Pioneer VSX-817-S

andreas_360

New member
19 December 2007
96
1) Ξέρει κανείς αν μπορεί να κανεί αναπαραγωγή αρχείων jpeg από την θύρα USB που διαθετει;

2) Τα surround ηχεία θα βρίσκονται πολύ κοντά στην θέση θέασης. Ο καναπές βλέπετε ακουμπάει πλάτη στον τοίχο που θα τοποθετηθούν οι δορυφόροι. Το σύστημα MCACC θα διορθώσει καθόλου την κατάσταση; Αν όχι θα επιλέξω τον VSX-417-S ο οποόιος απ'ότι ξέρω δεν επιδέχεται καμίας ρύθμισης (ούτε καν χειροκίνητης) για τα ηχεία. Αξίζει να το ρισκάρω ή όχι.

Το σύστημα προορίζεται για δώρο και δεν θέλω να απογοητεύσω τον αποδέκτη του (παρόλο που δεν έχει ιδέα από μουσική - εικόνα)

Πρόσφατα αγόρασα αυτόν τον ενισχυτή, και μπορώ να πω οτι είναι αρκετά ικανοποιητικός. Σε αντίθεση με τον 417, μπορείς να ρυθμίσεις το MCACC χειροκίνητα, εαν και ... ακόμα και η αυτόματη ρύθμιση δεν είναι τόσο άσχημη :P
Μπορείς να ρυθμίσεις απόσταση, ένταση, ακόμα και το Eq. για κάθε κανάλι.
Όσο αφορά το USB, απο όσο γνωρίζω είναι για Mp3/AAC/WMA , δεν έχω δεί κάτι για jpeg. Δεν έχω δοκιμάσει πάντως γιατί δεν έχω συνδέσει πηγές/εξόδους εικόνας στον ενισχυτή.

Όσο αφορά τα surround ηχεία, πολλά σχεδια προτείνουν να είναι στο ύψος αλλα και αριστερά δεξιά απο τον θεατή... δηλαδή όχι απο πίσω. Εκτός εαν μιλάς για τα Surround Back (7.1) και όχι για τα SL/SR . Εγω έτσι τα έχω τώρα, και ο ενισχυτής απο μόνος του (MCACC) μείωσε την ένταση των SL/SR, σε -5db λόγο του ότι είμαι πολύ κοντα στα πίσω. Εαν ο φίλος σου δεν είναι και πολύ απαιτητικός, ακόμα και με το MCACC (σε αυτόματο) πιστεύω θα ικανοποιηθεί πολυ! :)

Μιλάω για τα surround back ηχεία που είναι πολύ κοντά στην θέση ακρόασης λογω ύπαρξης τοιχου.
Απ' ότι κατάλαβα το MCACC θα δουλέψει μια χαρά.

Τα surround back θα βρίσκονται σε απόσταση 1m το πολύ από την θέση ακρόασης σε +/- 90ο γωνία σε σχέση με την ευθεία της TV (λόγω του περηβόητου τοίχου). Το κεντρικό και τα εμπρός δεξί.αριστερό ηχείο θα βρίσκονται σε απόσταση περίπου 2,5m από την θέση ακρόασης. Φοβάμαι ότι με τον VSX-417 που δεν έχει το σύστημα MCACC το αποτέλεσμα θα είναι εώς και ενοχλητικό.

Συμφωνείτε σε αυτό ή το καταλαβαίνω λάθος.

Από το site της pioneer δεν μου προκύπτει αν ο μικρός πεντακάναλος της (VSX-417) έχει έστω κάποιες χειροκίνητες ρυθμίσεις για την ρύθμιση της έντασης. Ισχύει αυτό ή μπορώ να ελατώσω τη στάθμη των πισω ηχείων για να ισοροπίσει λίγο το αποτέλεσμα.

ΥΓ. όπως καταλαβαινεται το θέμα είναι και οικονομικό γιατι θα του πάρω πακέτο το DV-400 και τα S-V50-G ηχεία πακέτο για δώρο και κοιτάω να μαζέψω λίγο την κατάσταση από όπου μπορώ.

Το manual του 817 αναφέρει και τον 417. Συγκεκριμένα δεν έχει το manual MCAAC μέσα...οπότε ναι... μάλλον θα είναι κάπως. Κάτι ψιλορυθμισούλες ας πούμε εγω τις έκανα απο εκεί...

Καλημερα και καλως σας βρηκα!!!!

Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το home συστημα μου.Εχω το Pioneer vsx-817 και αυτα τα ηχεια http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16155 αλλα με αυτο το sub http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16166.Tο προβλημα μου ειναι λοιπον οτι οταν βαζω στον ενισχυτη να φτιαξει τις ρυθμισεις αυτοματα με το συστημα mcacc μου βγαζει ενα μυνημα Volume sw down ανατρεχω στο manual αλλα δυστηχως δεν βγαζω καμια ακρη. Μηπως εχει κανεις καποια λυση για αυτο γιατι πραγματικα εχω σπασει το κεφαλι μου και δεν εχω βγαλει συμπερασμα.

Ευχαριστω

Καλημερα και σε σενα.
Αν και δεν εχω τον ενισχυτη σου για να ξερω ακριβως τι παιζει, συμφωνα με το μηνυμα που σου εμφανιζει κατι παιζει με την ενταση του subwoofer σου.
Δυναμωσε το και ξαναπροσπαθησε να δεις τι θα κανει.

Καλημερα και καλως σας βρηκα!!!!

Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το home συστημα μου.Εχω το Pioneer vsx-817 και αυτα τα ηχεια http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16155 αλλα με αυτο το sub http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16166.Tο προβλημα μου ειναι λοιπον οτι οταν βαζω στον ενισχυτη να φτιαξει τις ρυθμισεις αυτοματα με το συστημα mcacc μου βγαζει ενα μυνημα Volume sw down ανατρεχω στο manual αλλα δυστηχως δεν βγαζω καμια ακρη. Μηπως εχει κανεις καποια λυση για αυτο γιατι πραγματικα εχω σπασει το κεφαλι μου και δεν εχω βγαλει συμπερασμα.

Ευχαριστω

Λογικα πρεπει το σαμπ να το εχεις σχεδον κλειστο σε ενταση ή κλειστο εντελως. Για τσεκαρε το.

Τα χω κανει αυτα και τερμα το χω βαλει και στη μεση το χω βαλει και το μικροφωνω πηγα διπλα του μπας και δεν το επιανε αν και ειναι μικρο το δωματιο μου (περιπου 17τ.μ.), πειραξα και μια αλλη ρυθμιση απο τον ενισχυτη που δυναμωνει το sub αλλα ΤΙΠΟΤΑ!!! μηπως φταιει που ειναι 7.1 και εγω εχω συνδεση 5.1??? αλλα και παλι εχει επιλογη που του βαζεις οτι δεν υπαρχουν surround back ηχεια. Δεν ξερω εχω μπλεχτει πραγματικα

Τα χω κανει αυτα και τερμα το χω βαλει και στη μεση το χω βαλει και το μικροφωνω πηγα διπλα του μπας και δεν το επιανε αν και ειναι μικρο το δωματιο μου (περιπου 17τ.μ.), πειραξα και μια αλλη ρυθμιση απο τον ενισχυτη που δυναμωνει το sub αλλα ΤΙΠΟΤΑ!!! μηπως φταιει που ειναι 7.1 και εγω εχω συνδεση 5.1??? αλλα και παλι εχει επιλογη που του βαζεις οτι δεν υπαρχουν surround back ηχεια. Δεν ξερω εχω μπλεχτει πραγματικα

Mηπως εχει φυγει κανενα καλωδιο?