Pip ανενεργό σε Jasmine LE32S86B

Bigsofo

New member
7 August 2007
19
Είναι τρεις μέρες τώρα (από τότε που την πήρα) που έχω φάει τα μενού όλα για να δω πως μπορώ να ενεργοποιήσω την λειτουργία PiP (εικόνα σε εικόνα).

Το είχα δει ενεργό μόνο στα πρώτα λεπτά που εξερευνούσα την τηλεόραση, αλλά από την ώρα που έχω κάνει ρυθμίσεις καναλιών και εικόνας, γιοκ....

Καμιά ιδέα;

Δεν είναι ανενεργό, απλά ενεργοποιείται μόνο με σύνδεση PC ή με σύνδεση με HDMI. -bye-

Μου πέρασε αυτό από το μυαλό, αλλά σκέφτηκα:
- γιατί να ήταν στην αρχή ενεργό, όταν και τότε δεν είχα κάνει σύνδεση pc ή hdmi

- οι πωλητές στα διάφορα μαγαζιά που πήγα μου είπαν ότι γίνεται Pip όταν συνδεθεί κάτι από εξωτερική πηγή, ακόμα και scart, όπως στην περίπτωσή μου

Εαν διαβάσεις το manual της τηλεόρασης, λέει καθαρά από ποιες πηγές μπορείς να κάνεις PIP.

Από το εγχειρίδιο της τηλεόρασης:

dsc00551gjv1.jpg

Τι είναι το "Σήμα Συνιστωσών" ;;; Τι να καταλάβω;

Απάντηση: Re: Pip ανενεργό σε Jasmine LE32S86B

Τι είναι το "Σήμα Συνιστωσών" ;;; Τι να καταλάβω;

Είναι το λεγόμενο Component, με το οποιο παίρνεις μόνο εικόνα κι όχι ήχο. Συνήθως με το σήμα συνιστωσών μπορείς να δεις και HD σήμα, τουλάχιστον μέχρι τα 720p.

Αυτό το πινακάκι σου λέει ακριβώς πότε δουλεύει το PiP και πότε όχι. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, τι σημαίνει το σήμα συνιστωσών να το έχει εκεί.

Στο ext.1 (Εξωτερικό 1, scart) έχω τον δορυφορικό δέκτη.

Αν το έχω πιάσει, με βάση το πινακάκι, μπορώ να έχω:
Κύρια: HDMI, Δευτερεύουσα: Ext.1
Κύρια: H/Y, Δευτερεύουσα: Ext.1
και πάει λέγοντας.

Το component τι είναι; Είναι πηγή εικόνας;

Πάντως, ξαναλέω, το παράξενο είναι ότι το PiP δεν ήταν ανενεργό, πριν σετάρω την τηλεόραση.

Ευχαριστώ για την βοήθεια, παιδιά.

Ναι, το component είναι αποκλειστικά πηγή εικόνας, η καλύτερη ίσως αναλογική πηγή εικόνας που μπορείς να έχεις, αμέσως μετά την HDMI. Απλά δεν δίνει και ήχο. Τον ήχο πρέπει να τον δώσεις με LR.