Ποια εταιρία είναι πρώτη σε πωλήσεις πλάσμα στην Ελλάδα;

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Εγώ θα έλεγα η πανασόνικ, αλλά μάλλον είμαι βαθιά νυχτωμένος...

plasma-greece.jpg

Από εδώ: Plasma TV market in Greece

Το 2010, τη προηγούμενη χρονιά, πρώτη είναι η LG με ποσοστό 54,4%, δεύτερη η Panasonic με ποσοστό 32,9%, τρίτη η Samsung με ποσοστό 12,3% και τέταρτη ο κανένας αφού μόνο αυτές οι εταιρίες κατασκευάζουν τηλεοράσεις Plasma.

Aξίζει να σημειωθεί ότι τη χρονιά που η Pioneer σταμάτησε τις Kuro το ποσοστό της είναι αρκετά υψηλό στην ελληνικά αγορά.

Τα σχόλια δικά σας...

Ε, το ότι πούλησε η κούρο όταν ανακοίνωσε την διακοπή, και έπεσαν οι τιμές, το είχα καταλάβει τουλάχιστον... :flipout:

κι εγώ Πανασόνικ θα έλεγα...μάλιστα, η LG λοιπόν....να υποθέσω ότι αυτό έγινε γιατί η LG έχει καλύτερο δίκτυο πωλήσεων και σαφώς καλύτερο after sale...γιατί σαν γκάμα τιμών έχουν για όλα τα βαλάντια....

H Panasonic είχε πρωτιά την χρονιά της PX80 βλέπω... :D

Καλή ήταν αυτή η PX80;
Πάντως το 2009 σάρωσε η LG. Λέτε για αυτό να είδαμε "εσπευσμένα" την εισαγωγή της U10;

Last edited:
Η lg εχει φτηνες κυριως 42αρες (εκει "σαρωνει") και 50αρες γιαυτο πουλαει ,οπως επισης ειναι σε περισσοτερα καταστηματα απο την πανασονικ, που εχει την φημη της "καλης", αλλα ακριβης μαρκας.

Καλή ήταν αυτή η PX80;
Πάντως το 2009 σάρωσε η LG. Λέτε για αυτό να είδαμε "εσπευσμένα" την εισαγωγή της U10;

Πολύ πιθανό... Στις αρχές του 2009, η Intertech είχε δώσει όλο το βάρος στην προώθηση των G/V10/Ζ11, εισάγοντας ελάχιστες S10/Χ10 και καμμία U10.

Η Samsung επίσης δε θυμάμαι να διαθέτει Plasma κάτω από 50" εκείνη την περίοδο στην Ελληνική αγορά, οπότε όλο το κοινό της φτηνής 42άρας Plasma, επόμενο ήταν να μεταφερθεί στην LG...

Η lg εχει φτηνες κυριως 42αρες (εκει "σαρωνει") και 50αρες γιαυτο πουλαει ,οπως επισης ειναι σε περισσοτερα καταστηματα απο την πανασονικ, που εχει την φημη της "καλης", αλλα ακριβης μαρκας.

συμφωνώ. στοχεύει στους καταναλωτές που θελουν τις περισσότερες ιντσες με τα λιγότερα χρήματα ενώ υπάχουν σε στοκ ακόμα και όταν ερθουν τα νέα μοντέλα. επίσης όλες οι αλυσίδες στις προσφορές τους έχουν πάντα 2-3 μοντελα lg (lcd και πλάσμα) . στην πανασόνικ μάρτι - απρίλιο βγαίνουν κάθε χρόνο τα νέα μοντέλα και 2 μήνες πρίν υπάρχουν ήδη ελλείψεις στα τρέχοντα μοντέλα. ετσι χάνουν πελάτες που θέλουν άμεσα τηλεόραση διότι χάλασε η παλιά τους δεν βρίσκουν πανασονικ και στρέφονται σε samsung και lg.

H LG με την ΡΚ550 εσπασε ολα τα ταμεια πιστευω.Ενας χαμος οπως παλιοτερα με το DVD της Philips 963SA

Και οι samsung με τις συνεχείς ελλείψεις σε μοντέλα πολύ χαμηλά. Αυτό για μένα ήταν μεγαλύτερη έκληξη. Η LG με της τιμές της,τα πολλά μοντέλα και την επιθετική διαφήμιση αναμενόμενα πρώτη.

Και οι samsung με τις συνεχείς ελλείψεις σε μοντέλα πολύ χαμηλά. Αυτό για μένα ήταν μεγαλύτερη έκληξη. Η LG με της τιμές της,τα πολλά μοντέλα και την επιθετική διαφήμιση αναμενόμενα πρώτη.
Δυστηχως, η samsung, ενω εχει καλυτερες plasma απο την lg ,δεν τις προωθει, για να το πω "σικ" (στο hdtvtest.co.uk ειχε γραψει ο vincent οτι τις plasma,η samsung, τις εχει σαν αποπαιδια),ενω "τρεχει" τρελλα τις lcd.

Πάντως, κρίμα να μην έχουμε και πωλήσεις LCD. Ίσως και εκεί να είχαμε τίποτα μετρήσεις...
(Η εταιρία που έδωσε τα στατιστικά, μετρά μόνο πωλήσεις πλάσμα...)

πάντως θα ήθελα να δώ και συνολικές πωλήσεις για να γίνουν τα ποσοστά - απόλυτα νούμερα (πλάσμα διαφόρων εταιριών και πλάσμα vs lcds). επίσης θα με ενδιέφερε να δώ τις ίντσες προτιμάει το καταναλωτικό κοινό και πόσοι προτιμούν 46+ τηλεοράσεις.

Aπό ανεπίσημες πηγές και με κάθε επιφύλαξη, μου είχαν αναφέρει πως τα στοιχεία της GfK, για το α' εξάμηνο του 2010, έκαναν λόγο για πωλήσεις στην Ελλάδα 400.000 LCD και 15.000 Plasma τηλεοράσεων...

4.000 από αυτές, ήταν και 3D...

Aπό ανεπίσημες πηγές και με κάθε επιφύλαξη, μου είχαν αναφέρει πως τα στοιχεία της GfK, για το α' εξάμηνο του 2010, έκαναν λόγο για πωλήσεις στην Ελλάδα 400.000 LCD και 15.000 Plasma τηλεοράσεων...

4.000 από αυτές, ήταν και 3D...

μήπως βάζουν και τα monitors μέσα??? εντύπωση μου κάνει το νούμερο αυτό. αν το 2πλάσιουμε χοντρικά βγαίνει περίπου 800.000. με βάση πρόσφατη μελέτη για την ισότητα που διάβασα ο αριθμός των ελληνικών νοικουριών είναι 4.200.000. δηλαδή σχεδόν 1 στα 5 νοικοκυριά αγόρασε τηλεόραση το 2010??? βέβαια σε κάθε νοικοκυριό δεν υπάρχει 1 τηλεόραση αλλά αν μην τι άλλο σε μια χρονιά κρίσης το νούμερο αυτό μου φαίνεται μεγάλο. μπορεί τι να πώ

Ποιός το λέει αυτό; :blink:

Το site της εταιρίας... Μπήκα το πρωί μήπως βρω περισσότερα στοιχεία...
Είχε αναφορές μόνο σε πωλήσεις πλάσμα. Προφανώς το τι ερευνούν πάει με το ποιος πληρώνει για έρευνα...

Τιμιες πολυ οι LG για τα λεφτα τους. Εχει ενας φιλος μια cheapo 42αρα LG Plasma και ειναι τρομερη για αυτα που πληρωσε. Value for money οπως ειπε και ο Yperion