Ποια Backup εφαρμογή?

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
Μετά την πρόσφατη κρυάδα όπου ο δίσκος μου άφησε χρόνους και αφού ξανά εγκατέστησα τα πάντα (σχεδόν) στον καινούριο δίσκο, λέω να σοβαρευτώ και να αρχίσω να κρατάω backup.
Bootable disk clones είναι αυτό που σκέφτομαι.
Ποια εφαρμογή θεωρείτε καλύτερη (λειτουργικά/ευκολία, copy verification κλπ) ? CCC, superduper etc?
Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη ( total noob στο back up) αφού δεν έχω ξανακάνει backup...

Όταν εγκαθίσταται το MacOS δεν εμφανίζει επιλογή να κάνει restore ή κάτι τέτοιο από Time Machine;
Είναι άλλο πράμα αυτό;

Restore τα αρχεία.
Το bootable image είναι διαφορετικό.
Είναι κανονικός καθρέφτης όλου του δίσκου σου και bootable.
Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση βλάβης του εσωτερικού σου δίσκου, συνδέεις τον εξωτερικό σε μια usb για παράδειγμα, ανοίγεις τον mac με πατημένο το alt και bootάρεις από τον εξωτερικό.
Το σύστημα ολόκληρο (και όχι μόνο τα αρχεία σου) με τις ρυθμίσεις, τα πάντα είναι όπως πριν.
δουλεύεις κανονικά σαν να μη συνέβη τίποτε.
Με ένα "απλό" back up, πρέπει να εγκαταστήσεις το OS (σε ποιο δίσκο? πρέπει να πας πρώτα να αγοράσεις ένα και αν είναι βράδυ Σ/Κ κλπ την πάτησες) και μετά να κάνεις το restore.
Αυτά τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ, ίσως να κάνω και λάθος.

Chris ευχαριστώ για τις πληροφορίες και συγνώμη για την παρέμβαση στο νήμα σου.

Το superduper πως λειτουργεί;
Εννοώ, παίρνει once backup τη στιγμή που θα του πείς εσύ (άρα ανά διαστήματα πρέπει να ξαναπαίρνεις backup) ή είναι συνδεδεμένος ο δίσκος και τρέχει αυτό στο background α λα time machine?

Restore τα αρχεία.
Το bootable image είναι διαφορετικό.
Είναι κανονικός καθρέφτης όλου του δίσκου σου και bootable.
Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση βλάβης του εσωτερικού σου δίσκου, συνδέεις τον εξωτερικό σε μια usb για παράδειγμα, ανοίγεις τον mac με πατημένο το alt και bootάρεις από τον εξωτερικό.
Το σύστημα ολόκληρο (και όχι μόνο τα αρχεία σου) με τις ρυθμίσεις, τα πάντα είναι όπως πριν.
δουλεύεις κανονικά σαν να μη συνέβη τίποτε.
Με ένα "απλό" back up, πρέπει να εγκαταστήσεις το OS (σε ποιο δίσκο? πρέπει να πας πρώτα να αγοράσεις ένα και αν είναι βράδυ Σ/Κ κλπ την πάτησες) και μετά να κάνεις το restore.
Αυτά τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ, ίσως να κάνω και λάθος.

Κάτι αντίστοιχο για Lap Top (Windows Vista) υπάρχει ;;

Το Symantec Ghost έχει εξαιρετική φήμη για το περιβάλλον windows.
Για δες το λίγο να δεις αν σου κάνει: http://us.norton.com/ghost
Το Ghost το σταμάτησαν και το υποστηρίζουν μέχρι Ιούνιο του 14.
Ευχαριστώ για την απάντηση και ζητώ συγνώμη για την "μόλυνση" νήματος που αφορούσε σε Mac με PC.

Το Ghost το σταμάτησαν και το υποστηρίζουν μέχρι Ιούνιο του 14.
Ευχαριστώ για την απάντηση και ζητώ συγνώμη για την "μόλυνση" νήματος που αφορούσε σε Mac με PC.

Θα αστειεύεσαι βέβαια...
Ποια μόλυνση λες τώρα, αλίμονο... όλοι στο ίδιο λούκι είμαστε ανεξαρτήτως OS! :ernaehrung004: