Πoια compact να διαλέξω;

gkesi

Established Member
19 June 2006
128
Για απλή ερασιτεχνική χρήση είμαι ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές:

Panasonic TZ4 240
Olymbus 1020 300
Fuji F100 250
Με ενδιαφέρει το μεγάλο οπτικό ζούμ και η φωτογράφιση σε κλειστούς χώρους.
Η όποια αγορά θα γίνει απο Idealo.de

Panasonic TZ4 240
Olymbus 1020 300
Fuji F100 250

To idealo δεν είναι κατάστημα. Είναι μηχανή αναζήτησης.

Εννοώ σε ένα απο τα πολλά καταστήματα που έχει. Ας πούμε το πιο συμφέρον φυσικά.

βαλε αλλα 60 και παρε dsc w300
εγω αυτο θα εκανα ειναι πολυ πιο μπροστα απο αυτες σε ολα οχι μονο στα mp

Μπορείς να μου εξηγήσεις και εμένα πού ακριβώς είναι μπροστά η συγκεκριμένη Sony? Μπορεί να αντιλαμβάνεσαι και κάτι που μου διαφεύγει, είμαι πάντα ανοικτός.

λεμε τωρα :flipout::flipout::flipout:
-bye- εγω πιστευω πως αυτη ειναι η καλητερη.αυτη του προτεινω .εσεις μπορειτε να του προτεινετε οποια πιστευετε εσεις ειναι καλητερη

Panasonic TZ4 240
Olymbus 1020 300
Fuji F100 250

Πιθανότατα να επέλεγα την Fuji, λόγω του ότι σε ενδιαφέρει η φωτογράφιση σε κλειστούς χώρους.
Ή πιο αθόρυβη μηχανή από όλες στα υψηλά ISO.

Σαν μηχανή η TZ4 είναι η καλύτερη από αυτές που λές.
Αν σε ενδιαφέρει ομως η φωτογράφιση σε κλειστούς χώρους χωρίς φλας οι Fuji έχουν την καλύτερη διαχείρηση θορύβου απ' όλες τις compact.

Το τελευταίο, αληθές για τα προηγούμενα (πχ F31d) δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει στα καινούργια μοντέλα, δυστυχώς και η Fuji πιάστηκε στο άρμα των μεγκαπίξελ...

Αλλά και στα παλιά ακόμη, για φωτογραφίες αξιώσεων μιλούσαμε το πολύ μέχρι iso400 και με παραχωρήσεις στα 800. Δεν αρκούν για εσωτερικούς χώρους, εάν δεν συνδιαστούν με σταθεροποίηση ή κάποιο φωτεινό φακό (εκτός εάν κάνουμε τη φώτο ασπρόμαυρη μετά)

Την TZ4 θα διάλεγα κι εγώ, ως ενδεικνυόμενη για τη χρήση που ιδίως προορίζονται οι κόμπακτ, όχι ασφαλώς για τα πάντα...

Μόλις τώρα γύρισα από το Mediamarkt, όπου πήγα για να δω αυτή την καταπληκτική SONY. Δεν έχω την ίδια άποψη με τον JOHNY. Πέρα από την πολύ καλή οθόνη και τη γρήγορη εστίαση δεν βρήκα ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ που να είναι καλύτερο από τις τυπικές κόμπακτ των 170-200 ευρώ. Ούτε ευκολίες για τον πραγματικό φωτογράφο, ούτε ποιότητα φωτογραφίες στα χαμηλά iso, ούτε στα ψηλά iso, ούτε raw αρχείο, ούτε μεγάλο ζουμ. και μου φαίνεται και ακριβή μηχανή. Απορώ γιατί να μη δώσει το νέο μέλος 200 ευρώ και να παρει μια KODAK 712/812 που έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει (αλλά σε βασικό επίπεδο) και να προτιμήσει αυτή την SONY. Και δεν έχω κάτι εναντίον της SONY αφού έχω την SONY R1 και είχα τη SONY T1.

Αν κάτι μου ξέφυγε, θα δεχθώ την υπόδειξή σου με χαρά. Αλλιώς θα θεωρήσω την εμφαντική προώθηση μιας μηχανής που δεν ήταν στις αρχικές προτάσεις του νέου μας φίλου εκ του πονηρού και θα δώσω κίτρινη κάρτα. Διότι η άποψη «εγώ αυτή θεωρώ καλύτερη» πρέπει να αποδεικνύεται.

Αν και δεν πολυασχολούμαι με κόμπακτ, οπότε δεν θα πάρω θέση, θα παρότρυνα τούς φίλους του forum να προτείνουν στα μέλη που ρωτούν, μηχανές με φωτογραφικές καταβολές και ιδιότητες (οπως λεει κι ο Βλάσης) και όχι καταβολές... κινητού τηλεφώνου!

Απάντηση: Re: Πoια compact να διαλέξω;

η σονυ εχει και εξοδο hd και καλητερη αυτονομια μιας και εχω την dsc w200 και χρησιμοποιουν ιδια μπαταρια.οι αλλες δεν ξερω βεβαια αν εχουν εξοδο hd .και εχει και 13.6 mp ειναι + πως να το κανουμε.βεβαια για να τα αξιοποιησει ολα αυτα τα mp θελει τριποδο κτλπ αλλα ειναι +
φιλικα γιαννης -bye-
Μόλις τώρα γύρισα από το Mediamarkt, όπου πήγα για να δω αυτή την καταπληκτική SONY. Δεν έχω την ίδια άποψη με τον JOHNY. Πέρα από την πολύ καλή οθόνη και τη γρήγορη εστίαση δεν βρήκα ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ που να είναι καλύτερο από τις τυπικές κόμπακτ των 170-200 ευρώ. Ούτε ευκολίες για τον πραγματικό φωτογράφο, ούτε ποιότητα φωτογραφίες στα χαμηλά iso, ούτε στα ψηλά iso, ούτε raw αρχείο, ούτε μεγάλο ζουμ. και μου φαίνεται και ακριβή μηχανή. Απορώ γιατί να μη δώσει το νέο μέλος 200 ευρώ και να παρει μια KODAK 712/812 που έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει (αλλά σε βασικό επίπεδο) και να προτιμήσει αυτή την SONY. Και δεν έχω κάτι εναντίον της SONY αφού έχω την SONY R1 και είχα τη SONY T1.

Αν κάτι μου ξέφυγε, θα δεχθώ την υπόδειξή σου με χαρά. Αλλιώς θα θεωρήσω την εμφαντική προώθηση μιας μηχανής που δεν ήταν στις αρχικές προτάσεις του νέου μας φίλου εκ του πονηρού και θα δώσω κίτρινη κάρτα. Διότι η άποψη «εγώ αυτή θεωρώ καλύτερη» πρέπει να αποδεικνύεται.

Οι μηχανές δεν είναι καρπούζια, να δούμε ποιο είναι τα περισσότερα κιλά.

Φωτογραφίες σωστές, βγάζει? Πληροφοριακώς σου λέω, μπορεί να μην το πήρε το μάτι σου, ότι τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων τεστ σε κόμπακτ της Sony, από το αξιόπιστο dpreview, έχουν ως εξής:
- Τ300: above average
- H10: recommended (just)
- H3: recommended (just)
- H7: above average
- H9: above average
- W80: above average
(σημειωτέον ότι το "above average" είναι πρακτικώς ο χαμηλότερος βαθμός του dpreview, καθώς η συγκεκριμένη σελίδα έχει να χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό "average" από το 2003....)

δεν θέλω να είμαι κακός ή άδικος με την εταιρία, η οποία ομολογώ πως φτιάχνει καλές τηλεοράσεις και βιντεοκάμερες, αλλά τις μηχανές της, μια μετριότητα τις βλέπω...

Re: Απάντηση: Re: Πoια compact να διαλέξω;

η σονυ εχει και εξοδο hd και καλητερη αυτονομια μιας και εχω την dsc w200 και χρησιμοποιουν ιδια μπαταρια.οι αλλες δεν ξερω βεβαια αν εχουν εξοδο hd .και εχει και 13.6 mp ειναι + πως να το κανουμε.βεβαια για να τα αξιοποιησει ολα αυτα τα mp θελει τριποδο κτλπ αλλα ειναι +
φιλικα γιαννης -bye-

Οι φωτογραφίες που έχω στην κατοχή μου (σημερινές) είτε με φλας είτε χωρίς δείχνουν ένα πράγμα. Λάσπη. Δηλ. σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η μηχανή να δώσει αξιοπρεπές αρχείο σε εσωτερικό χωρο. Δεν υπάρχει κοντράστ καθόλου (και σε αυτό η SONY είχε καλούς βαθμούς), και η ποιότητα της λήψης στα άκρα της εικόνας είναι τραγική. Γνώμη μου ότι τα 13,6 είναι πολύ πάνω από τα όρια του αισθητήρα και του φακού για καλές φωτογραφίες.

και επειδή δεν θέλω να σηκώσω αρχείο 4 μεγα ας δώσω κάποια λινκς για να δείτε πώς τα πολλά μέγα δεν κάνουν καλό.
http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC-FX35_FX36/outdoor_results.shtml (PANASONIC FX33 10 mega και φακό Leica vs FUJI F30 6 μεγα)

http://www.cameralabs.com/reviews/Sony_Cyber-shot_DSC_W200/outdoor_results.shtml Πρόκειται για τη SONY W200. δείτε αποτελέσματα.... εγώ θα πω ότι είναι τραγικά....

http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_FX500_FX520/outdoor_results.shtml εδώ είναι α αποτελέσματα της Panasonic FX 500 12 μεγα που θεωρητικά έχει τον καλύτερο φακό από όλες. Καμιά διαφορά δεν βλέπω στην ποιότητα.

Και για να μην μου πείτε ότι υποστηρίζω τις FUJI ας δούμε και τη FUJI F50 στα 12 μεγα. http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_FX500_FX520/outdoor_results.shtml Βλέπετε εσείς ποιότητα; Εγώ βλέπω μόνο μια θολούρα. Καμιά σχέση με την εικόνα κρύσταλλο από την F30 που είναι ίδια μηχανή με τον ίδιο φακό αλλά στα 6 μεγα αντί στα 12.

και κάτι τελευταίο. Αν θέλετε να δείτε ποιές είναι οι πραγματικές δυνατότητες μιας μηχανής, θα δείτε την εστίαση στο άπειρο και όχι σε κοντινά πλάνα. Ούτε σε πίνακες αναλύσεων. Εκεί θα δείτε αρκετές γραμμές. Η ίδια μηχανή όμως όταν θα βγάλει φύλλα δένδεων.... δεν....

τελικά τείνω να προτείνω τη PANASONIC FZ4.

Last edited: