Pixel Magic HD MediaBox

Λοιπόν, για να δούμε κάποια στατιστικά στα γρήγορα από γνωστό HD tracker.

Αρχεία 720p & 1080p σε h.264 & x.264: 384
Αρχεία 1080i σε MPEG-2: 356
Αρχεία 720p σε Xvid: 285

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα από τα αρχεία που υπάρχουν σε Xvid έχουν κυκλοφορήσει και σε x264, και ότι κάποιος ο οποίος τώρα αρχίζει να ασχολείται με το "άθλημα" δεν θα ασχοληθεί με τα κατώτερης ποιότητας Xvid, τα format h/x 264 πηγαίνουν όντως πολύ καλά...

Για εναν νέο στο άθλημα, δεν έχει νόημα να επενδύσει σε μηχάνημα το οποίο δεν παίζει τα αρχεία που θα αποκτήσει.

Αλλά και ο "παλιός" δεν θα μείνει στα κεκτημένα.. Τα καινούργια που θα κατεβάζει ή δεν θα του παίζουν αν είναι x264 ή θα αναγκάζεται να κατεβάζει κατώτερης ποιότητας ώστε να παίζουν.

Παιδιά sorry που ρωτάω
αλλά είμαι λίγο άσχετος :slapface:
και δεν μπορώ να παρακολουθήσω
την κουβέντα.

Τί είναι τα format H264, X264 και xvid?
Ποιες οι διαφορές μεταξύ τους?

Δώστε μου τα φώτα σας.:lehrer:

Παιδιά sorry που ρωτάω
αλλά είμαι λίγο άσχετος :slapface:
και δεν μπορώ να παρακολουθήσω
την κουβέντα.

Τί είναι τα format H264, X264 και xvid?
Ποιες οι διαφορές μεταξύ τους?

Δώστε μου τα φώτα σας.:lehrer:

Long story.. Ξεκίνα το διάβασμα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/X264

Συνέχισε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Xvid

Φτάσε μέχρι καί εδώ: http://www.bit-hdtv.com/

Επειδή το HD σε torrents είναι νέο φρούτο (με εξαίρεση έναν κινέζικο tracker), στο usenet, που αποτελεί την κατ'εξοχήν πηγή υλικού εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον, μπορώ να πω μετά λόγου γνώσεως ότι το Η264 είναι φαινόμενο που παρουσιάζεται εδώ και κάνα δίμηνο, αν και, όπως ξαναείπα, είναι the next big thing.

Έ, δεν είναι και τόσο νέο.. Εγώ μπήκα στα κόλπα τον Ιούνιο, και είμουν και καθυστερημένος..

Φυσικά το usenet ήταν είναι και θα είναι η original πηγή, αλλά τα torrents είναι πολύ πιο user friendly. Επίσης πολύ πιο ρεαλιστικά σαν μέγεθος αρχείου - καλός ο Άρχοντας σε 1080i MPEG-2 αλλά τα 32GB (τα οποία γίνονται περίπου 48GB από usenet) που σου ζητάει να κατεβάσεις και αποθηκεύσεις είναι μάλλον πολλά.. Όντος, το παράδειγμα είναι worst case, αλλά υπαρκτό..

Σε x264 βγαίνει στα 8GB περίπου, που μπορείς να το κόψεις και σε ένα DL DVD βρε αδερφέ.. ΟΚ, και τα 32GB μπορείς να τα κόψεις, αλλά για να το δεις μετά θα πρέπει να σηκωθείς αρκετές φορές για να αλλάξεις DVD (4 με DL, 8 με απλά!!)..

Α, και ο παλιός σίγουρα θα μείνει στα κεκτημένα. Μην τρελαθούμε τελείως...

Και όταν μιλάμε για HD, το xvid είναι "off topic", έτσι?

Φυσικά θα κρατήσει τα κεκτημένα, αλλά εννοούσα ότι θα θέλει να αποκτήσει και νέο υλικό. Και το καλύτερο ποιοτικά υλικό αυτή τη στιγμή είναι το 1080p σε H264.

Όσο για το Xvid, είναι όντως υποδεέστερο του x264, αλλά όχι και off topic.. Βλέπω 254 τέτοια αρχεία να κυκλοφορούν..

Έ, δεν είναι και τόσο νέο.. Εγώ μπήκα στα κόλπα τον Ιούνιο, και είμουν και καθυστερημένος..
Δεν ήμουν σαφής´ το τελευταίο δίμηνο, βία τρίμηνο έχει αρχίσει να έχει δυναμική παρουσία. Φυσικά υπήρχε και πέρυσι.

Φυσικά το usenet ήταν είναι και θα είναι η original πηγή, αλλά τα torrents είναι πολύ πιο user friendly.
User friendly ένα σύστημα που δε σου δίνει ούτε εξασφαλισμένη διαθεσιμότητα ούτε εξασφαλισμένη ταχύτητα?

(τα οποία γίνονται περίπου 48GB από usenet)
Πώς γίνονται 48 δηλαδή?

Επίσης πολύ πιο ρεαλιστικά σαν μέγεθος αρχείου - καλός ο Άρχοντας σε 1080i MPEG-2 αλλά τα 32GB που σου ζητάει να κατεβάσεις και αποθηκεύσεις είναι μάλλον πολλά.. Όντος, το παράδειγμα είναι worst case, αλλά υπαρκτό..
Ισως το μοναδικό παράδειγμα...

Σε x264 βγαίνει στα 8GB περίπου, που μπορείς να το κόψεις και σε ένα DL DVD βρε αδερφέ.. ΟΚ, και τα 32GB μπορείς να τα κόψεις, αλλά για να το δεις μετά θα πρέπει να σηκωθείς αρκετές φορές για να αλλάξεις DVD (4 με DL, 8 με απλά!!)..
Προσωπικά, προτιμώ να τα έχω σε σκληρό δίσκο γι'αυτό το λόγο.

Φυσικά θα κρατήσει τα κεκτημένα, αλλά εννοούσα ότι θα θέλει να αποκτήσει και νέο υλικό. Και το καλύτερο ποιοτικά υλικό αυτή τη στιγμή είναι το 1080p σε H264.
Θα θέλει, αλλά, όπως είπες πολύ σωστά, δε θα του παίζουν. Δεν ξέρω κάτα πόσο δουλεύει το hardware decoding στις νέες κάρτες γραφικών, αλλά εγώ σε Α64@3500 με NVIDIA 6800GT και AVC έχω πρόβλημα με τα Η264. Και τα παίζω και από τον σκληρό, όχι από DVD...

Όσο για το Xvid, είναι όντως υποδεέστερο του x264, αλλά όχι και off topic.. Βλέπω 254 τέτοια αρχεία να κυκλοφορούν..
Ο Αρχοντας των 8GB συγκρινόμενος με τον άλλον, των 32GB, είναι ό,τι είναι το mp3 128Κbps συγκρινόμενο με το wav. Αρα, όταν μιλάμε για HD, για εικόνα χωρίς παραχωρήσεις (στα μέτρα του εφικτού σήμερα) είναι off topic.

ΥΓ. Το χ3σαμε το thread λιγάκι, σόρι Αλέξη.

Δεν ήμουν σαφής´ το τελευταίο δίμηνο, βία τρίμηνο έχει αρχίσει να έχει δυναμική παρουσία. Φυσικά υπήρχε και πέρυσι.

User friendly ένα σύστημα που δε σου δίνει ούτε εξασφαλισμένη διαθεσιμότητα ούτε εξασφαλισμένη ταχύτητα?

Έχει τρία βασικά πλεονεκτήματα:

1) Συνήθως μεγαλύτερο lifetime των torrents, συγκριτικά με το usenet που έχεις μερικές εβδομάδες για να το κατεβάσεις.. (και εννοείτε ότι σε 2 μήνες δεν θα το βρείς..) Μιλάμε πάντα για σοβαρούς trackers.
2) Παρότι δεν έχει εξασφαλισμένη ταχύτητα, πρακτικά είναι πιό γρήγορο από το usenet. Οι σωστοί trackers (αυτοί που κρατάνε ένα επίπεδο στο ratio) είναι πολύ γρήγοροι. Το HDbits πάντα μου γεμίζει την γραμμούλα μου των 2Mbit. Άσε που δεν έχει το overhead του usenet (βλέπε λίγο παρακάτω).
3) Είναι free. Αυτό δεν είναι το ίδιο σημαντικό για όλους, αλλά είναι κάτι.

Πώς γίνονται 48 δηλαδή?

OK, λαθάκι μου (έχω να κατεβάσω binaries από το usenet από το 1997), το overhead που εισαγάγει το mime / uuencoding είναι περίπου 33%, οπότε τα GBs θα είναι περίπου 43.5GB.

Ισως το μοναδικό παράδειγμα...

Ναι, είναι extreme, αλλά κοιτάζοντας δεν βλέπω πολλά αρχεία να είναι κοντά στα 8GB ώστε να χωράνε σε ένα DL.. Και αυτά που είναι στα 8GB βλέπω να μήν έχουν και τόσο καλή ποιότητα και ο κόσμος να γκρινιάζει.. Εξάλλου, στα Transport Streams, το μέγεθος του αρχείου επηρεάζεται από την διάρκεια του προγράμματος φυσικά, αλλά και από το εκπεμπόμενο bitrate του σταθμού. Οπότε είναι random το μέγεθος του κάθε αρχείου.. πράγμα που μας φέρνει στο:

Προσωπικά, προτιμώ να τα έχω σε σκληρό δίσκο γι'αυτό το λόγο.

Κι εγώ μαζί σου!! Είναι χαλαρά το πιο βολικό, αλλά εχει δυο πολύ μεγάλα μειονεκτήματα:

1) Αργά ή γρήγορα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΧΑΛΑΝΕ!! (φτού φτού φτού, μακριά από 'μάς, κτλ) Δεν είναι θέμα το αν θα σκάσει, απλά το πότε. Και δεν θέλω να κλαίω τα τεράστια αρχεία που έχω κατεβάσει με κόπο όταν σκάσει ένας δίσκος.
2) Κόστος.

Άσε που μετά από λίγο καιρό θα κατασκευάζουμε και εμείς τέτοια πράγματα για να χωράνε οι δίσκοι...

Θα θέλει, αλλά, όπως είπες πολύ σωστά, δε θα του παίζουν. Δεν ξέρω κάτα πόσο δουλεύει το hardware decoding στις νέες κάρτες γραφικών, αλλά εγώ σε Α64@3500 με NVIDIA 6800GT και AVC έχω πρόβλημα με τα Η264. Και τα παίζω και από τον σκληρό, όχι από DVD...

Εγώ με παρόμοιο setup είμαι οριακά.. Ανάλογα το αρχείο.. Θέλει όντως βαρβάτο μηχανάκι. Αλλά το Hi End είναι Hi End :grinning-smiley-043

Ο Αρχοντας των 8GB συγκρινόμενος με τον άλλον, των 32GB, είναι ό,τι είναι το mp3 128Κbps συγκρινόμενο με το wav. Αρα, όταν μιλάμε για HD, για εικόνα χωρίς παραχωρήσεις (στα μέτρα του εφικτού σήμερα) είναι off topic.

..και το 1080i σε σχέση με το 1080p (λένε ότι) είναι η μέρα με την νύχτα.. Άρα τα ξανακατεβάζουμε όλα σε 1080p? (το οποίο δεν παίζει στο μηχανάκι για το οποίο (και καλά) μιλάμε..) Το 1080i γίνεται off topic?

ΥΓ. Το χ3σαμε το thread λιγάκι, σόρι Αλέξη.

Όντος.. Ίσως έχει νόημα κάποιος από τους mods να το κάνει καινούργιο thread.

Σόρρυ Αλέξη!

Δημήτρης Δημητρακούδης said:
Άσε που μετά από λίγο καιρό θα κατασκευάζουμε και εμείς τέτοια πράγματα για να χωράνε οι δίσκοι...
Τι εννοείς "μετά από λίγο καιρό"???

Χαίρομαι που βλέπω να αποκαλυπτόμαστε σιγά σιγά.. Χεχε...

Εγώ προσπαθώ να συγκρατούμαι... Αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να "αρπάξω ανάποδες" και να αρχίσω να φορτώνω TB..

BTW, Pete, ρίξε μια ματιά στο site της υπογραφής μου.. Αν δεν μας ξέρεις..

Σας ξέρω, με την έννοια ότι είχα πάει να το ψιλοψάξω πριν καιρό, αλλά πολύ μπέρδεμα μου φάνηκε ρε παιδάκι μου... Κεραίες, dedicated συστήματα κλπ...