ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΗΨΗ?

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα. Θέλω να τοποθετήσω εξωτερική κεραία για καλήτερη λήψη (FM) γιατί λόγο περιοχής εχω κακό σήμα, λαμβάνω τους μισούς σταθμούς καθαρά με το γνωστό καλώδιο-κεραία που παρέχεται με το tuner. Ομως ποιά λύση ειναι ποιό σωστή?

α) Υπάρχει ειδική κεραία για tuner?
β) Κεραία τηλεόρασης? Αν ναί χρειάζεται ξεχωριστή ή μπορώ να συνδέσω την
ίδια της τηλεόρασης?
Ευχαριστώ...

Η πιο απλη λυση ειναι να βαλεις καποια εξωτερικη παντοκατευθητικη κεραια ,κοστος 15 ευρω περιπου,και να λυσεις το προβλημα.Αν εισαι σε καποια ιδιαιτερα δυσκολη περιοχη,τοτε πιθανον να χρειασθεις κατευθηντικη κεραια fm ,οπου το κοστος μπορει να φθασει και σε μεγαλα νουμερα.ΔΕν νομιζω ομως οτι θα χρειασθεις κατι πιο εξειδικευμενο απο μια απλη παντοκατευθητικη κεραια,απλως μην λυπηθεις το επιπλεον κοστος του καλωδιου και βαλε καλγδιο για δορυφορικη,που εχει πολυ λιγοτερες απωλειες πχ Βιοκαλ vector dgs1600,περιπου 1,3 το μετρο

H λύση της παντοκατευθηντικής φαίνεται σωστή μαζί με το καλώδιο που μου προτείνεις. Δώσε μου ενα τηλέφωνο του καταστήματος που τα προμηθεύεται γιατι σε ένα κατάστημα που ρώτησα το καλύτερο που μου πρότειναν ήταν κοινή κεραία τηλεόρασης.

Mενω Θεσσαλονικη ,οποτε μονον για Θεσ/νικη ξερω καταστηματα.Παντως κεραια fm,εχει και η televes,αλλα αρκετα ψηλοτερη τιμη.

Θεσσαλονίκη μένω, πές μου ένα-δυό καταστήματα που έχεις εμπιστευτεί ο ίδιος, έχεις τηλέφωνό τους ή ιστοσελίδα?

Στην FM είναι σαφώς καλύτερη η επιλογή ειδικής κεραίας(yagi),με δυνατότητα περιστροφής σύν καλώδιο 75 ohm.Εννοείται,ότι η ποιότητα του δέκτη πρέπει να δικαιολογεί τα έξοδα...

Στην FM είναι σαφώς καλύτερη η επιλογή ειδικής κεραίας(yagi),με δυνατότητα περιστροφής σύν καλώδιο 75 ohm.Εννοείται,ότι η ποιότητα του δέκτη πρέπει να δικαιολογεί τα έξοδα...

Και η ποιοτητα των σταθμων,οπου εκει δυστυχως,εκτος απο 2-3 σταθμους οι υπολοιποι ουτε φορητο τρανζιστορακι δεν αξιζουν.Τα ραδιοφωνικα σκουπιδια προηγηθηκαν των τηλεοπτικωνΚριμα γιατι το ραδιοφωνο ειναι ενα μεσο πολυ πιο κοντα και αμεσα στον ακροατη και εχει προσβαση σ αυτο σχεδον απο παντου.Αλλα οταν οι πειρατες γινανε αφεντικα και μαλιστα πολυ πλουσια,δεν μπορεσαν να αποβαλουν το πραγματικο ενδυμα που φορουσαν ,γιατι σημερα ειναι κουστουμαρισμενοι και χλιδατοι.Δεν ισχυει φυσικα για ολους,γιατι υπαρχουν ανθρωποι που αγαπουν πραγματικα το ραδιοφωνο ,αλλα ειναι ελαχιστοι.Οσο για την yagi δεν νομιζω οτι χρειαζεται ,εδω στην Θεσσαλονικη που ζει ο φιλος,εκτος αν θελει να ακουει ποιοτικο Τουρκικο τραγουδι,μαζι με Λημνο και Λεσβο

Last edited:
Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια ομως θα προτιμήσω κάτι όχι αρκετά ακριβό
μιάς και δεν ακούω σταθμούς μή ελληνικούς. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει
με απόμακρους σταθμούς (μένω μόλις 18 χιλιόμετρα εκτός Θεσ/νίκης)αλλα με
το οτι το σπίτι μου είναι χτισμένο σε χαμηλότερο επίπεδο απο τα γειτονικά,
εμποδίζωντας τη λήψη συχνοτήτων.
Απο τους σταθμούς που έχω αποθηκευμένους, για να πιάσω τα 2/3 αυτών
ικανοποιητικά θα πρέπει ή να μετακινώ για κάθε έναν το καλώδιο-κεραία ή
ακόμα χειρότερα να το ακουμπάω όση ώρα ακούω σ' αυτόν τον σταθμό, πράγμα πολύ εκνευριστικό και κουραστικό για όσους ακούνε ραδιόφωνο με παρόμοιες συνθήκες.
Απο τιμές δεν γνωρίζω. Αν διαθέσω 100-150 ευρώ μπορώ να έχω μιά καλή λύση, ή τουλάχιστον μιά αισθητή βελτίωση? Μιάς και στη Θεσ/νίκη υπάρχουν
αρκετά καταστήματα, δώσε μου τηλέφωνο ή ιστοσελίδα απο ένα-δυό που
εμπιστεύεσαι ή που να είναι γνώστες του αντικειμένου.