

Μπροστινα: Magnat Monitor Supreme 1000 (160W RMS/ 300W PEAK)8Ω
Κεντρικό: Magnat Motion 1 (55W RMS/110W Peak)8Ω
Περιφερειακά: Tannoy Fusion 2 (85W RMS/ 120W Peak)8Ω

O ενυσχητής βγάζει 5 Χ 110W στα 6Ω

Λέτε να φταίει ο ενισχυτής ή φταίει ότι τα ηχεία (τα πίσω και το κεντρικό) είναι μικρά και δεν δίνει το κατάληλλο ρεύμα;

Αν φταίει ο ενισχυτής τη ενισχυτή προτείνετε για αυτα τα ηχεία, διαθέτω καμιά 500αρια το πολύ Ευρά.

Φιλικά Κωστας

Απάντηση: Re: PIONEER VSA-E06 και ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ HDMI

Καλησπέρα

Όλα καλα ο ήχος πέρασε μέσα απο τον ενυσχητή. Έχω όμως το εξής πρόβλημα. Οπωτε βαζω ΤΗΧ ή Dolby Digital πέφτει ό ρελές του ενισχυτή και κλείνει. Αυτο το κάνει σε δυνάτα μπασα σε 5.1 ήχο. Τα ήχεια που έχω είναι τα εξής:

Μπροστινα: Magnat Monitor Supreme 1000 (160W RMS/ 300W PEAK)8Ω
Κεντρικό: Magnat Motion 1 (55W RMS/110W Peak)8Ω
Περιφερειακά: Tannoy Fusion 2 (85W RMS/ 120W Peak)8Ω

O ενυσχητής βγάζει 5 Χ 110W στα 6Ω

Λέτε να φταίει ο ενισχυτής ή φταίει ότι τα ηχεία (τα πίσω και το κεντρικό) είναι μικρά και δεν δίνει το κατάληλλο ρεύμα;

Αν φταίει ο ενισχυτής τη ενισχυτή προτείνετε για αυτα τα ηχεία, διαθέτω καμιά 500αρια το πολύ Ευρά.

Φιλικά Κωστας

Οταν λές δυνατά, τι ενοείς;...σε πόσο δυνατές εντάσεις υπάρχει το πρόβλημα;

Καλημέρα

Το βρήκα το πρόβλημα. Ένα απο τα δύο πισω ηχεία ακουμπουσε για λίγο το ένα καλώδιο με το αλλό και τότε επεφτε ο ρελές. Το διόρθωσα και παίζουν όλα μια χαρά.

Σας ευχαριστώ

Μα εγώ δεν απόρησα και μιλάμε το μηχανήμα είναι σε άψογη κατάσταση έστω και απο δεύτερο χέρι. Πάντως έχτες που είδα Lord of the Rings το πρώτο, το μηχάνημα έγραφε μέσα στο σαλόνι (πάντα με την φτωχή εμπειρία μου στον πολυκάναλο ήχο) και όλα έδεναν αρμονικά.

Φιλικά Κωνσταντίνος