Ποιά AKG γιά μένα ;

bebispao

New member
19 October 2007
6
Καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους μας !
Ζητώ τη βοήθεια σας πάνω στη συγκεκριμένη μάρκα ακουστικών γιατι οι περισσότεροι έχετε μείνει πολύ ικανοποιημένοι από αυτή και είπα να ακούσω τους ειδήμονες !.
icon12.gif

Είμαι απλώς μουσικόφιλος και εντελώς αδάης πάνω στα τεχνικά που αναφέρετε τις περισσότερες φορές. Η μουσική που ακούω είναι ροκ και κάποια ψίγματα κλασσικής.
Τα τραγούδια μου είναι mp3 (από 320 τα περισσότερα, μέχρι 192 στη χειρότερη) + καποία CD. Τη μουσική την αναπαράγει το laptop μου μεσω μιας εξωτερίκης κάρτας ήχου (Audiophile USB της M AUDIO).
Εαν μπορώ να οδηγήσω ικανοποιητικά και κάποια ακουστικά σαν τα 701 ή τα 601 και να δω τη διαφορά στον ήχο παρόλο τα mp3, να τα σκάσω, αν και δεν μου περισευούν και τα πολλα λεφτά ένεκα οικογενειακών υποχρεώσεων.

Ευχαριστώ όλους σας εκ των προτέρων !!!.
icon7.gif

Υ.Γ. Θέλω να πάρω κάτι το οποίο θα με καλύψει σε βάθος χρόνου και σε μελλοντικές αναβαθμίσεις εξοπλισμου, χωρίς όμως να μιλάω για τίποτα συστήματα των χιλλιάδων ευρώ.

Έχεις σκοπό να πάρεις τίποτα ενισχυτικά;

Αν είναι να χρησιμοποιείς την έξοδο ακουστικών της κάρτας ήχου, τότε πάρε τα 601.
Αν έχεις βλέψεις για ενισχυτή ακουστικών, πάρε τα 701.

Ένας ενισχυτής που να μπορεί να οδηγήσει τα 701 αξιοπρεπώς σε τι ποσό κειμένεται περίπου; Δεν έχω ιδέα από αυτά όπως προανέφερα.
icon9.gif

Να μπορεί να τα οδηγήσει απλά βρίσκεις και με 100-150 ευρώ. Αύριο που θα μπει ο send θα σου πει περισσότερα, μια και τα έχει τα 701.

Καλύτερα να σου απαντήσουν οι πιο ειδικοί, εγώ ακόμα με τα παλιά μου Sennheiser ακούω.

Απάντηση: Re: Ποιά AKG γιά μένα ;

Ένας ενισχυτής που να μπορεί να οδηγήσει τα 701 αξιοπρεπώς σε τι ποσό κειμένεται περίπου; Δεν έχω ιδέα από αυτά όπως προανέφερα.
icon9.gif

εξαρταται..οπως θα εχεις προσεξει δεν υπαρχουν ορια σε αυτο το χομπυ..μπορεις να βρεις κτ κινεζικο με 250 ευρω, που να σε καλυπτει...απο κει και περα η παραμικρη διαφορα σε ποιοτητα κοστιζει πολυ ακριβα...ασε που δεν ξερω αν υφισταται κι ολας (για μενα τουλαχιστον)..πιστευω παντως πως με 300-400 ευρω θα καλυφθεις πληρως...(οσον αφορα τον ενισχυτη)

στο head-fi απο οσο εχω δει εχουν πολυ σε εκτιμηση τον darkvoice...
google it
και εμενα κατα κει με βλεπω εκτος αν αξιωθει ο Αρης και τον τελειωσει τον τιμημενο τον ενισχυτη

στο head-fi απο οσο εχω δει εχουν πολυ σε εκτιμηση τον darkvoice...
google it
και εμενα κατα κει με βλεπω εκτος αν αξιωθει ο Αρης και τον τελειωσει τον τιμημενο τον ενισχυτη

Πρόσεχε τι λες κύριος γιατί το πιο κοντινό που θα τον δεις θα είναι φωτογραφία...:grinning-smiley-043-bye-:BDGBGDB55:

Αγαπητέ bebispao καλωσόρισες στην παρέα μας και καλή χρονιά! Με βάση τα χαρακτηριστικά της κάρτας ήχου που έχεις, θα σου συνέστηνα τα K-416P. Αν σκοπεύεις στο μέλλον να αναβαθμίσεις το σύστημα με την προσθήκη ενός ενισχυτή ακουστικών, τότε τα K-601. Αν θελήσεις παραπέρα να αγοράσεις κάποιο USB dac υψηλής ποιότητας σαν το Benchmark , και αν παίζεις ασυμπίεστα αρχεία ήχου, τότε μπορείς να επενδύσεις στα K-701.

Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά, Υγεία και Πνευματική Ηρεμία
έτσι ώστε να απολαμβάνουμε απρόσκοπτα τη μουσική που όλοι αγαπάμε :Banane0:
Παιδιά πολύτιμη η βοήθεια όλων σας !.
icon14.gif

Λίγο στα τεχνικά τώρα πάλι. Εάν προχωρήσω σε αυτή τη λύση (η οποία εννοείται απαίτει και έναν εύλογο χρονο για να ολοκληρωθεί -money γαρ): wav ή loseless αρχεία --> στον Benchmark --> και μετά σε έναν από αυτούς τους ενισχυτές ακουστικών 1)Ray Samuels Audio Raptor περίπου 800 ευρώ ή 2)Darkvoice 336i 170 ευρώ (τιμές χωρίς μεταφορικά) και τέλος στα 701 ;
και καποια links για τούς ενισχυτές :

http://www.raysamuelsaudio.com/products/raptor

http://www.headphonesrock.com/Ray-Samuels-Audio-Raptor.html

http://www.headphonesrock.com/Darkvoice-336i.html

Χρειάζεται και ο dac και ο ενισχυτής, ή είναι πλεονασμός;

Εαν χρειάζονται και τα δύο, θα αξίζει η διαφορά των 600 ευρώ για τον Raptor να πω χαλάλι;

Απάντηση: Re: Ποιά AKG γιά μένα ;

Χρειάζεται και ο dac και ο ενισχυτής, ή είναι πλεονασμός;

Με το benchmark μου φαίνεται πως είναι πλεονασμός. Πάρε πρώτα το benchmark και μετά θα 'χεις όλη την άνεση να δανειστείς έναν ενισχυτή ακουστικών να δεις αν σου δίνει κάτι παραπάνω.

Έχει δίκιο ο Δαμιανός.
Οι ριβιούερς λένε ότι το Benchmark έχει πολύ καλό ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών.

Οι εναλλακτικές σου σε Dac-προενισχυτές με έξοδο ακουστικών είναι:

Apogee Minidac
Aqvox USB 2 D/A MKII
LavryBlack DA10

Όλα έχουν πάνω κάτω το ίδιο κόστος. Διαλέγεις και παίρνεις.

Benchmark δαγκωτό λοιπόν !!!!
icon7.gif

Α ρε guys... αν δεν ήσασταν κι εσείς, στα μαύρα σκοτάδια θα ήμουνα ακόμα :grinning-smiley-043