playstation 3- αναπαραγωγή βίντεο.???

grscarface

New member
2 January 2008
51
Καλή σας μέρα,

Αν και διάβασα κάποια τόπικς δεν νομίζω ότι πήρα κάποια απάντηση οπότε θα ήθελα να μου απαντήσετε στην ακόλουθη ερώτηση.

Έχω υποθετικά ένα αρχείο βίντεο, το παίρνω με usb stick από το pc και το βάζω στο ps3 . Για ποιο λόγο όχι μόνο δε το διαβάζει αλλά δείχνει κενό τον φάκελο. ?

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που πρέπει να περάσω πρώτα.?

Αν υπάρχει αναλυτικά απάντηση σε άλλο τόπικ , συγγνώμη αλλά δεν τη βρήκα. Αν όχι please help όσο πιο απλά γίνεται.

Ευχαριστώ.

To πιο πιθανό είναι να το ανοίγεις από λάθος directory (music, games κτλπ).

Άνοιξέ το από το video και αν δεν εμφανιστεί μας λες.

σε ευχαριστώ για την απάντηση , αλλά δεν καταλαβαίνω τι ενοείς από λάθος directory...

όπως είπα και πιο πάνω , η ταινία συνήθως σε avi φορματ είναι στο usb , τοποθετώ το usb σε μια από τις θύρες του ps3 και ψάχνοντας μετά μέσα στο μενού δεν βρίσκω κανένα αρχείο.

μπορείς να μου πεις πια αναλυτικά τι εννοείς?

Διαλέγεις το directory πας στο usb device πατας το τρίγωνο και μετά το display all και στα βγάζει όλα

το USB πρεπει

να ειναι σε FAT 32

νομιζω

πας στο βιντεο --->usb---> πατας τριγωνο ---> display all

Δοκίμασε να πατήσεις πρώτα το πάνω τριγωνάκι, να σου βγάλει display all (ή κάτι τέτοιο) και μετά το Χ.

Συμπληρωματικά να αναφέρω πως για να σου εμφανίζει το αρχείο video πρέπει οπωσδήποτε να είναι συμβατής / αποδεκτής μορφής από το PS3 δηλαδή μεταξύ των .avi .mpg .mp4 κ.α.. Μερικά πάντως προεκτάματα είναι ασύμβατα μεν αλλά με αλλαγή τους σε συμβατά είναι δυνατή η αναπαραγωγή, π.χ. divx->.avi ή mp4, .m2ts->. mpg κλπ!

λοιπόν το δοκίμασα και παίζει ....σούπερ ως εδώ.

το θέμα είναι ότι δοκίμασα αρκετά βίντεακια και κάποια δεν τα παίζει.

κοίταξα στις ιδιοτητες αν είναι αρχεία avi, όπως μου είχε πει κάποιος εδώ και είναι πράγματι avi αυτά που δεν αναγνωρίζει , όπως avi είναι και αυτά που παίζει .... Tι γίνεται? any ideas?

μπορώ με κάποιο τρόπο να περάσω settings για να παίζει τα πάντα, επίσης μπορώ να περάσω κα´ποιο πρόγραμμα για να διαβάζει υπότιτλους αν υπάρχουν στον ίδιο φάκελο.

ευχαριστώ και πάλι.

λοιπόν το δοκίμασα και παίζει ....σούπερ ως εδώ.

το θέμα είναι ότι δοκίμασα αρκετά βίντεακια και κάποια δεν τα παίζει.

κοίταξα στις ιδιοτητες αν είναι αρχεία avi, όπως μου είχε πει κάποιος εδώ και είναι πράγματι avi αυτά που δεν αναγνωρίζει , όπως avi είναι και αυτά που παίζει .... Tι γίνεται? any ideas?

μπορώ με κάποιο τρόπο να περάσω settings για να παίζει τα πάντα, επίσης μπορώ να περάσω κα´ποιο πρόγραμμα για να διαβάζει υπότιτλους αν υπάρχουν στον ίδιο φάκελο.

ευχαριστώ και πάλι.

Το PS3 παίζει συγκεκριμένο format video αρχείων. Συγκεκριμένα παίζει τα παρακάτω:

Memory Stick Video Format
  • - MPEG-4 SP (AAC LC)
  • - H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)
  • - MPEG-2 TS(H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)
MP4 file format
  • - H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)
  • MPEG-1 (MPEG Audio Layer 2)
  • MPEG-2 PS (MPEG2 Audio Layer 2, AAC LC, AC3(Dolby Digital), LPCM)
  • MPEG-2 TS(MPEG2 Audio Layer 2, AC3(Dolby Digital), AAC LC)
  • MPEG-2 TS(H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)
AVI
  • - Motion JPEG (Linear PCM)
  • - Motion JPEG (μ-Law)
AVCHD (.m2ts / .mts)
  • DivX
WMV
  • - VC-1(WMA Standard V2)
Τα αρχεία με προέκταμα .avi δεν είναι απαραίτητα συμβατά με το PS3 αν δεν περιέχουν video συμβατού format σύμφωνα με την παραπάνω λίστα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς εύκολα και χωρίς βαθύτερες γνώσεις να το ξέρεις πάντα, και θέλει έλεγχο κάθε φορά. Γι´αυτό μερικά avi σου τρέχουν και άλλα όχι.
Settings για να παίζει τα πάντα δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν ποτέ!!
Για να εμφανίσεις υπότιτλους στα ελληνικά πρέπει απαραιτήτως να ενσωματώνεις με ένα εργαλείο που λέγεται aviaddxsub (ψάξε το στο google είναι freeware) υπότιτλους (srt) και avi σε ένα συμβατό αρχείο με το PS3.
Το αρχείο που προκύπτει μορφής .divx θα αναπαραχθεί με υπότιτλους στο PS3 (τους εμφανίζεις πατώντας τρίγωνο και επιλέγοντάς τους)
Υπάρχει βέβαια και άλλη λύση που ακούει στο όνομα Media server και απαιτεί την ύπαρξη ενός δικτύου που να περιλαμβάνει εκτός του PS3 και ένα PC που τρέχει ένα πρόγραμμα server που μοιράζει τα αρχεία.
Με αυτή τη λύση θα αναπαράξεις το 100% των αρχείν που αναπαράγονται από το PC σου και με υπότιτλους!
Πληροφορίες για το PS3 Media server θα βρείς στο forum στο σχετικό thread!

Η απαντησή σου είναι κατατοπιστική .Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες.