play.com και μεταφορικά

Βλέπουμε ότι ενώ η τιμή της λίρας έχει κατρακυλήσει σχεδόν στα επίπεδα του ευρώ, το play επιμένει να χρησιμοποιεί μια "δική του" ισοτιμία, στις μετατροπές των νομισμάτων, με αποτέλεσμα συγκεκριμένα προιόντα να τα πληρώνουμε ως και 12 ευρώ ακριβότερα....

Σκέφτηκα λοιπόν να στείλω ένα mail σαν καταναλωτής και να ζητήσω το λόγο, που μας κοροϊδεύουν λέγοντας free delivery....

... αλλα μετα ξανασκέφτηκα... Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να στείλουμε ένα mail σαν AVClub, κοινότητα ανθρώπων που έχουν "χρυσώσει" το εν λόγω μαγαζί, και να ρωτήσουμε τι συμβαίνει, δείχνοντας παράλληλα και τη δυσαρέσκεια μας????

Ξέρω ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, αλλα το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν συνεπέστατο στις παραδόσεις του, και όσο να´ναι δύσκολα αλλάζει κανείς συνήθειες....

εγώ πάντως το γύρισα στην αγγλική αμαζόνα ...

αυτοί χάνουν, εμείς βρίσκουμε την άκρη ....

Εγω χθες παραγγειλα δισκακι απο Amazon.uk και πρωτα ο θεος το περιμενω αυριο η' παρασκευη!
Μεχρι στιγμης καλα παει παντως!
Το δισκακι ειναι το Transformers με Ελληνικους Υποτιτλους!
Το πηρα μαζι με μεταφορικα 19,13 Ευρω για την ακριβεια!
Απο αξιοπιστια θα σας πω....

Αυτό που κάνει το play.com δεν είναι μετατροπή τιμών. Πολύ απλά και απαράδεκτα έχει καθιερώσει διπλό τιμοκατάλογο: έναν σε λίρες και έναν σε ευρώ. Οι φουσκωμένες τιμές σε ευρώ δεν δικαιολογούνται ούτε εάν θεωρήσει κανείς ότι γίνεται προσθήκη ταχυδρομικών (τα οποία ούτως ή άλλως διαφημίζουν ότι δεν χρεώνουν). Σκέτη κοροίδία. Εγώ προσωπικά έπαψα να ασχολούμαι πλέον με το συγκεκριμένο κατάστημα και έχω στραφεί στο ανέκαθεν πιο αξιόπιστο και πλέον (λίγο έως πολύ) οικονομικότερο αγγλικό amazon.

Με την τωρινή ισοτιμία λίρας-ευρώ, σίγουρα συμφέρει κατά κανόνα πλέον να ψωνίζουμε από Amazon, παρά από Play. Αφήστε που οι αποστολές του Play εδώ και κάτι μήνες έχουν αρχίσει να είναι λαχείο (θα μου έρθει, δεν θα μου έρθει;)...

Απάντηση: Re: play.com και μεταφορικά

Με την τωρινή ισοτιμία λίρας-ευρώ, σίγουρα συμφέρει κατά κανόνα πλέον να ψωνίζουμε από Amazon, παρά από Play. Αφήστε που οι αποστολές του Play εδώ και κάτι μήνες έχουν αρχίσει να είναι λαχείο (θα μου έρθει, δεν θα μου έρθει;)...
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΕΕΕ!!!:a0210:

τι λετε ωρε?
16.99 εχουν και τα 2 το μπανκγονγκ ντειντζερους
μονο που το πλει δεν εχει ταχυδρομικα ενω το αμαζον εχει
οποτε τι λετε?

Last edited:
ναι αλλα αν πατήσεις την τιμή στο Play στην κάνει αυθέρετα 23.99 !!!!!!Δικιά του ισοτιμία και ΟΧΙ η τρέχουσα ισοτιμία - λίρας

πατα πανω δεξια τη σημαιούλα της Ε.Ε και θα καταλαβεις τι λενε τα παιδια...

16,99 λίρες ειναι 23,99 συμφωνα με το play...

ενω με την σημερινη ισοτιμια ειναι 17.86 ευρά...

εσεις μονο κοιταζετε?
ή και αγοραζετε?
ταχυδρομικα δεν εχει το αμαζον ?
αυτα δεν χρεωνονται?

Re: Απάντηση: play.com και μεταφορικά

εσεις μονο κοιταζετε?
ή και αγοραζετε?
ταχυδρομικα δεν εχει το αμαζον ?
αυτα δεν χρεωνονται?
Η κοροιδία όμως του play για δωρέαν μεταφορικά ???? τι δωρεαν....με τετοια ισοτιμία????

Πάντως 4-5 κομμάτια που αγόρασα από την Αμαζόνα αυτή την εβδομάδα, ήταν (πέραν της ισοτιμίας) φθηνότερα από αυτά του Πλέυ κατά 30% περίπου (οπότε, με δεδομένα συνολικά μεταφορικά 3,39 λιρών, μου ήρθαν σχεδόν 50% φθηνότερα ... ) ...