Ποιά από τα 3 ηχεία?

Επίσης μου είπαν εκεί ότι και τα B&W683 που σκέφτομαι έχουν κι αυτά πιο monitor ήχο και δεν θα κάνουν για εμένα. Επίσης, ότι οι entry level σειρές της B&W δεν είναι και ότι καλύτερο. Από την 7 και πάνω φτιάχνουν σξιόλογα ηχεία.

Τελικά πήγα δεν άντεξα... Λοιπόν, τον άκουσα με τα μικρότερα TANNOY DC4T, τα KEF IQ90 και άκουσα και τα JBL LS80, αλλά όχι με τον δικό μου ενισχυτή γιατί δεν ήταν εφικτό να τον συνδέσουμε.
1) Τα μικρά TANNOY δεν με ενθουσίασαν καθόλου παιδιά, δυστυχώς, πολύ μικρό σώμα, 0 μπάσα και μια θολούρα γενικά μου φάνηκαν. Είχα βάλει ένα cd των prodigy. Τα πήγαν καλύτερα σε πιο ήρεμη μουσική χωρίς μπότα κτλ. Πάντως και λόγω μικρού μεγέθους δεν μπορούν να γεμίσουν το χώρο μου. Σίγουρα τα DC6T θα είναι καλύτερα, αλλά δεν τα είχε δυστυχώς!
2) Τα KEF IQ90 ήταν αρκετά καλά σε instrumental μουσική, με πολύ καλή ανάλυση και ωραίο monitor ήχο, αλλά δεν είχαν τα μπάσα που θα ήθελα και λόγω σχετικά μικρού μεγέθους δεν μπορούν να γεμίσουν το χώρο μου.
3) Τα JBL τα άκουσα με έναν vincent που σίγουρα παίζει το ρόλο του. Το ηχείο μου έδωσε την εντύπωση ότι γα..ει και δέρνει, sorry κιόλας. Το μέγεθός του από μόνο του σε εντυπωσιάζει και σίγουρα είναι η αιτία που κατεβαίνει τόσο χαμηλά και έχει τέτοια δυναμικά. Είναι ψιλοπριμαριστό εκ φύσεως και επίσης, μπορεί άνετα να καλύψει τον χώρο μου. Έχει αμερικάνικο, εντυπωσιακό ήχο και ταιριάζει καλύτερα στη μουσική που ακούω. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε τρελές εντάσεις με αξιόλογη ποιότητα ήχου. Μοναδικό μειονέκτημα : Η τιμή του (920 / τεμάχιο) και ότι μάλλον θα χρειαστώ κανά τελικό για να πάρω τα μέγιστα από αυτό.
Συμπέρασμα, είμαι της αμερικάνικης σχολής, τα πιο monitor ηχεία δεν κάνουν για τη περίπτωσή μου μάλλον, και για το χώρο μου και τις ανάγκες μου πρέπει να τα σκάσω σε μεγαλύτερα σε όγκο ηχεία, με μεγάλα γούφερ (8'') μιας που τα μικρότερα μου φάνηκαν λίγα.

Πάντως έτσι όπως τα λες είναι κατα την γνώμη μου κρίμα που δεν λαμβάνεις υπ' όψην σου και τα Klipsch RF-82.Θα σε κάλυπταν απόλυτα

Απλά τα ηχεία αυτά, εκτός ότι δεν ταιριάζουν καθόλου με το χώρο μου λόγω Finishes: Cherry or Black Ash wood veneer, δεν μπορώ να πω ότι έχουν βαθμολογηθεί και ιδιαίτερα ψηλά από τους χρήστες τους :

http://www.homecinema.gr/details.php?prid=391&preview=showtech

Κι αυτό με προβληματίζει λίγο να σου πω την αλήθεια....ιδιαίτερα αν παρατηρήσεις ότι όλα τα ανταγωνιστικά που με ενδιέφεραν κι έχω κοιτάξει, συγκεντρώνουν καλύτερες κριτικές. Σαν να μην είναι και πολύ ικανοποιημένοι δηλαδή οι κάτοχοί τους, έτσι φαίνεται τουλάχιστον....

Απάντηση: Re: Ποιά από τα 3 ηχεία?

Τελικά πήγα δεν άντεξα... Λοιπόν, τον άκουσα με τα μικρότερα TANNOY DC4T, τα KEF IQ90 και άκουσα και τα JBL LS80, αλλά όχι με τον δικό μου ενισχυτή γιατί δεν ήταν εφικτό να τον συνδέσουμε.
1) Τα μικρά TANNOY δεν με ενθουσίασαν καθόλου παιδιά, δυστυχώς, πολύ μικρό σώμα, 0 μπάσα και μια θολούρα γενικά μου φάνηκαν. Είχα βάλει ένα cd των prodigy. Τα πήγαν καλύτερα σε πιο ήρεμη μουσική χωρίς μπότα κτλ. Πάντως και λόγω μικρού μεγέθους δεν μπορούν να γεμίσουν το χώρο μου. Σίγουρα τα DC6T θα είναι καλύτερα, αλλά δεν τα είχε δυστυχώς!
2) Τα KEF IQ90 ήταν αρκετά καλά σε instrumental μουσική, με πολύ καλή ανάλυση και ωραίο monitor ήχο, αλλά δεν είχαν τα μπάσα που θα ήθελα και λόγω σχετικά μικρού μεγέθους δεν μπορούν να γεμίσουν το χώρο μου.
3) Τα JBL τα άκουσα με έναν vincent που σίγουρα παίζει το ρόλο του. Το ηχείο μου έδωσε την εντύπωση ότι γα..ει και δέρνει, sorry κιόλας. Το μέγεθός του από μόνο του σε εντυπωσιάζει και σίγουρα είναι η αιτία που κατεβαίνει τόσο χαμηλά και έχει τέτοια δυναμικά. Είναι ψιλοπριμαριστό εκ φύσεως και επίσης, μπορεί άνετα να καλύψει τον χώρο μου. Έχει αμερικάνικο, εντυπωσιακό ήχο και ταιριάζει καλύτερα στη μουσική που ακούω. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε τρελές εντάσεις με αξιόλογη ποιότητα ήχου. Μοναδικό μειονέκτημα : Η τιμή του (920 / τεμάχιο) και ότι μάλλον θα χρειαστώ κανά τελικό για να πάρω τα μέγιστα από αυτό.
Συμπέρασμα, είμαι της αμερικάνικης σχολής, τα πιο monitor ηχεία δεν κάνουν για τη περίπτωσή μου μάλλον, και για το χώρο μου και τις ανάγκες μου πρέπει να τα σκάσω σε μεγαλύτερα σε όγκο ηχεία, με μεγάλα γούφερ (8'') μιας που τα μικρότερα μου φάνηκαν λίγα.

Νομίζω,ότι είναι καλύτερα,να δώσεις μιά και καλή κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι που σου αρέσει και θα το κρατήσεις χρόνια.

Απο πλευράς οδήγησης τα JBL LS80,δεν είναι καθόλου δύσκολα,το αντίθετο(ευαισθησία 90 db/7,3 ohm κατώτερη-μέτρηση ΗΧΟΥ).

http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=2025&cat_id=31

Πιστεύω,ότι μπορεί να είναι ολίγον σκληρά με τον ανεπεξέργαστο ήχο του ενισχυτή σου κι ότι θέλει στο μέλλον κάτι πιό "ραφιναρισμένο" απο γαλλική ή ιταλική σχολή-άν θές τρανζίστορ(άν και με μιά σχετικά φθηνή λάμπα θα παίζουν παπάδες).Επίσης,αυτά που άκουσες στην επίδειξη 90% θα ήταν ακόμα άστρωτα.Τέτοια ηχεία θέλουν 100αδες ώρες παιξίματος,για να στρώσουν οι μονάδες τους και να έρθουν στα ίσα τους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιά από τα 3 ηχεία?

Νομίζω,ότι είναι καλύτερα,να δώσεις μιά και καλή κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι που σου αρέσει και θα το κρατήσεις χρόνια.

Απο πλευράς οδήγησης τα JBL LS80,δεν είναι καθόλου δύσκολα,το αντίθετο(ευαισθησία 90 db/7,3 ohm κατώτερη-μέτρηση ΗΧΟΥ).

http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=2025&cat_id=31

Πιστεύω,ότι μπορεί να είναι ολίγον σκληρά με τον ανεπεξέργαστο ήχο του ενισχυτή σου κι ότι θέλει στο μέλλον κάτι πιό "ραφιναρισμένο" απο γαλλική ή ιταλική σχολή-άν θές τρανζίστορ(άν και με μιά σχετικά φθηνή λάμπα θα παίζουν παπάδες).Επίσης,αυτά που άκουσες στην επίδειξη 90% θα ήταν ακόμα άστρωτα.Τέτοια ηχεία θέλουν 100αδες ώρες παιξίματος,για να στρώσουν οι μονάδες τους και να έρθουν στα ίσα τους.

Τα παιδιά εκεί μου είπαν ότι ταιριάζει πολύ με nad και audiolab πάντως.. Για λάμπα σε τι σκέφτεσαι?

Ξέρετε τι σκέφτηκα...μήπως να έπαιρνα τα jbl ls40 (βάσης) που βγαίνουν τα στη τιμή του ενός LS80 και ένα sub JBL ES250P που κάνει 450 ? Έτσι, φαντάζομαι, θα έχω ήχο σαν των LS80, καλύτερα ακόμα χαμηλά, και θα έχω δώσει και 450 λιγότερα, τα οποία μπορώ να διαθέσω για τα φθηνότερα JBL ES20 και ES25C για surround και κεντρικό και θα μου μείνουν και ψιλά! Δηλαδή φτιάχνω ένα πλήρες hc κι έχω και 2 αξιοπρεπέστατα ηχεία με sub για μουσικές ακροάσεις ! Συν του ότι μπορούν να μπουν πιο εύκολα σε οποιοδήποτε χώρο αφού είναι βάσεων και μου δίνουν έτσι μεγαλύτερη ευελιξία! Τι λέτε?

Γιατί όχι.

Εσύ είσαι το αφεντικό-bye-

Αλλά άλλο το ένα κι άλλο τ' αλλο...

Ξέχνα τα ενισχυτικά που σού πρότειναν.Αυτά πωλούσαν-είχαν,αυτά σου πρότειναν.

Οταν αποφασίσεις τα ξαναλέμε.

Να βάλω κι άλλα 2 σετ ηχεία στο παιχνίδι?
1) Focal Chorus 816V, Focal Chorus 806V, Focal Chorus CC800V : 2000
2) Atlantic Technology System 8200e : ??
Για τον γαλλικό ήχο δε ξέρω τίποτα, οπότε η βοήθειά σας είναι πολύτιμη.
Για τα 2 έχω διαβάει καλά λόγια, αλλά φοβάμαι μήπως είναι προσανατολισμένα πιο πολύ σε homecinema, κι επίσης δεν ξέρω κόστος...

Πολύ καλά είναι και τα Focal,αλλά είναι αρκετά διαφορετικός ο ήχος τους.Πιό ραφιναρισμένος,με λιγότερο τσαμπουκά και μπάσσο.

Κοίτα,ηχεία υπάρχουν εκατοντάδες,δεν γίνεται να τ' ακούσεις όλα πρέπει κάπου να καταλήξεις-σε ποιόν ήχο σου αρέσει.Προφανώς σου λείπουν εμπειρίες.Μην βιάζεσαι,δώσε χρόνο να ακούσεις γιατί άν βιαστείς θα κάνεις λάθος και θα το μετανοιώσεις...

Οπωσδήποτε είναι άλλο το μεγάλο ηχείο κι άλλο τα βάσης με το σάμπ.Φαίνεται πιό πρακτικό,αλλά δεν θα έχει την ίδια ομοιογένεια και δέσιμο με τα μεγάλα ηχεία.Αλλά πάλι εσύ διαλέγεις και βάζεις τις προτεραιότητες.

Τι βάζεις πρώτο σινεμά ή μουσική;Είναι πολύ δύσκολο στα χρήματα,που κινείσαι να τα έχεις όλα...

Όχι φίλε μου, λόγω αλλαγής χώρου τελικά προσανατολίζομαι σε ηχεία βάσης, δες το νέο μου thread :
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=43319
Αύριο θα πάω στο studio hifi να ακούσω τα b&w685. epos m12i, proac response d1 ή studio100 και θέλω να ακούσω ακόμα και τα USHER 520 και hyperion 586 αλλά δεν ξέρω πού...

Aπλά τηλεφωνείς στις αντιπροσωπείες(τις βρίσκεις στα περιοδικά του χώρου) και κλείνεις ακρόαση.