ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΖΑΜΙ (σαν γυαλι)?

Παιδιά μια και ασχολούμαι με τζάμια και τζαμάδες να πω ότι το πλέξι γκλάς είναι πολύ πιο ακριβό από το κοινό γυαλί.
Το πολυκαρμπονικό είναι ακόμη ακριβότερο και είναι ημιδιαφανές.
Το πλέξι γκλάς θολώνει πολύ εύκολα με 5 - 6 σκουπίσματα φαίνονται οι γραμμές.
Το γυαλί είναι το προτιμότερο αλλά εγώ θα συνιστούσα το τρίπλεξ γυαλί (σάντουιτς) το οποίο είναι πολύ ασφαλέστερο. Το κοινό τζάμι αν σπάσει τα κομμάτια του είναι πολύ επικίνδυνα. Όποιος τυχόν είναι εκεί όταν σπάσει θα σφαχτεί. Και έχω δει πολλά σφαξίματα. Έχω κι εγώ ενθύμιο από την εποχή που δούλευα σε τζάμια.
Το τρίπλεξ είναι πιο ακριβό από το κοινό γυαλί αλλά όχι όσο το πολυκαρμπονικό.
Και είναι προτιμότερο να είναι σε κομμάτια παρά σε ένα μονοκόμματο φύλλο.
Αυτό προϋποθέτει μια κατασκευή κουφώματος.
Είτε ξύλο, ή σίδερο, ανοξείδοτο, αλουμίνιο κ.λ.π. αναλόγως του γούστου και του κόστους. Προτιμότερο το αλουμίνιο.
Τα 5 μέτρα θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 3 κομμάτια.

Τάκη αν είναι δυνατό το ρεύμα αέρα θέλει προσοχή τι θα βάλεις μην το πάρεις στο χέρι μετά από μερικούς μήνες. Τα τουβλάκια τα γυάλινα τα έχεις σκεφτεί?
Δώσε στοιχεία περισσότερα στον Κωνσταντίνο να μας δώσει ιδέες...

Αν ενδιαφέρεσαι τελικά για πολυκαρμπονικά ή πλέξιγκλας ξέρω ένα μαγαζί μεταξύ σταθμού Λαρίσης- πλατείας Αττικής. Λέγεται Aracryl-Κρίκος, Παιωνίου 37 και Αριστομένους, τηλ. 210 8811390, 210 8811092. Ξέρω ότι έχει διάφορα πάχη και αποχρώσεις, και ότι κόβει . Είναι, όπως είπαν όλοι, ακριβά αλλά ειδικά το πολυκαρμπονικό έχει μεγάλη αντοχή στον ήλιο (δεν ξεραίνεται και δεν χαλάει η επιφάνεια όπως στο πλεξι).

Απάντηση: Re: ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΖΑΜΙ (σαν γυαλι)?

Larry said:

Larry είσαι θησαυρός έψαχνα επαγγελματικό εξοπλισμό στην καφετέρια της εταιρίας και βρήκα λύσεις που δεν φανταζόμουν ότι θα έβρισκα.:music-smiley-005:

Ειδες τι σου ειναι το Avclub!
Ευχαριστω πολυ ολους για τις πληροφοριες.
Θα τραβηξω και ενα-δυο φωτο για να παρετε καλυτερη ιδεα.