Pioneer VSX-828-K AV Receiver & Acoustic Energy AEGIS NEO-3

keros76

Established Member
20 October 2009
168
Σκέφτομαι τη δημιουργία ενός καλού home cinema στο οποίο θα έχω τη δυνατότητα να ακούω και μουσική σε ποσοστό 60-40 υπέρ του cinema. Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός αυτός που έκανα για αρχή; Ο χώρος είναι σαλόνι/κουζίνα ενιαίος 60 τ.μ. Θα είμαι εντάξει;

Re: Pioneer VSX-828-K AV Receiver + Acoustic Energy AEGIS NEO-3

Κάνεις; Μια βοήθεια ρε παιδιά. Την Τρίτη κατεβαίνω Αθήνα από Θεσσαλονίκη για να επισκεφτώ κάποια μαγαζιά και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Πως σου ήρθε η ιδέα για τα Aegis? Τα έχεις ακούσει;

Θα σου πρότεινα να ρίξεις και μία ματιά προς Monitor Audio μεριά.

Και αν έχεις την δυνατότητα, να προσανατολιστείς σε μεγαλύτερο ενισχυτή.....

Μου τα πρότεινε ο αδερφός μου βάσει κάποιων συγκριτικών τεστ που έχει διαβάσει από παλαιότερο τεύχος περιοδικού. Τα monitor audio ξεφεύγουν οικονομικά. Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 600 για τα δυο μπροστά.

Last edited:

Xμ! Hitech μυρίζομαι.... :p

Καλά είναι για τα χρήματά τους. Πήγαινε να τα ακούσεις, κανόνισε όμως και μία ακρόαση σε Monitor Audio....

θα κανονίσω και για αυτά σίγουρα. Οι κριτικές δηλαδή των περιοδικών δεν ευσταθούν και τόσο;

Όχι βρε, δεν είπα αυτό.

Οι κριτικές των ηχείων όμως συνήθως απηχούν τις εντυπώσεις αυτού που τα ακούει. Και τα αυτιά όλων δεν είναι τα ίδια.

Για αυτό, κατά την κάθοδό σου, προσπάθησε να ακούσεις όσα περισσότερα μπορείς εντός του budget σου......

Ok θα προσπαθήσω. Κάποια άλλα πέραν των δύο αυτών και των Q acoustics έχεις κατά νου;

Μου τα πρότεινε ο αδερφός μου βάσει κάποιων συγκριτικών τεστ που έχει διαβάσει από παλαιότερο τεύχος περιοδικού. Τα monitor audio ξεφεύγουν οικονομικά. Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 600 για τα δυο μπροστά.

Δηλαδή θα αγοράσεις ηχείο που τα άκουσαν άλλοι κι έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα;:nounder: Αφού θα κατέβεις που θα κατέβεις πήγαινε σε 2-3 καταστήματα κι άκουσε ηχεία του μπάτζετ σου.

Δεν ειπα οτι θα τα αγοράσω. Είπα ότι τα έχω κατα νου, ότι θα κατεβω να τα ακούσω και ζήτησα άλλα παρόμοιας τιμης ηχεία για να ακούσω. Ούτε καν δε θα αγοράσω την Τρίτη που θα κατέβω.

Απλά λέω γιατί έτσι την πάτησα με τον πρώτο μου προτζέκτορα, αφού είχα διαβάσει τεστ κι είχα αποφασίσει για συγκεκριμένη τεχνολογία χωρίς να χω δει, αποφασίζω να πάω να δω κι άλλαξα εντελώς, το μάτι και το αυτί δεν τα ξεγελάει κανένα συγκριτικό τεστ από τρίτους.

συμφωνώ και γι' αυτο κάνω ολοκληρο ταξιδι. Για να μην πάρω γουρούνι στο σακί.

τελικα με τον 828 θα εισαι ενταξει η θα πας σε μεγαλυτερο?

Πάει δεν πάει σε μεγαλύτερο, καλό θα είναι να ακούσει και 2-3 άλλους ενισχυτές (Denon, Yamaha) μιας και το βάρος θα πέσει σε μουσική ακρόαση όπως είπε.

Πάει δεν πάει σε μεγαλύτερο, καλό θα είναι να ακούσει και 2-3 άλλους ενισχυτές (Denon, Yamaha) μιας και το βάρος θα πέσει σε μουσική ακρόαση όπως είπε.

Θα δειξει. Προς το παρον (στα χαρτια) είμαι εντάξει. Τωρα ... αμα πάω εκεί και είναι μάπα τί να πω. Θα πάω αναγκαστικά σε μεγαλύτερο.

Λοιπόν τελικά μετά από ακρόαση διάφορων συνδυασμών κατέληξα στον παρακάτω ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι μακράν καλύτερος ακουστικά σε σχέση με αυτόν του τίτλου και για τον οποίο κατέβηκα Αθήνα.
Klipsch rf-52ii
Klipsch RC-42 II
Denon avr-x2000
Μου μένουν τα πίσω τα οποία έχουν μπει στο πρόγραμμα για αργότερα.
Συμβουλή μου (όπως και των περισσοτέρων εδώ μέσα) : Ακούστε πριν αγοράσετε.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

Λοιπόν παίδες θα ήθελα τη βοήθειά σας για τα πίσω ηχεία. Τί προτείνετε για να συμπληρωθεί το πιο πάνω σετ; Κατά προτίμηση θα ήθελα να μπορούν να μπούνε σε τοίχο και να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικά.

Παιδιά δώστε μια βοήθεια σας παρακαλώ καθώς τα klipsch της ιδια σειρας βγαίνουν ακριβά και θα ήθελα κάτι πιο οικονομικό. Ποια θα ταίριαζαν χωρίς να χάνονται; Τι πρέπει να δω στα χαρακτηριστικά τους;