pmc ds 001

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,717
Θεσσαλονίκη
Έχει ακούσει κανείς αυτόν τον τελικό?
http://www.dv247.com/studio-equipment/pmc-ds-001--69010
Από πλευράς Αλήθεια η συγκεκριμένη έξοδος ηχείων μπορεί να προσαρμοστεί ομαλά για να τροφοδοτήσει συμβατικά ηχεία? Η pmc στο site της δηλώνει πάντως ότι το έχει δοκιμάσει και συνεργάζεται καλά με όλες τις σειρές της (αν κατάλαβα καλά συμπεριλαμβανομένων και των consumer) Σε σχέση με τελικούς στα ίδια επίπεδα τιμής και ισχύος (βλέπε adcom πχ) λέτε να τα πηγαίνει καλύτερα? Με ένα (γκουχ γκουχ) λαμπάτο ή μουσικό προενισχυτή ας πούμε ή με κάποιο αξιόλογο combo dac/προενισχυτή?

οκ, ήταν λίγο long shot το να έχει κανείς επαφή με ζεύγος επαγγελματικών τελικών σε αυτή την κατηγορία τιμής αφού υπάρχουν αντίστοιχες υλοποιήσεις από consumer εταιρίες. Ας θέσω μια άλλη ερώτηση σχετικά με το εν λόγω προιόν. Γενικά αρκετός κόσμος είναι επιφυλακτικός με την class D κατηγορία ενισχυτικών. Από την άλλη, μεγάλες εταιρίες έχουν υιοθετήσει τέτοιες κατασκευές δείχνοντας εμπιστοσύνη στην τεχνολογία αυτή. Το μόνο που γνωρίζω προσωπικά είναι πως αυτοί οι ενισχυτές είναι μικρότεροι σε μέγεθος, κοστίζουν σχετικά λιγότερο, και ίσως είναι τεχνολογία που χρειάζεται ακόμα χρόνο για να ωριμάσει. Τι ισχύει τελικά με τα ενισχυτικά class D σε σχέση με τα τυπικά ενισχυτικά class AB?

Από ό,τι αντιλαμβάνομαι από το site της εταιρείας, είναι τα ίδια ενισχυτικά που χρησιμοποιούνται στα ενεργά ηχεία της, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις παθητικές σειρές της.

Σε ευχαριστώ για την απόκριση. Κι εγώ αυτό κατάλαβα και για το λόγο αυτό μου φάνηκαν και ενδιαφέροντα. Έχω μια επιφύλαξη ως προς το class D βέβαια καθώς όπως γράφω και πάνω, υπάρχει ένα πέπλο αμφισβήτησης προς ενισχυτές τέτοιας τάξης.

Χωρίς να έχω ασχοληθεί με τη class D, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η αμφισβήτηση βαίνει μειούμενη καθότι συνεχώς βελτιώνεται. Προσιτές τιμές, τεράστιες δυνατότητες οδήγησης και το μέλλον βρίσκεται μπροστά της.
Τώρα η PMC έχει μεγάλη παράδοση στον επαγγελματικό ήχο οπότε τα ενισχυτικά της δεν μπορεί να είναι για πέταμα.
Αν φυσικά αρέσκεται κάποιος στον αυστηρό επαγγελματικό ήχο με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Το πρόβλημα είναι ότι τα ενεργά μοντέλα συνήθως δεν τα φέρνουν οι αντιπρόσωποι παρά μόνο κατόπιν παραγγελίας οπότε δεν μπορούμε να τα ακούσουμε και να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Last edited:
πριν 2-3 χρονια η pmc για τα ενεργα της χρησιμοποιουσε class d της flying mole και συγκεκριμενα το DAD M100 pro. Λογω διαβολικης ομοιοτητας και δεδομενου οτι η flying mole πουλαει και OEM ειμαι σιγουρος οτι ειναι το ιδιο μηχανακι η καποιο παρομοιο της flying mole με καπακι PMC.
Εχω ενα ζευγαρι flying mole τα τελευταια 3 χρονια και ειναι πολυ ωραια ενισχυτακια. Σε καμια ομως περιπτωση δεν θα εδινα τα λεφτα που ζηταει η pmc για να τα βαλω σε μη pmc ηχεια ή σε ηχεια της pmc που δεν βγαινουν και ενεργα (πχ σε DB1 μη ενεργο αξιζει να μπουν). Και αυτο γιατι ειναι ιδιαιτερα δυστροπα ενισχυτακια και δεν κανουν για ολους και για ολα. Θελουν κοπο και ψαξιμο για να παιξουν, θα σου συνηστουσα να ψαξεις αλλου.

Για την ιστορια τα ενεργα pmc και ολα τα pro τα εφαιρνε τουλαχιστον μεχρι περσι καποιος εισαγωγεας.

tsip σε ευχαριστώ πολύ. θα προχωρήσω μάλλον σε πιο mainstream λύση.
Ούτως ή άλλως μικρό παιδί είμαι. Δεν είμαι για γάμους ^^

χαιρομαι που βοηθησα. καλες και προσεκτικες αναζητησεις. εχεις ηχειαρες μην αγχωνεσε

Το Μέγαρο Μουσικής χρησιμοποιεί για monitoring ενεργά PMC, αν αυτό λέει κάτι.
Άλλο όμως τα ενεργά ως σύνολο, και άλλο οι χρησιμοποιούμενοι ενισχυτές τους.
Δε σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι έχουν πρόβλημα, άλλωστε δεν τους έχω ακούσει, ούτε έχω εμπειρία απ' αυτούς. Απλά πρόκειται για διαφορετικά πράγματα και πρέπει να τα εξετάζουμε χωριστά.

Πάντως έχουν ενδιαφέρον, τουλάχιστον με όσα διαβάζω...

ετσι οπως τα λες ειναι sonus, αυτη ειναι και εμενα η γνωμη μου. Αλλα στην consumer σειρα και ειδικα στα μεγαλα της ηχεια νομιζω οτι υπαρχουν καλυτερες και ποιο οικονομικες επιλογες.
Οι δικοι μου ενισχυτες πχ και με ευκολο ηχειο αν ανεβουν οι απαιτησεις ευκολα θα κρεμασουν. Σε τριενισχυση η 4αδα ισως κατι να γινεται.