Πνιγμοί στη θάλασσα

aikon

Banned
13 February 2014
2,031
Τέσσερα άτομα πνίγηκαν χτες στη θάλασσα μεταξύ των οποίων ένας 13χρονος.
Τετρακόσια άτομα πνίγηκαν πέρυσι.
Εκατό άτομα πνίγηκαν μέχρι τώρα φέτος.

Γιατί δεν τρέχει μια καμπάνια στην τηλεόραση στο internet να ενημερωθεί ο κόσμος πως να προσέχει, πόλεμος να γινόταν λιγότερα θύματα θα είχαμε.

Eιναι σαν το τσιγαρο ...
"ελα μωρε, ολοι απο κατι θα πεθανουμε ... εσυ θα ζησεις για παντα ?"
Οι πιο αναμενομενοι θανατοι ... ΔΕΝ χριζουν καμιας δημοσιοτητας.
Πολυ απλα ... ειναι αναμενομενοι. ΔΕΝ πουλανε στο γυαλι !

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τους ηλικιωμένους, ειδικά τις μεγάλες γυναίκες που απομακρύνονται 200 και 300 μέτρα απο την ακτή.

Άλλο παράλογο αυτό με την απομάκρυνση από την ακτή.
Έχω δίπλωμα ναυαγοσωστικής και ειδικότητα από τη σχολή και ζήτημα να πηγαίνω στα 2 μέτρα βάθος.
Ακόμη και όταν κάνω κολύμπι πάντα παράλληλα με την ακτή και βλέπεις να με βοριά προς τα βαθιά να ξανοίγονται χωρίς λόγο και αιτία.
Οι άδικοι θάνατοι συχνά είναι από χαζές επιλογές.

Re: Απάντηση: Πνιγμοί στη θάλασσα

Άλλο παράλογο αυτό με την απομάκρυνση από την ακτή.
Ακόμη και όταν κάνω κολύμπι πάντα παράλληλα με την ακτή και βλέπεις να με βοριά προς τα βαθιά να ξανοίγονται χωρίς λόγο και αιτία.

Συμφωνώ 100%!
Όταν βλέπω μπαρμπάδες και θείτσες (με σκουφιά) να ξανοίγονται και μετά απλώς να επιπλέουν σαν όρθιες σημαδούρες, κάπως μου έρχεται!

Υπαρχει μεγαλο προβλημα και οχι μονο με ηλικοιωμενους αλλα με τους παντες ακομα και κολυμβητες και παντου.

Και για να μοιραστω μαζι σας καπως τα τραγικα που συμβαινουν εδω στην χωρα μου...εχουμε τρεις με τεσσερις πνιγμους την μερα.

Και για να μην μιλαω γενικα αλλα και με προσωπικη εμπειρια, ακομα και εγω πριν καμμια δεκαρια χρονια κοντεψα να περασω στην αλλη πλευρα.
Και θεωρουσα τονε αυτο μου "κολυμβητη" και οτι δεν τρεχει τιποτα κι αν πεσω κι απ το καταστρωμα ενος πλοιου θα κολυμπησω.
Λοιπν κοντεψα να πνιγω σε 30-40 μετρα αποσταση μπροστα στα ματια των δικων μου που δεν ειχαν παρει χαμπαρι τιποτα... Μα τιποτα ! Ουτε κανεις αλλος.
Ειχα Αγιο και ενα καλο ρεφλεξ.

Απο τοτε αλαξα μυαλα. Και προσεγγιση.

Ειναι δραματικο και σκανδαλωδες το γεγονος οτι δεν υπαρχουν διαφημηστικα ενημερωτικα σποτς στην τηλεοραση οπως υπαρχουν για το καπνισμα για παραδειγμα.
Και υποχρεωτικα μαθηματα συμπεριφορας ( δεν μιλαω για κολυμβηση λεω "συμπεριφορα", γιατι πολλοι κολυμβητες την πατανε και πολλοι δυτες ακομα) στα σχολεια αλλα και στα γκρουπ κοινωνικου τουρισμου.
Για να μην υπαρχουν εδω φανταζομαι δεν υπαρχουν και εκει.
Και θα ειχαν σωσει χιλιαδες ζωες.

Μεγα σκανδαλο.

Ένα ρεύμα, μια επίμονη κράμπα, μια κρίση πανικού, αρκουν να περάσεις στον άλλο κόσμο.
Με τρελαίνει και εμένα να βλέπω κάποιους να μη τους καλύπτει κανείς και να είναι 200-300 μέτρα μακρυά απο τους άλλους. Μα πως θα καταφέρει κάποιος να τους βγάλει έξω αν γίνει κάτι; Θα πνίξουν και αυτούς που πάνε να τους βοήθησουν.....
https://www.youtube.com/watch?v=5kV_chsh2VE

Εγω το ελυσα το ζητημα :proud:

Κολυμπω παραλληλα με τις σημαδουρες (30-40 μετρα η μια απο την αλλη).
Αν κατι συμβει, τουλαχιστον θα πιαστω απο αυτες. Δεν ειναι πολυ καθυσηχαστικο.
Το ξερω ....

Ομως, απο την αλλη, να κολυμπας αναμεσα στα πιτσιρικια και τα αντιηλιακα
δεν ειναι ακριβως η παρθενα φυση που εχω στο μυαλο μου. Δεν κολυμπας εκει !
Βαπτιζεσαι ξανα και ξανα στον μικροαστισμο και την οχλαβοη. Αν βρω (και που να βρω)
πραγματικα ερημη παραλια .... ακομη και τα δεκα μετρα απο την ακτη .... μου φτανουν.
Ομως, μα τον Μπελενο, τον Τουτατη και τα 1000 αγριογουρουνα .... ΠΟΥ βρισκεται αυτη η ακτη ?
Μην μου δειξετε καμια βραχονησιδα στο πελαγος ... δεν εχω τροπο να την φτασω.

Αναμεσα σε Αθυτο και Φωκαιες υπαρχουν αρκετοι κολπισκοι προσβασιμοι μονο με βαρκα. Παρε εναν θαλασσολυκο γνωστο σου , νοικιάστε μια βαρκα, παρτε προμηθειες και βγαλτε ολη τη μερα σε μια τετοια παραλια. Εχω αρκετες παιδικες αναμνησεις που μας παρατουσε ο πατερας μου σε μια τετοια παραλια και μας ξεχνουσε απο τις 10 το πρωι μεχρι τις 7 το απογευμα...Προσοχη ομως γιατι υπαρχουν αρκετα βραχια κοντα στις ακτες. ΑΝ δεν ξερεις τα νερα μπορει να παιζεις τον ναυαγο καλοκαιριατικα.

Αλλιως ο κολπος της Ιερισσου ισως εχει ακομη παρθενες παραλιες.

Επ' ευκαιριας μια παρακληση προς τους γονεις:
Ακομα και οταν τα παιδια σας ειναι στα ρηχα νερα,
μην τα χανετε ΠΟΤΕ απο τα ματια σας,
γιατι αν βουλιαξουν κατω απο το νερο, μετα ειναι πολυ δυσκολο να τα εντοπισετε.
(εκ πειρας ευτυχως χωρις συνεπειες)

Αναμεσα σε Αθυτο και Φωκαιες υπαρχουν αρκετοι κολπισκοι προσβασιμοι μονο με βαρκα. Παρε εναν θαλασσολυκο γνωστο σου , νοικιάστε μια βαρκα, παρτε προμηθειες και βγαλτε ολη τη μερα σε μια τετοια παραλια. Εχω αρκετες παιδικες αναμνησεις που μας παρατουσε ο πατερας μου σε μια τετοια παραλια και μας ξεχνουσε απο τις 10 το πρωι μεχρι τις 7 το απογευμα...Προσοχη ομως γιατι υπαρχουν αρκετα βραχια κοντα στις ακτες. ΑΝ δεν ξερεις τα νερα μπορει να παιζεις τον ναυαγο καλοκαιριατικα.

Αλλιως ο κολπος της Ιερισσου ισως εχει ακομη παρθενες παραλιες.

Καλη ιδεα !
Ειμαι ΤΟΣΟ οσμωμενος στην μηχανοκινητη αυτοκινηση ... που μου διεφυγε ΕΝΤΕΛΩΣ η ακτοπλοικη κινηση.
Βεβαια, το ξερεις πολυ καλα (οπως το ξερουν ΟΛΟΙ πολυ καλα) οτι .... η ερημη παραλια μπορει να φερει
κανα δερβιση να σε ρωταει "κυριε, τι γυρευεται εδω, εχετε σπιτι ?" Η ακομα χειροτερα, κανα ρωσο δερβιση
που διαθετει αλλη "κουλτουρα" (και μετρα και σταθμα) στο ζητημα ... ευνομουμενη πολιτεια.

Παρολα αυτα ... οι προτασεις σου .... στα υποψιν -bye-

Ειχα γραψει το περιστατικο παλιοτερα, με ενα 12χρονο κοριτσακι που πνιγοταν στα δυο μετρα απο την ακτη !
Ενα μερος της παραλιας της Ποτιδαιας ... βαθαινει ΠΟΛΥ αποτομα. Το μοιραιο μπορει συμβει σε δευτερολεπτα.
Ευτυχως ξαμολυθηκαμε ολοι μολις ακουσαμε την μανα να κραυγαζει "το παιδιιιιιιιιιι". Και σωθηκε ενα πανεμορφο
κοριτσακι απο βεβαιο πνιγμο. Ειναι ΤΟΣΟ ευκολο .... για ενα μικρο παιδι. Δεν εχουν παρει υψος στα 12. :nounder:

Επ' ευκαιριας μια παρακληση προς τους γονεις:

Απόλυτα σωστό –

Το παιδάκι κάνει ατελείωτες βουτιές και πλατσουρίσματα και ΞΑΦΝΙΚΑ η τελευταία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΙΑ αλλά πνίγεται.

Κανονικα το παιδι (12 και κατω) πρεπει να βουταει συνοδεια γονεα.
Αλλα επειδη ολοι ξερουμε τι ανελεητο duracel ειναι ενα παιδακι στα 12
(και τι ξεπατωμα συνεπαγεται αυτο για την μανα) βλεπουμε να τα αφηνουν
για λιγο μονα τους. Το παιδι χωρις την διαρκη επιβλεψη και αυστηρη υποδειξη του γονεα
εχει παρει μυνημα οτι ...... EVERYTHING IS OPEN FOR GAME ! Κυριολεκτικα, οτιδηποτε !
Η θαλασσα ειναι η καινουργια απεραντη παιδικη χαρα ... προς εξερευνηση.

Δηλαδη .... η χειροτερη δυνατη εκτιμηση του κινδυνου !

Νομίζω ότι το 12 είναι λίγο υπερβολικό.
Ειδικά για παιδιά που μαθαίνουν μπάνιο από τα 6-7 τους χρόνια. :smile:
Μιλάμε για παιδιά Γυμνασίου πλέον, που δύσκολα θα περιμένουν τον μπαμπά ή τη μαμά για να βουτήξουν

12 ετων ειναι Γυμνασιο ?
Νομιζω, Εκτη Δημοτικου ειναι !
Αλλα το σκεπτικο μου αφορα ολες τις ηλικιες ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.
Οχι μονο στα 12.

Εγω το ελυσα το ζητημα :proud:

Κολυμπω παραλληλα με τις σημαδουρες (30-40 μετρα η μια απο την αλλη).
Αν κατι συμβει, τουλαχιστον θα πιαστω απο αυτες. Δεν ειναι πολυ καθυσηχαστικο.
Το ξερω ....

Ομως, απο την αλλη, να κολυμπας αναμεσα στα πιτσιρικια και τα αντιηλιακα
δεν ειναι ακριβως η παρθενα φυση που εχω στο μυαλο μου. Δεν κολυμπας εκει !
Βαπτιζεσαι ξανα και ξανα στον μικροαστισμο και την οχλαβοη. Αν βρω (και που να βρω)
πραγματικα ερημη παραλια .... ακομη και τα δεκα μετρα απο την ακτη .... μου φτανουν.
Ομως, μα τον Μπελενο, τον Τουτατη και τα 1000 αγριογουρουνα .... ΠΟΥ βρισκεται αυτη η ακτη ?
Μην μου δειξετε καμια βραχονησιδα στο πελαγος ... δεν εχω τροπο να την φτασω.

Στο Πολυδένδρι/Ρακοπόταμο Λάρισας έχεις δυο αχανείς παραλίες με λίγο κόσμο, αλλά νερά που βαθαίνουν απότομα. Στα 10 μέτρα μέσα είσαι μέχρι το λαιμό (αλλά μέχρι εκεί, το βάθος είναι σταθερό σε μεγάλη απόσταση απο την παραλία).

Ναι, την ξερω, thanks, εχω παει.
Βεβαια, οταν πηγα ηταν 10 χρονια πριν.
Δεν γνωριζω ποσο ερημη ειναι ΣΗΜΕΡΑ !

Παντως ειναι ..... μακριαααααααααα ακτη.
4 η 5 χιλιομετρα ?

Ναι, την ξερω, thanks, εχω παει.
Βεβαια, οταν πηγα ηταν 10 χρονια πριν.
Δεν γνωριζω ποσο ερημη ειναι ΣΗΜΕΡΑ !

Παντως ειναι ..... μακριαααααααααα ακτη.
4 η 5 χιλιομετρα ?

Και βάλε. Πριν 2 χρόνια που πήγα εγώ τελευταία φορά ήταν ακόμα ερημική, πήγα με την οικογένεια και ήμασταν σχεδόν μόνοι μας. Μην ανησυχείς, υπάρχει λίγο παραπέρα η παραλία Βελίκας/Αγιοκάμπου που τραβάει τη μεγάλη μάζα κόσμου. Οι περισσότεροι Λαρισαίοι πηγαίνουν εκεί για τα μπιτσόμπαρα.

Γιατι να ανυσηχω Κωστα ? Δεν ψαχνω πια την πολυκοσμια.
Ενα καλο ψηλο πευκο για σκια και οσο το δυνατον πιο καθαρα νερα.
Και ζεστα ...

Παντως, για να επανελθουμε στα του θεματος ...
υπαρχει κοσμος που ΓΝΩΡΙΖΕΙ οτι δεν πρεπει να βουταει με γεματο στομαχι
και συνεχιζει να το ΚΑΝΕΙ. Δηλαδη .... ποσες φορες εχει παει η σταμνα για νερο
μονο κατι αμετανοητοι μασαμπουκες το ξερουν. Η τυχη ... τους χαριστηκε απειρες φορες, Κωστα.

Α-Π-Ε-Ι-Ρ-Ε-Σ !

Εντωμεταξυ, μερικοι τρωνε και βουτανε Ιονιο ... που εξ ορισμου εχει τα πιο ΚΡΥΑ νερα.
Ακομα και αφαγωτος παθαινεις ανακοπη εκει. Τι να πω :nounder: