Πληροφορίες για Kontra Channel, παρακαλώ

Καλησπέρα σε όλους

Επειδή το συγκεκριμένο κανάλι άρχισε να μεταδίδει (αναλογικά) αφού είχα αγοράσει και συντονίσει την Kuro μου, δεν το έχω "συλλάβει" για να το συμπεριλάβω στα υπό λήψιν κανάλια. Πιθανότατα να μεταδίδει σε κάποια συχνότητα, που προϋπήρχε άλλο κανάλι και σταμάτησε.

Ζητάω κατ' αρχάς να βρω τη συχνότητα της αναλογικής μετάδοσης στα UHF. Αν είναι σε κάποιο κανάλι με αριθμό (π.χ. κανάλι 65 - ο αριθμός στη τύχη), θα ήθελα να μάθω και την αντίστοιχη συχνότητα σε MHz, ώστε να συντονίσω το δέκτη της τηλεόρασης.

Επίσης, κάπου διάβασα ότι αυτό - και κάποια άλλα κανάλια - έχουν ενταχθεί στην Digea, αλλά μεταδίδονται από Αίγινα ή από κάποιον άλλο ή άλλους αναμεταδότες της Digea. Αυτό που θέλω να μάθω είναι από πού μεταδίδεται και αν εμπεριέχεται στον αναμεταδότη του Υμηττού.

Ευχαριστώ.
-

Βρέθηκε!

Το βρήκα, ευχαριστώ.

Ιδού ένας συνοπτικός οδηγός συχνοτήτων, καναλιών (αναλογικών και ψηφιακών) για την Αττική, καθώς και για τους διαθέσιμους αναμεταδότες:

http://www.satspot.gr/television/channels/160-tv-sixnotites-attiki

Το ανακάλυψα τυχαία, ψάχνοντας. Εκεί βρήκα ότι το Kontra εκπέμπει αναλογικά στη συχνότητα των 735 MHz από Υμηττό, που αντιστοιχεί με το κανάλι 54 στα UHF.

Επίσης βρήκα ότι η ψηφιακή του αναμετάδοση, καθώς και άλλων καναλιών, είναι μόνο από τους αναμεταδότες ΕΝΑ Λαμίας και Αίγινας, όχι όμως από αυτόν του Υμηττού.

Αυτά για γενική πληροφόρηση. Ευχαριστώ.
-

Μάλλον δεν κατάλαβες σωστά τι λέει το πινακάκι στο link που έβαλες. Στο δίαυλο 54 για Αττική έχουμε τις παρακάτω εκπομπές: Υμηττός: KONTRA Channel, Πάρνηθα: ΕΝΑ Λαμίας, Αίγινα: Digea (Τοπικά κανάλια).

KONTRA Channel μπορείς να πιάσεις μόνο από Υμηττό αναλογικά στο 54 ή από Αίγινα ψηφιακά στο 65. Για να μπορείς να πιάνεις τα τοπικά κανάλια ψηφιακά μπορείς να τα πιάσεις μόνο από Αίγινα με καλή κατευθυντική κεραία προς Αίγινα για να μη γίνεται λήψη από Υμηττό. Εγώ που μένω Μαρούσι με μια απλή κεραία βγάζω καθαρά μόνο την 63 ψηφιακά από Αίγινα. Την 54 και την 65 από Αίγινα με σπασίματα. Εσύ από Καλλιθέα δεν θα έχεις πρόβλημα και μάλιστα με κατευθυντική κεραία!

Last edited: