Πληροφοριες για Καλωδια ηχειων?

therock003

Senior Member
29 June 2008
626
Απο τι υλικο ειναι φτιαγμενο αυτο το συρματακι που συνδεεις τα ηχεια με το HiFi? Χαλκινα? Μπορω να βρω και γω συρμα και να φτιαχνω τετοια, ή να τα παιρνω ετοιμα απο καταστημα?

Εχω κατι ηχεια χωρις τα καλωδια τους και θελω να τα ενωσω στο στερεοφωνικο μου...

Καλώδια για να συνδέσεις τα ηχεία σου με τον ενισχυτή θα βρείς
σε εξειδικευμένα καταστήματα Ηχου- Εικόνας..

Οι αγωγοί ναι, είναι χάλκινοι, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δεν ειναι κατι απλο δηλαδη? Πιστευα πως δεν χρειαζεται τεχνικες και διαδικασιες, Ενα απλο συρμα χαλκου νομιζα πως θα κανε.

Αυτα ποσο πανε περιπου? Παιζουν και ποιοτητες? Η οτι βρισκεις παιρνεις?

Απλό είναι, απλούστατο..Αν έχεις και το manual των συσκευών σου θα σε
βοηθήσει να δείς πως πρόκειται για μια διαδικασία που δεν χρειάζεται τεχνικές
γνώσεις για να την φέρεις σε πέρας..Οσο για τις τιμές υπάρχουν
τεράστιες διαφορές..Ανάλογα το κόστος των συσκευών( ηχεία- ενισχυτές κλπ)
που έχει κανείς και πάνω από όλα το ποσόν που διαθέτει για αγορά καλωδίων..

Αλλά, είναι η πρώτη φορά που έχεις κάποιο σύστημα που απαιτείται σύνδεση
ηχείων με ενισχυτή?

Αν θες, περιέγραψε μας και τις συσκευές σου, μήπως σε βοηθήσουμε λίγο παραπάνω...

Οχι ενταξει οι συνδεσμολογιες ειναι πανευκολες, τις ξερω δεν χρειαζομαι manual. Εγω απλα λεω οτι μου λειπει το καλωδιο που συνδεονται τα ηχεια. Αυτο το που καταληγει σε γυμνο συρμα που το βαζεις στα κλιπσακια.

16-gauge-speaker-wire.jpg

Αυτο ρωταω αν εχει ποιοτητες οπως εχουν τα RCA ας πουμε, και αν μπορω να παω σε καποιον να μου κοψει χαλκινο κλαωδιο να το βαλω μονος μου, χωρις να το αγοραζω απο καταστηματα.

Ενα παλιο Sony HiFi εχω και θελω να συνδεσω τα ηχεια του, και μου λειπουν τα καλωδια σαν αυτο που δειχνω παραπανω...

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό...

Πήρα ενα ζευγάρι ηχεία εξωτερικού χώρου, τα Tannoy Di5 τα οποία θα συνδέσω στον ενισχυτή μου (Rotel). Λόγω μιας τεχνικής χαζομάρας πρέπει να περάσω ξανά 2 ζευγάρια καλώδια από ένα υπάρχον μικρό κανάλι (στο οποίο ήδη περνάει ένα ζευγάρι για τα ηχεία του σαλονιού μου) και άρα τα καινούρια καλώδια πρέπει να είναι όσο πιο λεπτά γίνεται.

Από την άλλη δε θέλω να είναι και πολύ ακριβά. Τα ηλεκτρολογικά καλώδια που λέει παρα πάνω ο φίλος κάνουν? Εχετε να προτείνετε κάτι άλλο? (Λάβετε υπόψη ότι χρειάζομαι καμμιά δεκαρία+ μέτρα)

Ευχαριστώ

Δοκιμασε με διπλο καλωδιο (μαυρο -κοκκινο) στο 1.5χιλ ή οσο σε παιρνει.
Θα πρεπει να τα βγαλεις ολα, και να τα περασεις ολα μαζι.
Προσεχε να μην στριφογυριζουν. Μην τα πιανεις με ταινια ομως.
Το υγρο σαπουνι βοηθαει αν τυχον υπαρχουν μεγαλες γωνιες.

ηλεκτρολογικο 2χ1.5 και είσαι πρώτος

Ευχαριστω πολυ :)

Τα mm τι ειναι η διαμετρος? Το παχος δλδ του καλωδιου?

Παντως ενταξει φθηνα βλεπω ειναι. Το εξωτερικο περιβλημα ειναι το μονωτικο? Εχει και με καοτσουκ βλεπω...

http://www.alifragis.com.gr/view_cat.php?cat_id=291

Ευχαριστω πολυ :)

Τα mm τι ειναι η διαμετρος? Το παχος δλδ του εσωτερικού του καλωδιου?

Παντως ενταξει φθηνα βλεπω ειναι. Το εξωτερικο περιβλημα ειναι το μονωτικο? Εχει και με καοτσουκ βλεπω... Ναι

http://www.alifragis.com.gr/view_cat.php?cat_id=291

Θα προτιμούσα 2x2,5

Τελικα πηρα κοκκινο μαυρο και ο θιος βοηθος! (αν δεν προχωρουσα γρηγορα στην εγκατασταση το καλυτερο μισο μου θα με κοπανουσε!)

Αν τα περασες τοτε εισαι μια χαρα.
Το μαυρο-κοκκινο ειναι ισως οτι καλυτερο για την περιπτωση.

Τελικα εψαξα καλα στο σπιτι και τα βρηκα. Δεν ξερω βεβαια τι προδιαγραφων ειναι (δλδ, παχος και υλικο μονωσης). Παιζει ρολο στην ποιοτητα μεταφορας του ηχου, απο το στεροφωνικο στο ηχειο?

Παρεπιπτωντος, να σας πω το μοντελο να με βοηθεισετε να συνδεσω τα ηχεια?

Ειναι ενα παλιο Sony MHC-EX9AV, εχω 4 δορυφορικα ηχεια, 2 βασης, και ενα top, που λογικα μπαινει πανω απο τηλεοραση σαν κεντρικο. Αλλα το στεροωνικο εχει θεσεις για 6 ηχεια. Το 7ο πως βρεθηκε, και πως το βαζω?

Untitled-12.jpg

3572-xz0t43_l.jpg