Pioneer VSX-LX70 ή Yamaha 3800?

Στην τελευταία έκθεση είχε σε περίπετρο (δεν θυμάμαι ποιό όμως) τον lx70 με μία kuro και έπαιζε τον τελευταίο james bond απο BD σε sony 300. Λίγο ογκώδης μου φάνηκε (λες και οι άλλοι 3800, 3808 δεν είναι...)
Σημασία έχει να τον είδε κάποιος σε Upscaling (π.χ. από dvd ). Κανά review βγήκε? Θα googlιάσω μετά και αν βρώ θα στείλω...
 
θα μπορουσε να υπαρχει και ο 905 στο συγκριτικο ομως
το θεωρω κακη παραληψη
θα ειχε τα πρωτεια πιστευω
 
Re: Απάντηση: Pioneer VSX-LX70 ή Yamaha 3800?

μονο που ειναι χοντροακριβοτερος απο τον 70

ετσι ειναι..στην Ελλαδα ο 70 εχει 1300 ευρω(αποθηκη)
ο 905 θα εχει τα διπλα..(2100 εχει ο 875 αρα...)
ακου τα διπλα:furious3:
 
Έχω τα Ηχεία Acoustimass 10 της BOSE, ο Pioneer VSX-LX70 κάνει για αυτά τα ηχεία ή είναι λάθος επιλογή!
 
Έχοντας εμπειρία και από Yamaha και από Pioneer AV θα πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη Yamaha για το "ρεύμα" - δύναμη και Pioneer για την τέλεια τοποθέτηση του κάθε ήχου εκεί που πρέπει να είναι.

Η απόφαση είναι πάντα δική σου σε συνάρτηση με το τι ζητάς, προσωπικά έχω ζήσει με πολλούς AV (υψηλής - μέσης & χαμηλής κατηγορίας τιμής) και αν θα έπρεπε να διαλέξω σήμερα με βάση τα όσα έχω ακούσει (όχι όμως από τους AV με τα τελευταία format ήχου) θα πήγαινα με "κλειστά μάτια" στον Pioneer VSX-LX70 :grinning-smiley-043
 
ξεκινησα με pioneer και bose πριν 6 χρονια
και αν μου ελεγαν ποια ηχεια-ενισχυτη θα ηθελα εκτος απο αυτα που εχω
θα διαλεγα pioneer bose αναμεσα σε denon 3805 marantz 5400 5500 pioneer 2011 ax5 ax5αιs και τον πρωτο 5καναλο που δεν θυμαμαι ονομα ενα ωραιο μικρο μηχανακι που οδηγουσε τα bozeακια
στηνει σωστα καθε εφφε εκει που πρεπει να ειναι, απλα υπερλαμπρος:SFGSFGSF:
 
Λοιπον συμφωνα παντα με το Hitech Νοεμβριου ...

EIKONA: Upscaling σε 720p , 1080i/p , 1080/24p (true cinema)
O Pioneer LX70 μπορει να εφαρμοσει και upscaling ΑΝΑ εισοδο , σε αντιθεση με το συνολικο upscaling που εφαρμοζουν οι υπολοιποι av ενισχυτες. Δηλαδη πχ. ο δορυφορικος δεκτης εξαγεται απο την HDMI ως 1080p , ο τηλεοπτικος του dvd recorder ως 576p και το HD Player να εξαγεται ως εχει (pass through)

ΗΧΟΣ: THX Select2 , DTS-HD , DD Plus , DD TrueHD , DD-EX , Dolby Prologic II/IIx , DTS ES 6.1 Discrete/Matrix , DTS Neo:6 , DTS ES 96/24 , MP3/WMA, Phones Surround , 16 προγραμματα DSP .
Αποκωδικοποιει πασης φυσεως σηματα απο την HDMI 1.3 και εχει τη δυνατοτητα επιλεκτικης επαυξησης της δειγματοληψιας με την ενεργοποιηση του Bit Sampling. Επισης ενα μοναδικο χαρακτηριστικο ειναι το SACD Gain το οποιο οταν ενεργοποιειται αυξανει κατα 6db τη δυναμικη περιοχη του DSD των SACD.
 
Last edited:
Δεν ξερω αν ειναι Ρουα Ματ αλλα σε επιδοσεις κατατασεται πολυ ψηλα και ειναι μια παρα πολυ καλη value for money προταση προς το παρων.
 
να και μια αναφορα για τον γιαμι με+και-
Conclusion
When dealing with an AVR in this price class, you go in with very high expectations. The Yamaha RX-V3800 has the specs to please most any enthusiast with excellent power, ample HDMI inputs, and internal decoding of the new HD audio codecs. The only personal letdown for me was the AVR's inability to process certain video signals to 1080p; instead it simply passes them through. Even with this shortcoming, this is an excellent product and is worthy of your consideration when looking for an AVR in this price class.

Highs
Four HDMI Inputs
Onboard Decoding of Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, & DTS-HD Master Audio
Clean and Dynamic sound from all channels

Lows
Video section only upconverts analog signals
YPAO setup set monitor speakers to "Large" when they should be set to "Small"
User manual poorly written
 
Μήν διαβάζετε οτι λέει ο κάθε πίτουρας. Το ΥΡΑΟ της ΥΑΜΑΗΑ δουλεύει άψογα και βάζει τα σωστά μεγέθη στα ηχεία. Το small or large δεν το βγάζει απο τον όγκο των ηχείων αλλα απο την ικανότητα τους να κατέβουν χαμηλά. Ο λινάτσας παραπάνω δεν νιώθει και βλέπει οτι είναι μικρά σε όγκο τα ηχεία της δοκιμής του και γκρινιάζει. Περαστικά πέστε του. Έτσι διαμορφώνονται απόψεις για μηχανήματα απο πίτουρες. Και τα λέω αυτά έχοντας κάνει δοκιμές με αρκετά ηχεία στο ΥΡΑΟ με τον 3800. Άψογο κάθε φορά και με τρικλοποδιές που του έβαλα.
 
Πάντως και εμένα στον παλιό 2500 yami το ΥPAO δούλεψε αρκετά καλά αναγνωρίζοντας σωστά τα ηχεία και αποστάσεις. Μία μικρή επέμβαση στις ρυθμίσεις αργότερα έγινε για να καλυφθούν προσωπικές προτιμήσεις στον ήχο.
Πάντως σε σύγκριση με τον Pioneer LX70 δεν βρίσκω κάπου να υπερτερεί ο 3800.
(Άντε το μόνο που έχει είναι ότι το service του yami είναι κοντά στο σπίτι μου)
Αναμένω προσωπικές εντυπώσεις από τους 2 a/v amps