- 29 July 2009
- 73
Παιδια please βοηθηστε γιατι φοβαμαι να μην κανω "πατατα" στην αγορα καινουργιας tv...
Παλιος κατοχος crt 29'', εχω μερικες ΒΑΣΙΚΕΣ αποριες :
Η μεγαλυτερη καταναλωση στις Plasma με αφηνει παγερα αδιαφορο, ΑΛΛΑ ακουσα οτι εκπεμπουν ακτινοβολια!!! Αληθευει ? Εχουμε και μικρα παιδια που βαζουν τα μουτρα τους μπροστα στο γυαλι.
Οι Lcd απο τις Led εχουν διαφορα στην ποιοτητα εικονας (output lag κτλ) η' απλα ειναι θεμα διαφορετικης λειτουργιας, λεπτοτερου desing κτλ ?
Και τελικα βρε παιδια πιο ειναι το best value for money ?
Για παραδειγμα :
Lcd 50''-55'' 2100 - 2500 περιπου
Led 50''-55'' 2600 εως πρεπει να εισαι πλουσιος
Plasma 50''-55'' ... κατω απο 2000
Μεγαλες διαφορες !!!
Επειδη η αποσταση θεασης ειναι 3 μετρα και πανω, θα ηθελα γιατι οχι ακομη και 55'' tv.
Να δωσω λιγα χρηματα για plasma και να ριψοκινδυνευσω την υγεια των παιδιων αλλα και την δικια μου ? Δεν αναφερομαι στο burn in γιατι διαβασα εδω οτι ειναι λιγο δυσκολο να το παθουν.
Να δωσω ενα καρο χρηματα και να εχω μεγαλο lag στα games η' να πεφτουν τα Hz στα 50 ενω η τv εχει 100-200 Hz ? Παρομοια "νουμερακια" οταν παιζω fullhd ? Σκιες, μαυριλες σε μεγαλο φωτισμο κτλ κτλ (τα λεω οσο πιο απλοποιημενα γινεται χωρις να ξερω αν τα ιδια ισχυουν και στις Plasma)
Γνωριζω πολυ καλα οτι η "ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας"...οποτε...
Μηπως κανω κατι-καπου λαθος ? Μηπως δεν τα καταλαβα καλα ?
Συγνωμη για το μεγαλο ποστ... ελπιζω παρομοιες ανησυχιες να εχουν κι αλλοι "νεοι στον χωρο" χρηστες
Θα ηθελα τις γνωμες σας και μακαρι να κανω εγω λαθος !!!
Παλιος κατοχος crt 29'', εχω μερικες ΒΑΣΙΚΕΣ αποριες :
Η μεγαλυτερη καταναλωση στις Plasma με αφηνει παγερα αδιαφορο, ΑΛΛΑ ακουσα οτι εκπεμπουν ακτινοβολια!!! Αληθευει ? Εχουμε και μικρα παιδια που βαζουν τα μουτρα τους μπροστα στο γυαλι.
Οι Lcd απο τις Led εχουν διαφορα στην ποιοτητα εικονας (output lag κτλ) η' απλα ειναι θεμα διαφορετικης λειτουργιας, λεπτοτερου desing κτλ ?
Και τελικα βρε παιδια πιο ειναι το best value for money ?
Για παραδειγμα :
Lcd 50''-55'' 2100 - 2500 περιπου
Led 50''-55'' 2600 εως πρεπει να εισαι πλουσιος
Plasma 50''-55'' ... κατω απο 2000
Μεγαλες διαφορες !!!
Επειδη η αποσταση θεασης ειναι 3 μετρα και πανω, θα ηθελα γιατι οχι ακομη και 55'' tv.
Να δωσω λιγα χρηματα για plasma και να ριψοκινδυνευσω την υγεια των παιδιων αλλα και την δικια μου ? Δεν αναφερομαι στο burn in γιατι διαβασα εδω οτι ειναι λιγο δυσκολο να το παθουν.
Να δωσω ενα καρο χρηματα και να εχω μεγαλο lag στα games η' να πεφτουν τα Hz στα 50 ενω η τv εχει 100-200 Hz ? Παρομοια "νουμερακια" οταν παιζω fullhd ? Σκιες, μαυριλες σε μεγαλο φωτισμο κτλ κτλ (τα λεω οσο πιο απλοποιημενα γινεται χωρις να ξερω αν τα ιδια ισχυουν και στις Plasma)
Γνωριζω πολυ καλα οτι η "ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας"...οποτε...
Μηπως κανω κατι-καπου λαθος ? Μηπως δεν τα καταλαβα καλα ?
Συγνωμη για το μεγαλο ποστ... ελπιζω παρομοιες ανησυχιες να εχουν κι αλλοι "νεοι στον χωρο" χρηστες
Θα ηθελα τις γνωμες σας και μακαρι να κανω εγω λαθος !!!