Πηρα τα φωτιστικα ! και τωρα ποιες led ?

fsbmaniac

New member
7 August 2012
19
Γεια σας ,ειναι το πρωτο μου ποστ , γνωριζω πολλα χρονια και την ποιοτητα αλλα και το μεγεθος του φορουμ, συγχαρητηρια λοιπον στον καθενα σας για την προσφορα. Στο θεμα μου τωρα...

Εχω να φωτισω εναν χωρο περι τα 60τμ Επειδη το budget δεν ηταν μεγαλο (βια 80 ευρω αλλα να ειναι και ομορφα) και απο τα σοκ που ειχα παθει απο τις τιμες των φωτιστηκων με γυαλι-μπρουτζο-χαλκο κτλ(150-23- κτλ) ...επελεξα να παρω 3 μπαρες ιταλικης κατασκευης με εξαιρετικο φινιρισμα ματ μεταλλικο με σποτακια gu10 οι 2 εχουν απο 4 θεσεις για σποτ και η 3η 3θεσεις αρα συνολο εχουμε 11 λαμπες gu10. Απο την εμπειρια μου με led λαμπες (απο ebay) απο το 2007 που εβαλα την πρωτη οταν χρειαζεται λαμπα αλλαγη προτιμω led μιας και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ειδικα απο την αξιοπιστια τους και πανω απο ολα την καταναλωση αλλα και την αποδοση...Αλλα μεχρι τωρα ποτε δεν ασχοληθηκα με spot και αγχωνομαι μηπως εκανα λαθος επιλογη ...αλλλα τωρα ειναι πλεον αργα .

Η ερωτηση μου ειναι ποσα watt να επιλεξω ? Σκεφτηκα οτι τα 6w θα ειναι αρκετα...αλλα φοβαμαι μηπως ειναι πολυ δυνατα ...Επισης βλεπω και λυσεις με 29 smd (5050) πανω στον λαμπτηρα gu10 και ξερω οτι εχουν 120μοιρες διασπορα ..ενω οι αλλες με 3led των 2 watt εχουν 60 και σιγουρα ποιο εστιασμενο φως... Μπορει καποιος να με συμβουλεψει καταλληλα ? Μπορω να κανω καποιον συνδιασμο ? Καποιες δυνατες να κοιτανε ταβανι ωστε να εχω διαχυση καλυτερη ? Διαβασα και αλλα ποστ αλλα δεν με καλυψαν,εαν κρινει ο συντονηστης να συγχωνευτει δεν εχω κανενα προβλημα .

Last edited:
Καλως ορισες!Αν δε σου εχει απαντησει κανενας ειναι επειδη η ερωτηση σου ειναι εξειδικευμενη-πρωτοτυπη,και τα παιδια των φακων δεν το εχουν δει ακομα μαλλον..Συντομα θα παρεις γνωμες,τα εν λογω παλληκαρια ειναι τζιμανια!Και παλι καλως ηρθες.