ΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ Η.D.D ΜΕΧΡΙ 850Ε

ΠΑΝΟΣ1

Established Member
18 July 2006
250
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα σε όλους, θέλω να αγοράσω μια βιντεοκάμερα μέχρι 850Ε που να γράφει σε H.D.! Ποια ναμίζετε ότι είναι η καλύτερη σε αυτό το ποσό?

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο! Αλλα ποιά? Κατι καλύτερο έχετε να προτείνετε?
PANASONIC SDR-H250E-S
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.563514
SONY DCR-SR190E
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.563238

Το καλύτερο είναι να αυξήσεις το budget στα περίπου 1000-1200 ευρώ και να πάρεις την CANON HV20. Αυτές γράφουν με τρομερή συμπίεση, άρα αποτέλεσμα.... χάλια. :BDGBGDB55:

Το κακό είναι ότι θέλω οποσδήποτε να γράφει σε h.d.! Αυτή γράφει σε mini DV, mini SD. πράγμα που πάει να πει όχι και τόσο μεγάλη ευχρηστία!

Re: Απάντηση: ΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ Η.D.D ΜΕΧΡΙ 850Ε

Βρήκα και αυτή!

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=947440&ext=skroutz

Από τις τρείς λοιπόν ποια θα επιλέγατε?

Μέχρι 7 ώρες MPEG2 εγγραφή βίντεο στην υψηλότερη ανάλυση (σε ULTRA -επίπεδο 720 x 576/50i με 8,5 MBit/s) με Dolby Digital Audio

Από τη παραπάνω φράση βγάζω το συμπέρασμα ότι πρόκειται για SD κάμερα και όχι HD (Όπου SD=standard definition, HD=High Definition). Αν κριτήριο σου είναι μόνο το να γράφει σε σκληρό δίσκο, νομίζω πως μπορείς να βρεις και φτηνότερες από αυτή να γράφουν σε 576i.

Πάνο, αν θές βιντεοκάμερα HDV η CANON HV-20 είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία επιλογή.
Υπάρχει στα 930 Ευρώ περίπου αλλά δύσκολα θα τη βρείς ετοιμοπαράδοτη. ´
Είπες οτι θές να γράφεις οπωσδήποτε σε HD για λόγους ευχρηστίας.
Αν εννοείς να μην κουβαλάς κασέτες ΟΚ, μαζί σου.
Έχε υπ' όψιν σου όμως οτι γι' αυτή την ευχρηστία θυσιάζεις την ποιότητα. Το να γράφεις σε HD δεν σημαίνει οτι κάνεις copy-paste το αρχείο στον υπολογιστή σου και τελείωσες. Χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα αποσυμπίεσης. Κι αυτό γίνεται σε χρόνο real time όπως ακριβώς και στην DV κασέτα.
Έχεις όμως χειρότερη ποιότητα εικόνας και τεχνουργήματα, ειδικά στα σκοτεινά πλάνα.
Λάβε υπ' όψιν σου οτι 1 ώρα λήψη σε HDV ασυμπίεστο σε κασέτα mini DV είναι γύρω στα 55-60 Gb. Πώς είναι δυνατόν βιντεοκάμερες με σκληρό δίσκο 60 και 80 Gb να γράφουν 10 και 15 ώρες σε HDV; Η συμπίεση είναι τρελή και τα αποτελέσματα τα βλέπεις στην εικόνα σου.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, αν μιλάμε για ποιότητα εικόνας, η mini DV είναι ότι καλυτερο υπάρχει.
Βεβαίως εσύ ξέρεις καλύτερα τις προτεραιότητές σου, εσύ πληρώνεις κι εσύ αποφασίζεις.

Κοίτα με βάση το ότι με ενδιαφέρει να γράφει σε σκληρό με 850Ε ποια είναι η σωστότερη επιλογή? Η βιντεοκάμερα είναι για τον πατέρα μου που δεν τον ενδιαφέρουν τα h.d. - full hd! Απλά θέλει να τραβάει που και που κανένα βιντεάκι από γιορτές κ.λ.π.! Τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή!

PANASONIC

Aπό τα τεχνικά χαρακτηριστηκα η panasonic έχει 3ccd 1/6 & 1/6" CCD x 3 (800 k x 3 pixels, Total / 630 k x 3 [4:3], 540 k x 3 [16:9] (Motion Picture) / 710 k x 3 [4:3], 540 k x 3 [16:9] (Still Picture) ,οπτικό ζουμ 10χ , 30gb σκληρό! Φακό lecia!

Οπτικός σταθεροποιητής εικόνας O.I.S (για φωτογραφία), Anti-squat protection για το σκληρό δίσκο, picture bridge.

SONY

Η sony έχει cmos 1/3 και Λειτουργία 16:9, 1430 / Λειτουργία 4:3, 1080 (σε τρόπο λειτουργίας βιντεοκάμερας) - Λειτουργία 16:9, 1490 / Λειτουργία 4:3, 1990 (σε τρόπο λειτουργίας μνήμης), 10χ οπτικό ζούμ, 40gb σκληρό!

Σταθεροποίηση Εικόνας: Οπτικός σταθεροποιητής εικόνας με τεχνολογία SteadyShot (τεχνολογία που χρησιμοποιεί ένα γυροσκοπικό οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, ο οποίος ρυθμίζει τη θέση του στοιχείου του φακού, έτσι ώστε να εξαλείψει την ανεπιθύμητη κίνηση της κάμερας, όταν πραγματοποιείτε λήψεις χωρίς στήριξη ή σε χαμηλές ταχύτητες κλείστρου).

Ποια λοιπόν από τις δυο?

Αυτή είναι καλύτερη?
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.563246

Last edited:
Πάνο, αν θές βιντεοκάμερα HDV η CANON HV-20 είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία επιλογή.
Υπάρχει στα 930 Ευρώ περίπου αλλά δύσκολα θα τη βρείς ετοιμοπαράδοτη. ´
Είπες οτι θές να γράφεις οπωσδήποτε σε HD για λόγους ευχρηστίας.
Αν εννοείς να μην κουβαλάς κασέτες ΟΚ, μαζί σου.
Έχε υπ' όψιν σου όμως οτι γι' αυτή την ευχρηστία θυσιάζεις την ποιότητα. Το να γράφεις σε HD δεν σημαίνει οτι κάνεις copy-paste το αρχείο στον υπολογιστή σου και τελείωσες. Χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα αποσυμπίεσης. Κι αυτό γίνεται σε χρόνο real time όπως ακριβώς και στην DV κασέτα.
Έχεις όμως χειρότερη ποιότητα εικόνας και τεχνουργήματα, ειδικά στα σκοτεινά πλάνα.
Λάβε υπ' όψιν σου οτι 1 ώρα λήψη σε HDV ασυμπίεστο σε κασέτα mini DV είναι γύρω στα 55-60 Gb. Πώς είναι δυνατόν βιντεοκάμερες με σκληρό δίσκο 60 και 80 Gb να γράφουν 10 και 15 ώρες σε HDV; Η συμπίεση είναι τρελή και τα αποτελέσματα τα βλέπεις στην εικόνα σου.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, αν μιλάμε για ποιότητα εικόνας, η mini DV είναι ότι καλυτερο υπάρχει.
Βεβαίως εσύ ξέρεις καλύτερα τις προτεραιότητές σου, εσύ πληρώνεις κι εσύ αποφασίζεις.

Με αυτά που γράφεις παραπάνω έχω αρχίσει να ψάχνω και προς αυτή την λύση!
Επειδή όμως ποτέ μου δεν είχα βιντεοκάμερα και δεν ξέρω πως δουλεύει και τι ισχύει για το mini -dv θέλω να μου ξεκαθαρίσετε κάποια πραγματάκια!

-Μπορώ να περάσω το βιντεο στο pc?
-Τα mini-dv επανεγγράφονται?
-Πόση ώρα εγγραφής έχουν?
-Πόσο κοστίζουν?

1) Εννοείται
2) Εννοείται
3) 60 και 80 λεπτά στην κανονική ταχύτητα
4) Οι απλές 4-5 ευρώ και οι HD (και καλά) 10 ευρώ. Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις HD κασέτα με HD κάμερα.

Είμαι κάτοχος της Sony hdr-sr8 η οποία ξεπερνα κατά πολύ το badget σου. Η Canon hv-20 θεωρείται αυτή τη στιγμη μία από τις καλύτερες βιντεοκάμερες στο Format minidv. Εγώ δεν είμαι υπερ των κασεττών, γεμίζουν πολύ γρήγορα και κοστίζουν αρκετά κατά τη γνώμη μου. Θα σου συνιστούσα το μοντέλο της Sony το HDR-SR5 το οποίο φυσικά και δεν φτάνει την κορυφαία Canon , όμως και έχει σκληρό δίσκο και σε hd γράφει και δεν κοστίζει και αρκετά. Με γύρω στα 870 ευρώ την αποκτάς. Το μόνο που δεν μου αρέσει στην Canon ειναι το φινίρισμά της, δείχνει αρκετά φτηνό. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στην SR5 είναι η απουσία οπτικού σταθεροποιητή εικόνας ( έχει ηλεκτρονικό) κάτι που έχουν τα άλλα 2 μοντέλα της σειράς.-bye-

παιδια επειδη σκεφτομαι και εγω για καμερα αλλα θελω να ειναι πολυ μικρη Να μπορει να πει σε τσεπη δηλαδη. Εχω βρει αυτη που γραφει σε memory sticks μεχρι 8g.

ξερει καποιος τι ποιοτητα παιρνεις απο τετοια συμπιεση (flash memory). Eχω ακουσει οτι πασχουν μονο στα σκοτεινα πλανα.

Μ ενδιαφερει η μεγιστη φορητητα (αποκλειω dvd, mini dv). και το αποτελεσμα να ειναι καλο κι ας μην ειναι κορυφαιο.

Τι λετε?

Sony HDR-CX6 camcorder : Beautifully styled and incredibly easy to use, the new Handycam HDR-CX6 is the world’s smallest, lightest HD camcorder. It’s also the first Sony camcorder to harness the convenience and portability of removable Memory Stick for storing and sharing your memories in beautiful High Definition. With only a Memory Stick slot inside and no tapes, discs or hard drive, the incredibly compact, stylish Handycam CX6EK nestles comfortably in the palm of your hand, weighing just 370g (excluding battery). The Sony CX6 records HD 1080i video files and 6.1 Megapixel still pictures onto convenient, reliable Memory Stick removable media. Depending on chosen picture quality mode, up to 2:55 hours of continuous shooting is possible.

Attachments

• sony-hdr-cx6-camcorder.jpg
    sony-hdr-cx6-camcorder.jpg
    53.6 KB · Views: 8
Απάντηση: Re: ΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ Η.D.D ΜΕΧΡΙ 850Ε

Είμαι κάτοχος της Sony hdr-sr8 η οποία ξεπερνα κατά πολύ το badget σου. Η Canon hv-20 θεωρείται αυτή τη στιγμη μία από τις καλύτερες βιντεοκάμερες στο Format minidv. Εγώ δεν είμαι υπερ των κασεττών, γεμίζουν πολύ γρήγορα και κοστίζουν αρκετά κατά τη γνώμη μου. Θα σου συνιστούσα το μοντέλο της Sony το HDR-SR5 το οποίο φυσικά και δεν φτάνει την κορυφαία Canon , όμως και έχει σκληρό δίσκο και σε hd γράφει και δεν κοστίζει και αρκετά. Με γύρω στα 870 ευρώ την αποκτάς. Το μόνο που δεν μου αρέσει στην Canon ειναι το φινίρισμά της, δείχνει αρκετά φτηνό. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στην SR5 είναι η απουσία οπτικού σταθεροποιητή εικόνας ( έχει ηλεκτρονικό) κάτι που έχουν τα άλλα 2 μοντέλα της σειράς.-bye-

Μάλλον πάω σε αυτή που την έχει και το e-shop σε προσφορά 869Ε!

Τα άλλα δυο μοντέλα της σειράς που έχουν οπτικό σταθεροποιητή ποια είναι? SR7?

Δεν μπορώ να πάω πάνω από 900Ε, δυστηχώς !θεωρείται μεγάλο μειωνέκτημα?

Ξέρουμε αν η sony έχει ελληνικό μενού?

Έχουν ελληνικό Menu. Tώρα για το αν είναι μεγάλο μειονέκτημα τί να σου πω, εξαρτάται τη χρήση που θα της κάνεις. Για παράδειγμα η κορυφαία βιντεοκάμερα της JVC,η gz- hd7 η οποία είναι πανάκριβη όταν πας να κλειδώσεις ένα πλάνο ή πρόσωπο σου βγάζει την πίστη. Για φυσιολογική χρήση θα σε καλύψει η SR5. Τώρα nilo όσον αφορά την CX6 θεωρείται μια καλή κάμερα, αν και θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις και προς panasonic μεριά, αν ενδιαφέρεσαι για κάμερα με stick, αν και δεν ξέρω αν έχουν γίνει διαθέσιμες προς το παρών ====> Pana HDC-SD5. Αρνητικό σε αυτη τη περίπτωση το προς το παρών μεγάλο κόστος των μνημών.

Last edited:
OK! Αφού έχω ελληνικό μενού είμαι εντάξει! Επειδή θα την χρησιμοποιεί και ο πατέρας μου!

Αχ! Μια ερώτηση στο e-shop δίνει την SONY HDR-SR5 και λέει ότι εγγράφει σε σκληρό δίσκο 40gb!
Στο site της sony όμως λέει ότι η SR5 γράφει σε dvd! Aυτή που γράφει σε h.d είναι η SR5 -E ! Ποια λοιπόν από τις δυο πουλούν στο e-shop?

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.563246