Ποια φωτογραφικη μηχανη να παρω?

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
Αρχικα να πω πως ειμαι εντελως ασχετος με το θεμα.
Εχω τη SONY T1 η οποια μου χαλασε. Μεχρι τοτε με ικανοποιουσε. Προχτες ειδα την OLYMPUS FE-350 ενος φιλου η οποια μου αρεσε αρκετα, ιδιαιτερα οταν τραβήξαμε μερικες φωτογραφιες εν κινησει. Το αποτελεσμα μου φανηκε πολυ καλο.

Με προϋπόθεση να ειναι λεπτη ωστε να μπαινει στην τσεπη και με ταβανι τα 350 , ποια να παρω?????:o

Last edited:
Με δεδομένο τον περιορισμό πάχους (κύριο κριτήριο του να χωράει κάτι σε τσέπη),
στο όριο του προϋπολογισμού σου Panasonic FX500
100 ευρώ φθηνότερα Canon Ixus 860is και Panasonic FX35 (όλες αυτές με καλό ευρυγώνιο άκρο, μάλιστα οι Panasonic ξεκινούν από υπερευρυγώνιο), ακόμη φθηνότερα Fuji F50fd. Δεν θα έπαιρνα μηχανή με φακό που αποσύρεται πλήρως, όπως αυτή που είχες, και ας είναι μερικά χιλιοστά λεπτότερες (όχι πολλά, όλες οι παραπάνω είναι μέχρι 25 χιλιοστά πάχος νομίζω)

Σιγά τη δυσκολία τα μενού. Νομίζω των Canon θεωρείται γενικώς από τα πιο εύκολα.
Από άποψη ποιότητας εικόνας και χαρακτηριστικών οι προτάσεις.

ΟΚ, με βλεπω για την Panasonic FX35. Εχει αυτο το "κολπο" που ειδα στην OLYMPUS, οπου φωτογραφιζεις καποιον πχ, που τρεχει και στη φωτογραφια φαινονται τα ποδια του "ακουνητα"?

Σορρυ αν η ερωτησεις μου ειναι αφελεστατες.

Πέτρο αν θέλεις υποχρεωτικά SONY τότε να πάρεις τη W170 (και μόνον αυτήν). Όμως οι SONY έχουν ένα κακό. Χαλάνε... όπως και η δική σου, έτσι και η δική μου και πολλών άλλων. Και το σέρβις είναι για τα μπάζα.

Καλό είναι να μη δώσεις τόσα χρήματα. Να προτιμήσεις μια CANON IXUS 860 IS, ή πιο φθηνά μια CANON IXUS 82. Έχουν και ελληνικό μενού. Δίνεις και 15 ευρώ και παίρνεις μια κάρτα των 2 giga και τα ξεχνάς όλα τα άλλα. Μετά μένεις εδώ μέσα για να καταλάβεις πώς βγαίνουν οι καλές φωτογραφίες.

Ε, 350 ευρώ είναι χρήματα για ένα ακριβό ολοκαίνουργιο μοντέλο. 200-250 ευρώ για κόμπακτ ειναι μια χαρά. Η Ixus 860is είναι για παράδειγμα κάπου στα 250, και δεν μιλάμε για φθηνό πλαστικό σώμα.
Στα 400-500 ευρώ υπάρχουν πλέον μόνο κορυφαία μοντέλα ή μηχανές-"φετίχ"

Re: Απάντηση: Ποια φωτογραφικη μηχανη να παρω?

Πέτρο αν θέλεις υποχρεωτικά SONY τότε να πάρεις τη W170 (και μόνον αυτήν).

Βλάση τι το ξεχωριστό έχει αυτή σε σχέση με τις υπόλοιπες σονυ?

Την 860IS την εχω και είναι εξαιρετική. Πολύ εύκολη στο χειρισμό, εκπληκτική οθόνη και βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες.
Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Λοιπον, να παρω την Canon Digital IXUS 860 IS, ετσι? Πιστοποιημενα και εγγυημενα απο τους γκουρου του avclub?:lehrer:

Πέτρο, οι fuji λένε ότι είναι πολύ καλές και σε νυχτερινές λήψεις με χαμηλό φωτισμό. Δηλαδή τραβάς και σε μια συναυλία... λέμε τώρα, αν σε ενδιαφέρει...-bye-

Απάντηση: Re: Ποια φωτογραφικη μηχανη να παρω?

Πέτρο, οι fuji λένε ότι είναι πολύ καλές και σε νυχτερινές λήψεις με χαμηλό φωτισμό. Δηλαδή τραβάς και σε μια συναυλία... λέμε τώρα, αν σε ενδιαφέρει...-bye-

Αμαν!!! Μα, ειδικα για συναυλιες τη θελω! Μου αναψες τα φυτιλια παλι:damnyou:

Βλασση, τι να κανω?:bigcry:

Η Ixus 860is έχει σταθεροποίηση στα οπτικά (image stabiliser), οπότε μπορείς και φωτογραφίζεις με χαμηλότερες ταχύτητες, οπότε πάλι στα ίσα περίπου έρχεται με τις παλιές fuji. Όταν λέμε παλιές, εννοώ μέχρι την F40fd (εάν την βρεις πουθενά, είναι πολύ καλή περίπτωση, και πολύ φθηνή πλέον). Υπόψιν ότι εάν θέλεις για συναυλίες (βέβαια οι κόμπακτ είναι γενικώς ακατάλληλες για το ρόλο, αλλά όταν η φορητότητα είναι απαραίτητη δεν υπάρχει εναλλακτική) μάλλον θα καταλήξεις να τραβάς με τηλεφακό, και οι παραπάνω μηχανές δεν φτάνουν πολύ μακρυά (η FX500 φτάνει μέχρι 125mm, που πάλι λίγα θα σου φανούν σχετικώς)

Last edited:
Η F40 βγαζει οντως αριστες φωτογραφίες μεχρι τα 800iso αλλα δεν εχει σταθεροποιηση, με αποτελεσμα οι ακουνητες να ειναι αρκετα θεμα...τυχης. Η ταχυτητα πεφτει έως 1/4, αν το παλεψεις κατι καταφερνεις.

Καλυτερη συμπεριφορα έχει το night mode που τραβαει στα 100iso και αρκετα στα 200, αλλα η ταχυτητα πεφτει έως 3sec. Εκει το τρίποδο είναι must φυσικα.

Το mode που έχει με σταθεροποιηση, λειτουργει -νομιζω- ψηφιακα και ανεβαζει τα iso σε 2000 με αποτελεσμα πολυ θορυβο.

Αρα για συναυλίες κτλ. και για φορητοτητα, η σταθεροποιηση ειναι νομίζω απαραιτητη....

Attachments

• 072.jpg
    072.jpg
    109.3 KB · Views: 36
  • 090.jpg
    090.jpg
    105.7 KB · Views: 32
  • 206.jpg
    206.jpg
    108.1 KB · Views: 33
Η καλυτερη επιλογη.....

απο τη στιγμή ειδικά που την προτειναν Βλασης και send...

:firstprize: