Ποιά να πάρω Panasonic TH-42PZ85E ή LG Scarlet 42 ή Samsung σειρά 6?

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
......
Panasonic TH-42PZ85E
LG Scarlet 42 ή κάποια Samsung σειρά 6 ή κάποια Sony.

Κυρίως θέλω να βλέπω HD ταινίες... 42 ίντζες νομίζω είναι αρκετές
απλά έχω μπερδευτεί..
Ενώ είχα αποκλήσει τις plasma ένα τεχνικός στο Πλαίσιο μου είπε ότι τα παλαιά προβλήματα των Plasma τηλεοράσεων έχουν ξεπεραστεί και ότι οι plasma τώρα λόγω καλύτερων αντιθέσεων, χρόνου αποκρισης και πιστότητας μαύρου είναι καλύτερες από τις lcd..

Τελικά αν αγοράζατε σήμερα τηλεόραση 42' ποιά θα πέρνατε???
Ευχαριστώ
(στο φορουμ παραπάνω διαβασα ότι η συγκεκριμένη Panasonic κάνει κάποιο ήχο.. αληθεύει.. αν είναι ενοχλητικός τότε πείτε να ΜΗΝ την πάρω..)..

Αποσταση 8εασης???
Σε τυχαια σειρα, 40W4000, 40ZF355, 40A656 ή... 47Scarlet

Βλεπεις και κρινεις, οποια σου κανει καμακι...!

Last edited:
Πήγαινε δες τες και άσε τα μάτια σου να αποφασίσουν.
Υπάρχουν μάτια, όπως τα δικά μου που δεν αντέχουν τις lcd, υπάρχουν άλλα μάτια που δεν αντέχουν τις πλάσμα...

Απάντηση: Re: Ποιά να πάρω Panasonic TH-42PZ85E ή LG Scarlet 42 ή Samsung σειρά 6?

Αποσταση 8εασης???
Σε τυχαια σειρα, 40W4000, 40ZF355, 40A656 ή... 47Scarlet

Βλεπεις και κρινεις, οποια σου κανει καμακι...!

Ερμ.. 40 οι πρώτες .. 47 η LG?? Γιατί έτσι...??

Μαχ 3μ απόσταση ...

Όλες ισάξιες???

Πήγαινε δες τες και άσε τα μάτια σου να αποφασίσουν.
Υπάρχουν μάτια, όπως τα δικά μου που δεν αντέχουν τις lcd, υπάρχουν άλλα μάτια που δεν αντέχουν τις πλάσμα...

Γιατί δεν αντέχεις τις LCD?

επίσης διάβασα ότι για να δεις στις PLASMA πρέπει να έχεις σκοτάδι αρκετό?
Δηλαδή μεσημέρι δεν πολυδιακρίνεις εικόνα? Ισχύει? ή αστικός μύθος?

Εσύ πια θα έπαιρνες??

Το φως των lcd είναι κουραστικό για τα μάτια μου. Η κίνησή τους επίσης, καθώς και το θόλωμα στα πάνινγκ της κάμερας.
Έχω την 37ΡΧ80 της Πάννυ, από την οποία είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος και ας μην είναι hd (ούτε full, ούτε ready λόγω ανάλυσης 1024χ720).
Μια χαρά βλέπω και την ημέρα. Βέβαια ανάλογα με τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ενδέχεται να υπάρχουν αντανακλάσεις, όπως ακριβώς και στις crt τηλεοράσεις.
Γι αυτό σου λέω: πήγαινε και δες και πάρε ότι αρέσει στα δικά σου μάτια. Εσύ θα ζήσεις με την τηλεόραση και κανένας άλλος.

Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα, εγώ μία τηλεόραση έχω αποφασίσει να πάρω: την pioneer 9ης γενιάς στις 50 ίντσες...

Aπλά σε μπερδεύουνε τρελά...

ΠΧ..
Είναι LG έχει αντίθεση 60000:1...
Είναι Samsung έχει και αυτή 60000:1
Είναι Sony έχει αντίθεση 30000:1 και έχει άλλο πανελ...

Είναι Plasma PAnasonic έχει αντίθεση 1.000.000:1 τέλειο μαύρο.. αλλά είναι Plasma... (καλό ή κακό..)

Μπερδεύεσαι ή όχι.. ?
Γι αυτό την ψάχνω λίγο ρωτώντας και την άποψη κάποιου άλλου μην αγοράσω κάτι και τα κλαίω τα ......

Aπλά σε μπερδεύουνε τρελά...

ΠΧ..
Είναι LG έχει αντίθεση 60000:1...
Είναι Samsung έχει και αυτή 60000:1
Είναι Sony έχει αντίθεση 30000:1 και έχει άλλο πανελ...

Είναι Plasma PAnasonic έχει αντίθεση 1.000.000:1 τέλειο μαύρο.. αλλά είναι Plasma... (καλό ή κακό..)

Μπερδεύεσαι ή όχι.. ?
Γι αυτό την ψάχνω λίγο ρωτώντας και την άποψη κάποιου άλλου μην αγοράσω κάτι και τα κλαίω τα ......

Α' και όταν πας στα κατασήματα δεν μπορείς να ακούσεις αν η τηλεόραση κάνει θόρυβο όταν δουλεύει.. ή πως λειτουργεί με το φως της ημέρας (αντανακλάσεις που ορθά ανέφερες..)

Οι αντιθέσεις των lcd είναι δυναμικές και όχι πραγματικές.
Το ίδιο βέβαια είναι και για την Πάνυ πλάσμα.
Όμως η τεχνολογία πλάσμα έχοντας καλύτερο μαύρο, επιτυγχάνει πιο σωστή απόδοση χρωμάτων. Τα μεγάλα προβλήματα των lcd είναι το φως και η κίνησή τους. Έχει τύχει να δω σε προηγούμενα μοντέλα φίλιπς ποδοσφαιρικό αγώνα και έβλεπα 4 πόδια ανά παίκτη και 3 μπάλες. Δε λέω ότι αυτό είναι κανόνας, αλλά το θέμα της κίνησης υπάρχει. Μπορεί να έχει βελτιωθεί, αλλά απέχει σε σχέση με τις πλάσμα. Όσο για το πρόβλημα της έντασης της φωτεινότητας, αυτό έχει να κάνει με τον οπίσθιο φωτισμό του πάνελ και με το γεγονός ότι δε σβήνουν τελείως τα πίξελ. Και αυτό το ζήτημα έχει βελτιωθεί, τόσο στα συμβατικά πάνελ με οπίσθιο φωτισμό φθορισμού, όσο και στα πολλά υποσχόμενα νεώτερα με led backlight. Όμως τα μάτια του καθενός είναι ο τελικός κριτής αυτού που απεικονίζεται. Και βέβαια εννοείται πως για να πάρεις το μέγιστο από την τηλεόρασή σου πρέπει να την καλιμπράρεις με κάποιον επαγγελματία.
Το μοναδικό θέμα, κατά τη γνώμη μου, που αφορά στις πλάσμα είναι το πρόβλημα του image retention/burn in. Αυτό το αποφεύγεις αν κάνεις χρήση της συσκευής για το λόγο που την πήρες. Αν βλέπεις τηλεόραση δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά δεν πρέπει να προβάλλεις στατικές εικόνες για πολλές ώρες και ιδιαίτερα τις πρώτες 200 ώρες και με μέτρο μέχρι να ξεπεράσεις τις 900 ώρες λειτουργίας του πάνελ. Ένα άλλο θέμα, γνωστό ως phosphor trails έχει να κάνει κυρίως με την ευαισθησία των ματιών. Εγώ δεν το βλέπω, αλλά υπάρχουν μάτια που το βλέπουν, όπως βλέπουν και το rainbow effect στους dlp προβολείς.
Καταλήγοντας, στο ξαναγράφω: πήγαινε και δες πρώτα.

Re: Απάντηση: Ποιά να πάρω Panasonic TH-42PZ85E ή LG Scarlet 42 ή Samsung σειρά 6?

Απο τις τρεις η καλυτερη ειναι η Α656.

Παντως σκεψου και κατι σε μεγαλυτερο μεγεθος οπως 47LG6000 η Sony 46W4000.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά να πάρω Panasonic TH-42PZ85E ή LG Scarlet 42 ή Samsung σειρά 6

Ερμ.. 40 οι πρώτες .. 47 η LG?? Γιατί έτσι...??

Μαχ 3μ απόσταση ...

Όλες ισάξιες???

Γιατι ειναι 47αρα αλλα κοστιζει οσο οι αλλες σε 40' :ernaehrung004:
Στα 3μ, σε λιγοτερο απο μηνα η 40αρα 8α σου φαινεται μικρη και 8α πιασεις τον εαυτο σου να κλοτσαει κρυφα τον καναπε για να παει πιο κοντα:Banane0:

Να έχεις υπόψιν ότι οι PLASMA όταν δουλεύουν είναι σαν να έχεις αναμμένο τον θερμοσίφωνα.

Εγώ πήρα την Philips 42PFL5603D επειδή ήταν από τις πιο φθηνές Full HD 42". Με 100 ευρώ παραπάνω αγόραζα μια Samsung σειρά 4 των 100Ηz 40". Αν μου έλεγαν να ξαναδιαλέξω, θα το σκεφτόμουν σοβαρά για την Samsung, λόγω των 100Hz.

Νομίζω ότι στα 3 μέτρα είναι κουραστικές οι 42". Μπορεί να είναι εντυπωσιακές, αλλά μάλλον αν θέλεις να βλέπεις από κοντά πρέπει να είναι 100Ηz. Όταν πας στο κατάστημα δεν το καταλαβαίνεις.

Τώρα, περί της ποιότητας εικόνας: Δεν έχω δοκιμάσει πολλές LCD, αλλά νομίζω ότι ενώ όταν πας στο κατάστημα, μπορεί να μην καταλαβαίνεις καλά τα πλεονεκτήματα των καινούριων τεχνολογιών για την βελτίωση της εικόνας. Εγώ πάντος θα σου πρότεινα να κοιτάξεις η τηλεόραση να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη εξομάλυνση της κίνησης. Ξέρεις πόσο σπαστικό είναι να θέλεις να θαυμάσεις Full HD τοπία σε ταινία και ή να έχει BLUR ή να έχει σπαστή κίνηση ή δεν ξέρω τι άλλο?

Να έχεις υπόψιν ότι οι PLASMA όταν δουλεύουν είναι σαν να έχεις αναμμένο τον θερμοσίφωνα.

Εγώ πήρα την Philips 42PFL5603D επειδή ήταν από τις πιο φθηνές Full HD 42". Με 100 ευρώ παραπάνω αγόραζα μια Samsung σειρά 4 των 100Ηz 40". Αν μου έλεγαν να ξαναδιαλέξω, θα το σκεφτόμουν σοβαρά για την Samsung, λόγω των 100Hz.

Νομίζω ότι στα 3 μέτρα είναι κουραστικές οι 42". Μπορεί να είναι εντυπωσιακές, αλλά μάλλον αν θέλεις να βλέπεις από κοντά πρέπει να είναι 100Ηz. Όταν πας στο κατάστημα δεν το καταλαβαίνεις.

Τώρα, περί της ποιότητας εικόνας: Δεν έχω δοκιμάσει πολλές LCD, αλλά νομίζω ότι ενώ όταν πας στο κατάστημα, μπορεί να μην καταλαβαίνεις καλά τα πλεονεκτήματα των καινούριων τεχνολογιών για την βελτίωση της εικόνας. Εγώ πάντος θα σου πρότεινα να κοιτάξεις η τηλεόραση να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη εξομάλυνση της κίνησης. Ξέρεις πόσο σπαστικό είναι να θέλεις να θαυμάσεις Full HD τοπία σε ταινία και ή να έχει BLUR ή να έχει σπαστή κίνηση ή δεν ξέρω τι άλλο?

Ε, μη λεμε και οτι θελουμε.. Ενας θερμοσιφωνας εχει ισχυ από 1,5-2,5 KW ενώ μια 46άρα πλασμα παιζει μεταξύ 350-600Watt

H Panasonic Viera 46" 630 watt. Και δεν την ανοίγεις για μισή ώρα όπως τον θερμοσίφωνα.

Αυτό για τις Plasma δεν το είχα φανταστεί... Ούτε φυσικά μου το είπε κάποιος Πωλητής..

Να στε καλά παίδες...

Άρα Κάτι σε Samsung ή LG ή Sony...

Η LG είναι η πιο φθηνή βέβαια... αλλά τα Blu Ray επίδειξης που έχουν στα καταστήματα φροντίζουν να ΜΗΝ δείχνουν τα μειονεκτήματα των τηλεοράσεων...
(Σίγουρα 100HZ τηλεόραση...)..

H Panasonic Viera 46" 630 watt. Και δεν την ανοίγεις για μισή ώρα όπως τον θερμοσίφωνα.

Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια αυτό το νούμερο.

Μια 50άρα PZ σε κανονικό mode είναι λίγο πάνω από τα 400W και σε cinema γύρω στα 300W. Ακόμα και στο dynamic που είναι αποκλειστικά για τα καταστήματα δεν θα ξεπερνάει τα 500W.

Οι τιμές που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές είναι στο dynamic.

Tο θεμα ειναι οτι καει το διπλασιο (τουλαχιστον) απο μια αντιστοιχη LCD.

To δευτερο θεμα ειναι οτι το καλοκαιρι θα ζεσταινει το χωρο και θα πρεπει να ειναι το air condition στο full οποτε θα εχουμε και αλλη καταναλωση απο εκει.

Το Χειμωνα βεβαια λογω χρησης σαν θερμαστρα θα εχουμε εξοικονομηση ενεργειας.

Ότι η PZ έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από τις αντίστοιχες LCD είναι δεδομένο. Ανέφερα τις τιμές που μέτρησε το HDTVtest για την 50PZ81 για να έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης, αφού τα 600W που αναφέρθηκαν για την 46άρα είναι ανακρίβεια και μπορεί να τρομάξουν.

Οικονομικά η διαφορά στην κατανάλωση από μια 52άρα LCD πρέπει να μεταφράζεται σε λιγότερο από 100 τον χρόνο με ένα 6ωρο χρήσης την ημέρα.

Το αν ζεσταίνει ή όχι ειλικρινά δεν το ξέρω, ας μας το πουν οι κάτοχοι.

Tο θεμα ειναι οτι καει το διπλασιο (τουλαχιστον) απο μια αντιστοιχη LCD.

To δευτερο θεμα ειναι οτι το καλοκαιρι θα ζεσταινει το χωρο και θα πρεπει να ειναι το air condition στο full οποτε θα εχουμε και αλλη καταναλωση απο εκει.

Το Χειμωνα βεβαια λογω χρησης σαν θερμαστρα θα εχουμε εξοικονομηση ενεργειας.
Μόνο αν έχεις σκοπό να βάλεις την τηλεόραση στο μπάνιο θα δεις διαφορά θερμοκρασίας. Τα υπόλοιπα περί aircon στο φουλ είναι απλά επιστήμη του skip με μπλε και πράσινους κόκους... :flipout:

Από την στιγμή που δεν έχεις βιώσει με μια μεγάλη πλάσμα καλό θα ήταν να έχεις ένα μέτρο σε αυτά που λές... ;)