Ποιά ηχεία?

Τελικα αποφασισα για τα Aelite 3, μεσα στην εβδομαδα μαλλον θα τα παραγγειλω. Μολις τα στησω θα αναφερω εντυπωσεις. Ευχαριστω για τις γνωμες ολωνων σας!

Μιας και θελω να φτιαξω κατι αξιολογο.....τι καλωδια μου προτεινετε? Με τιμη γυρω στα 3 το μετρο (internetικο καταστημα) ειναι καλα ή να παω σε κατι ακριβοτερο? Aυτα εδω ας πουμε...?

Γενικά δεν ξέρω πολλά από καλώδια αλλά έχω το συγκεκριμένο καλώδιο στο κεντρικό αλλά όταν το είχα δοκιμάσει για τα stereo ηχεία μου δεν έπαιζε το ίδιο καλά με αυτό εδώ που πήρα μετά [άκουσα διαφορά]:

http://www.oehlbach.de/CMS/product-detail.php?sprache=en&artikelnummer=1010

το βρίσκεις στο mediamarkt αλλά δεν θυμάμαι τιμή μέτρου. Είναι πιο μεγάλης διατομής και κάπως χοντρό αλλά αποτελεσματικό. Πάντως σου συνιστώ διπλοκαλωδίωση για καλύτερα αποτελέσματα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιά ηχεία?

Γενικά δεν ξέρω πολλά από καλώδια αλλά έχω το συγκεκριμένο καλώδιο στο κεντρικό αλλά όταν το είχα δοκιμάσει για τα stereo ηχεία μου δεν έπαιζε το ίδιο καλά με αυτό εδώ που πήρα μετά [άκουσα διαφορά]:

το βρίσκεις στο mediamarkt αλλά δεν θυμάμαι τιμή μέτρου. Είναι πιο μεγάλης διατομής και κάπως χοντρό αλλά αποτελεσματικό. Πάντως σου συνιστώ διπλοκαλωδίωση για καλύτερα αποτελέσματα.

Σου είναι εύκολο να μας πείς πως και που εντόπισες αυτές τις διαφορές που άκουσες;

Είχα πάρει το monster καλώδιο με το μέτρο [όχι τερματισμένο] μαζί με τα ηχεία αλλά για λόγους αισθητικής έψαχνα κάτι σε μαύρο. Συνδέω λοιπόν το oelbach [πάλι μονοκαλωδίωση] και είδα διαφορά στα πρίμα και λίγο στην μέγιστη στάθμη. Οι ρυθμίσεις ίδιες όπως και το cd.

Απάντηση: Re: Ποιά ηχεία?

Είχα πάρει το monster καλώδιο με το μέτρο [όχι τερματισμένο] μαζί με τα ηχεία αλλά για λόγους αισθητικής έψαχνα κάτι σε μαύρο. Συνδέω λοιπόν το oelbach [πάλι μονοκαλωδίωση] και είδα διαφορά στα πρίμα και λίγο στην μέγιστη στάθμη. Οι ρυθμίσεις ίδιες όπως και το cd.

Αν και είναι πολύ γενική η απάντησή σου, σε ευχαριστώ πολύ.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ηχεία?

Αν και είναι πολύ γενική η απάντησή σου, σε ευχαριστώ πολύ.
Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις να γίνω πιο συγκεκριμένος. Επειδή έχω το καλώδιο, είδα μια διαφορά στον ήχο προς το καλύτερο και μιας και ρώτησε ο φίλος...

Το Monster σε σχεση με το Oehlbach ηταν στην ιδια κατηγορια τιμης?

Αν και δεν ξερω πολλα απο καλωδια, ενα Monster που εχω παιζει αξιοπρεπως...

τα aelite two τα έχει ακούσει κανένας?σε μουσικό πρόγραμμα με ενδιαφέρει να ακούσω εντυπώσεις

Εγω παντως απο τα Aelite 1 που εχω ειμαι πολυ ευχαριστημενος! Σε review του HiTech και του Ηχου ειχαν παρει αριστες κριτικες (τα Aelite 2)!

Η αποψη μου για το καλωδιο ειναι οτι εαν τα L & R ηχεια σου ειναι κοντα στον ενισχυτη (και αξιζει να δωσεις καποια ευρωπουλα παραπανω) τοτε παρε ενα Μonster (με δυο ζευγη) φτηνο και τα υπολοιπα ηχεια τρεχτα με απλο καλωδιο OFC ευκαμπτο.

Αφου τελιωσαν οι διακοπες και γυρισαμε πισω, ειπα να ασχοληθω σιγα-σιγα με το "αθλημα"! :P Πριν μερικες μερες τα συνδεσα και αν και αδειο ακομα το δωματιο και χωρις να εχουν ρυθμιστει παιζουν.....μαγευτικα!!! Τωρα σειρα εχει το κεντρικο της Acoustic Energy ωστε να συμπληρωθει η πενταδα.

Παρηγγειλα μερικα μετρα Supra Rondo για ολα τα τα ηχεια (για τα μπροστινα πηρα τα 4x2.5). Στα διαφορα forums που εψαξα, διαβασα καλα σχολια... Τι γνωμη εχετε?

το πρωι θα παραγγειλω και γω τα 2 κεντρικα AE Aelite 3
θα τα παιζω με τον pioneer vsx-ax4asi-s που ειναι 7χ150
για να δουμε...