Ποια από τα ακουστικά σας χρησιμοποιείτε περισσότερο?

To player που θεωρώ πιο ουδέτερο είναι το foobar. Είναι δωρεάν και δεν έχουν κανένα λόγο να το "πειράξουν" για να ακούγεται καλύτερα. Όταν κάποιος πουλάει έναν player 150 ευρώ όπως νομίζω το amarra για Mac έχει κάθε λόγο να θέλει να ακούγεται καλύτερα. Δεν έχω Mac και αυτά που γράφω δεν είναι από προσωπική εμπειρία.

Το jriver το χρησιμοποιώ κυρίως γιατί έχει καλύτερη υποστήριξη για vst plugins. Έχει επίσης αυτό το κάτι παραπάνω στα χαμηλά που μερικές φορές χρειάζεται.

Επόμενη καταναλωτική αγορά μου θα είναι τα Κ550 (αφού δώσω τα Q701) επόμενη μου σοβαρή αγορά (θα αργήσει πολύ και ίσως δεν πραγματοποιηθεί) είναι τα Audeze LCD2.

Χρηστο τα Hifi man he-500 τα εχεις σκεφτει καθολου?Διαβαζω πολυ καλα λογια,δε τα εχω ακουσει βεβαια.Μηπως μπουν στη συλλογη σου ως ενα καλυτερο ακουστικο απο τα hd650 και λιγοτερο αποκαλυπτικο/πιο γενικης χρησης (οσον αφορα τις μουσικες) απο τα 800.

Εγω θελω να βρω ενα καλο ζευγαρι ακουστικων full size κλειστου τυπου,που να δειχνουν ανθρωπινα στο κεφαλι,και να συνδυαζουν ποιοτικα χαρακτηριστικα στον ηχο αλλα και ευκολη οδηγηση κατευθειαν απο το ipod.Τα shure 840 δυστυχως ειναι πολυ αστεια στο κεφαλι για να τα βαλεις εξω καποια στιγμη.Ετσι λοιπον θα ειναι προσανατολισμενη η επομενη αγορα μου οταν και αν το επιτρεψουν τα οικονομικα.

Καποια μοντελα που εχω βαλει στο ματι ειναι τα sony mdr 1r,τα sennheiser momentum,τα AKG K550 (με μια επιφυλαξη οτι θα δειχνουν και αυτα μεγαλα και περιεργα),τα Logitech UE 6000,καποια v moda... Το προβλημα ειναι η δυσκολια δοκιμης,και ο φοβος του να δωσω λεφτα και να πανε στο βροντο αν δε τα ακουσω.

Ναι τα έχω σκεφτεί... φράγκα δεν υπάρχουν τώρα...και αν δεν τα ακούσω πρώτα...

Υπάρχει περίπτωση να κάνω ένα ταξίδι Σιγκαπούρη του χρόνου... θα τα ακούσω και τα δύο και... ίσως πάρω κάποιο... οικονομικών επιτρέποντος φυσικά...

Τα HD800 τα χαίρομαι πολύ μετά την μόντα... αν είχαν λίγο περισσότερο μπάσο... εκεί νομίζω θα με καλύψουν τα LCD2

.................. Αν θέλω να ακούσω κάτι όπως είναι στο CD τότε χρησιμοποιώ τον phonitor. ...........
Αυτό είναι ένα μηχάνημα που θα ήθελα οπωσδήποτε κάποια στιγμή να δω από κοντά και ν' ακούσω!

Off-topic, αλλά...

Θα μπορούσα να τον δώσω για κάποιες μέρες αλλά η απόσταση δε βοηθάει.

Ο thomann και το musicstore τον δίνουν για 30 μέρες αλλά αν επιστραφεί χρεώνουν τα μεταφορικά που πρέπει να είναι αρκετά λόγω βάρους.

Αν κάποιος δε χρειάζεται τα επιπλέον "καλούδια" του phonitor, o auditor από ότι έχω διαβάσει είναι παρόμοιος ηχητικά, ίσως και καλύτερος και αρκετά φθηνότερος.

Ο phonitor είναι το πιο όμορφο μηχάνημα που έχω. Όλα τα υπόλοιπα, ενισχυτής και ακουστικά (HD800), είναι μάλλον άσχημα.

Αν και έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα, θεωρώ τα HD800 τα δεύτερα πιο άσχημα ακουστικά (από τα ακριβά) με πρώτα τα Κ1000. Ας με συγχωρήσει ο supersonic. Προτιμώ μάλλον κάτι πιο κλασικό.

Τι εννοείς "καλύτερος"?

Ο πρώτος διαχωρισμός όταν μιλάμε για ενισχυτές πρέπει να είναι η δύναμη ή μάλλον η ικανότητα οδήγησης ακουστικών, και αφού μιλάμε για παραπλήσιας ή ιδίας οδηγικής ικανότητας τότε μπορούμε να πάμε σε διαφορές ηχοχρωμάτων. Οι περισσότεροι μπερδεύουν αυτά τα δύο, και οι κρίσεις συγκρίσεις που διαβάζω τις περισσότερες φορές είναι θέματα οδήγησης (headroom/συμπίεσης δυναμικών).

Οι phonitor/auditor θεωρούνται από τους πιο ουδέτερους ενισχυτές που υπάρχουν, εγώ δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω δεν έχω ακούσει κανέναν από τους δύο.

Ο Μ1 τον οποίο και έχω είναι ισχυρός (οι περισσότερες ακροάσεις μου με τα HD800 γίνονται στην θέση "9-10" και είναι τελείως ουδέτερος κατά την άποψη μου και προσωπικά δεν τρώγομαι να τον αλλάξω αν δεν βρω κάτι που να μου παρέχει πιο πολλές ευκολίες... πχ ο νέος ενισχυτής της Sennheiser που είναι DAC και fully balanced... αλλά με ένα σοβαρό οικονομικό τίμημα, και αμφιβάλω εάν το ενισχυτικό του τμήμα θα είναι καλύτερο από τους πολυακουσμένους Leeman (τους οποίους χρησιμοποιούσε κατά κόρων η Sennheseir)κλπ.

Κατά τα άλλα ο M1 είναι εδώ και όποιος θέλει από σας τον ακούει...

Καποια μοντελα που εχω βαλει στο ματι ειναι τα sony mdr 1r,τα sennheiser momentum,τα AKG K550 (με μια επιφυλαξη οτι θα δειχνουν και αυτα μεγαλα και περιεργα),τα Logitech UE 6000,καποια v moda... Το προβλημα ειναι η δυσκολια δοκιμης,και ο φοβος του να δωσω λεφτα και να πανε στο βροντο αν δε τα ακουσω.
Για τα k550 πάντως μπορούμε να κανονίσουμε συνάντηση-δοκιμή αν είσαι Αθήνα πριν από κάποια ενδεχόμενη αγορά. Τόσοι είμαστε εδώ πέρα μπορούμε να αποφύγουμε αγορές στα τυφλά τουλάχιστον :cool:

Αν και έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα, θεωρώ τα HD800 τα δεύτερα πιο άσχημα ακουστικά (από τα ακριβά) με πρώτα τα Κ1000. Ας με συγχωρήσει ο supersonic. Προτιμώ μάλλον κάτι πιο κλασικό.

δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Σίγουρα τα 800 τα θεωρώ κάπως άκομψα.
Τα 1000 είναι πολύ όμορφα όταν τα δει κανείς κλειστά. Ανοικτά είναι...άστα να πάνε... αλλά είναι θέμα FFF πιστεύω για τα Κ1000. Για τα 800 δεν ξέρω αν επιτάσσει κάτι το FFF

Για τα k550 πάντως μπορούμε να κανονίσουμε συνάντηση-δοκιμή αν είσαι Αθήνα πριν από κάποια ενδεχόμενη αγορά. Τόσοι είμαστε εδώ πέρα μπορούμε να αποφύγουμε αγορές στα τυφλά τουλάχιστον :cool:

Ευχαριστω πολυ,ειμαι Κρητη βεβαια,αλλα αν καποια δουλεια με φερει Αθηνα καποια στιγμη,εννοειται!

Ισχυει το ιδιο και απο την πλευρα μου βεβαια :-)

Ευχαριστω πολυ,ειμαι Κρητη βεβαια,αλλα αν καποια δουλεια με φερει Αθηνα καποια στιγμη,εννοειται!

Ισχυει το ιδιο και απο την πλευρα μου βεβαια :-)
Τίποτα σιγά ! Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε σε κάποιο μικρό βαθμό αυτά που μας προσφέρει το forum και τα μέλη του. Ανταποδίδω τις ευχαριστίες! :ernaehrung004:

Καλησπέρα και από μένα,

Για τις ακροάσεις μου χρησιμοποιώ ανάλογα με την μουσική και την διαθεσή μου τα: SENNHEISER HD 650 (cardas rewired), DENON AH D7000 και τα HIFIMAN HE 400 που είναι το τελευταίο μου απόκτημα και ακόμα στρώνουν. Και μία ερώτηση: τα AUDEZE πως μπορεί κανείς να τα παραγγείλει από Ευρώπη?

Αν βρείτε άκρη με τα Audeze, παρακαλώ να το δημοσιεύσετε, για να ξέρουμε και οι υπόλοιποι...