Plasma και ακτινοβολία

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,164
Τήνος / Ελλάς
Είμαι κάτοχος 2 πλασμάτων panasonic και είμαι πολύ ευχαριστημένος!!!
Ένας γνωστός μου έδειξε ένα αρθρο για την ακτινοβολία που εκμπέμπουν οι plasma και προβληματίστηκα, έχουμε και μικρό παιδί!
Να τις διώξω να πάρω lcd η led ή είναι υπερβολή?
Μην μου πείτε ότι και τα κινητά και το ασύρματο και η φριτέζα κτλ έχουν ακτινοβολία εγώ για την tv ρωτάω.
Υ.Γ. Αξίζει να δώσω την Panasonic TX-P42X10Ε για να πάρω την Panasonic TX-P42U10E?

Το "άρθρο" που σου έδωσε ανέφερε ΤΙ είδους ακτινοβολία εννοεί και απο που πηγάζει η εν λόγο ακτινοβολία ;
Ρωτάω γιατί οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή παράγει ακτινοβολία αλλά ειδικά η τηλεοράσεις έχουν βγάλει όνομα λόγο κυρίως των παλιών CRT οπου πράγματι υπήρχε έντονο πρόβλημα.

Misconception #7: Plasma TVs give off a lot of radiation.

This rumor just might be the most outlandish of the bunch, especially considering the fact that the monitor you're reading this on -- assuming it is a CRT -- gives off considerably more radiation than a plasma display ever could. While plasma monitors do generate a tiny amount of ultraviolet (UV) radiation, it is essentially negligible because this radiation extends no more than an inch outward from the screen. Because individual pixels are illuminated, the radiation is "contained" to the pixels themselves. This is not the case with tube-based TVs, which utilize an electron gun that shoots radiated light toward the screen in order to illuminate phosphors thereon. This projects small amounts of radiation sometimes more than 12" outward from the screen. Not to worry: Both plasmas and CRTs comply with Food and Drug Administration (FDA) guidelines for TV radiation emissions, which have been in place since 1969.

Όλο το κείμενο εδώ

Το "άρθρο" που σου έδωσε ανέφερε ΤΙ είδους ακτινοβολία εννοεί και απο που πηγάζει η εν λόγο ακτινοβολία ;
Ρωτάω γιατί οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή παράγει ακτινοβολία αλλά ειδικά η τηλεοράσεις έχουν βγάλει όνομα λόγο κυρίως των παλιών CRT οπου πράγματι υπήρχε έντονο πρόβλημα.

Αυτό μου έδειξε ο γνωστός http://209.85.229.132/search?q=cach...+τηλεοραση+λευχαιμια&cd=5&hl=el&ct=clnk&gl=gr

Οποιαδηποτε ηλεκτρικη συσκευη δουλευει με ηλεκτρικο ρευμα εκπεμπει ηλεκτρομαγνητικο πεδιο (EMF=electromagnetic field) , απλως οσο υψηλοτερη ειναι η καταναλωση τοσο αυξανει η ενταση του πεδιου...

Πχ. το πιστολακι για τα μαλλια εχει πολυ μεγαλη ισχυ (~1500 Watt) , οι σκουπες (~1800 Watt) κτλ.

Απο εκει και περα σε μια Α αποσταση απο καθε συσκευη το πεδιο σταδιακα εξασθενει και μαλιστα αντιστροφως αναλογα του τετραγωνου της αποστασης...

Mε λιγα λογια στο 0,5-1 μετρο γυρω απο οποιαδηποτε τηλεοραση πρακτικα το πεδιο πρεπει να ειναι μηδεν...

Αντιθετα πιστολακια , σκουπες και αλλες συσκευες εχουν μεγαλυτερα πεδια και αρα και μεγαλυτερες αποστασεις ...

Αν και εχουν περασει 14 χρονια που εχω τελειωσει Φυσικος (και δεν το εξασκω στην δουλεια μου) κατι θυμαμαι ακομη...:D

Αν βλεπεις κυριως τηλεοπτικο σημα δεν κερδιζεις τιποτα με το να δωσεις την Χ10 και να παρεις U10 , μονο σε HD φαινεται η υπεροχη της τελευταιας στην εικονα...