Ποια θα εχουμε και σε μονους αρι8μους πυρηνες?

... και όμως, δεν πρεπει να είναι καθόλου κακή σαν πρόταση... Αν και μάλλον λόγο λειτουργικού (windows), στις μετρήσεις πανε χειρότερα από τους νέους διπύρηνους της intel (π.χ. 8200)... Επίσης από ότι διάβαζα, η μη χρηση του ενός πυρήνα από τους 4, δείνει την δυνατότητα για μικρότερες θερμοκρασίες λειτουργίας...

πολύ θα ήθελα να έβλεπα σε περιβάλλον linux μετρήσεις amd vs. intel... :BDBDG54:

Στο κάτω κάτω, το μέλλον είναι στους πολλούς πυρήνες...

Το ζητημα δεν ειναι μονο ο αριθμος των πυρηνων (οι οποιοι αν ειναι πανω απο 2 μενουν ανεκμεταλλευτοι απο τα περισσοτερα προγραμματα προς το παρων)

αλλα και η συχνοτητα λειτουργιας του καθε πυρηνα

το μεγεθος της L2 cache

και διαφοροι αλλοι παραγοντες οι οποιοι μετρανε αλλοτε λιγοτερο και αλλοτε περισσοτερο αναλογως του τι και ποσα προγραμματα δουλευουμε ταυτοχρονα

διαβαζα πριν λιγο μια συγκριση του 2πυρηνου 8400 με τον 4πυρηνο 9300, στις περισσοτερες περιπτωσεις (οχι ολες) ο 2πυρηνος ηταν γρηγοροτερος

μιλαμε για επεξεργαστες με

Τεχνολογία Κατασκευής: 45 nm.
Front Side Bus: 1333MHz.
Τοποθέτηση: Socket LGA775.
L2 Cache: 6MB L2 cache.

οποτε μετρησαν τα 3Ghz του 2πυρηνου εναντι των 2.50GHz του 4πυρηνου

πολυ καλο site με πληθωρα συγκριτικων benchmarks αναμεσα σε Cpus και αλλα συστατικα των PC ειναι το Tom's Hardware

http://www.tomshardware.co.uk/charts/processors/xvid-1-1-2,403.html

http://www.tomshardware.co.uk/

Last edited:
Εχω διαβάσει επανηλημένα "παράπονα" πως εχει μια προτίμηση στην ιντελ...

Δλδ τα συγκριτικα benchmark μεταξυ των επεξεργαστων ειναι fake?

Δυστυχώς γιά εμάς, oi επεξεργαστές της AMD δεν μπορούν να πλησιάσουν τους αντίστοιχης συχνότητας Intel επεξεργαστές σε κανέναν τομέα, παρά μόνο στον οικονομικό... Οι Intel είναι γρηγορότεροι, καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα, παράγουν λιγότερη ζέστη, υπερχρονίζονται ευκολότερα και είναι σταθερότεροι σε "ζόρικες" συνθήκες... Μετά το "μπαμ" των Athlon64 και FX που είχε στριμώξει στην γωνία την Intel, h MD δεν φαίνεται να μπορεί να το επαναλάβει. Πιστεύω πως απλά θα αρκεστεί να πουλάει στην αγορά των φτηνών μηχανημάτων, βασιζόμενη και στο καλό όνομα που έχει δημιουργήσει...

Δλδ τα συγκριτικα benchmark μεταξυ των επεξεργαστων ειναι fake?

fake σίγουρα όχι (τότε φαντάζομαι δεν θα διάβαζα μόνο παράπονα), αλλά διαβαζα πως υπάρχει μια θετική προδιάθεση υπέρ της ιντέλ... Και ξαναλέω, αυτά τα διαβάζω δεξιά και αριστερά. Ουτε φυσικά μπορώ να τα αποδείξω, και μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, αφού τουλάχιστον σε win από ότι φαίνεται η ίντελ έχει πάρει κεφάλι τον τελευταίο καιρό και μαλιστα με άνεση... (κακό για εμάς, αλλά τι να κάνουμε).

Κατά καιρούς διαβάζω οτι τα προιόντα της AMD είναι τεχνολογικά ανώτερα στην θεωρία, αλλά στην πράξη τελικά... δεν. Παράδειγμα η ίντελ δεν εχει πραγματικούς πολυπύρηνους, αλλά όλοι είναι "κολλημένοι" διπύρυνοι. Ούτε μπορει να κατασκευάσει / διαθέσει επεξεργαστές με μονό αριθμό πυρήνων. Είχε και η AMD το στραβοπάτημα με τους phenom και το bug τους... Αυτό και αν την πήγε πίσω...

Και επανέρχομαι στην αρχική απορία μου... με λειτουργικό linux, χωρίς τους διάφορους περιοριστικούς παράγοντες των windows, είμαι πραγματικά περιεργος να δω τι θα γινόταν σε μια κόντρα intel vs. amd... Και με βάση τις συχνότητες, και με βαση τους πυρήνες... Αν εχει κανενας κανά λινκ, ευχαρίστως θα το διάβαζα... -bye-

Μετά το "μπαμ" των Athlon64 και FX που είχε στριμώξει στην γωνία την Intel...

Υποθέτω εννοείς Athlon σκέτο και Athlon XP...Τότε που P4 έπαιρναν μόνο οι ορκισμένοι οπαδοί...

Σιγουρα η AMD δεν στεκεται στην αγορα οπως στην εποχη των Athlon XP που ειχε φθηνοτερους επεξεργαστες με καλυτερες επιδοσεις απο τους αντιστοιχους της Intel

παντως ειναι μεγαλη εταιρεια και φανταζομαι σε καποια φαση θα κανει το μπαμ και θα παρει παλι το κεφαλι

μια η μια, μια η αλλη ετσι πανε αυτα

στην παρουσα φαση εχει σε γενικες γραμμες τους καλυτερους price/performance επεξεργαστες

http://www.tomshardware.co.uk/chart...,1234,1230,1296,1220,1229,1276,1219,1317,1310

για καποιον που δεν χρησιμοποιει απαιτητιτικα προγραμματα η για καποιον που θελει ενα budget συστημα ειναι λυση

@lykman, τι εννοεις λεγοντας αυτα? , πιστευεις οτι τα windows ειναι optimized για τους Intel?

"Και επανέρχομαι στην αρχική απορία μου... με λειτουργικό linux, χωρίς τους διάφορους περιοριστικούς παράγοντες των windows, είμαι πραγματικά περιεργος να δω τι θα γινόταν σε μια κόντρα intel vs. amd... Και με βάση τις συχνότητες, και με βαση τους πυρήνες... Αν εχει κανενας κανά λινκ, ευχαρίστως θα το διάβαζα..."

Last edited:
@lykman, τι εννοεις λεγοντας αυτα? , πιστευεις οτι τα windows ειναι optimized για τους Intel?

"Και επανέρχομαι στην αρχική απορία μου... με λειτουργικό linux, χωρίς τους διάφορους περιοριστικούς παράγοντες των windows, είμαι πραγματικά περιεργος να δω τι θα γινόταν σε μια κόντρα intel vs. amd... Και με βάση τις συχνότητες, και με βαση τους πυρήνες... Αν εχει κανενας κανά λινκ, ευχαρίστως θα το διάβαζα..."

Oι Ιντελ μαλλον είναι προσαρμοσμένοι στον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας των windows... Δεν παύει όμως να είναι μια ταπεινή άποψη, από κάποιον χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις...

Υποθέτω εννοείς Athlon σκέτο και Athlon XP...Τότε που P4 έπαιρναν μόνο οι ορκισμένοι οπαδοί...

Nai όλους τους AMD επεξεργαστές εκείνης της εποχής εννοώ... Ποτέ δεν ήμουν AMDάκιας - μάλλον Intelάκιας ήμουν, αλλά το μπαμ της AMD τότε, ταρακούνησε την Intel που είπε να κόψει (προσωρινά) το δούλεμα και αποφάσισε να βγάλει τους C2D... Αν χαλαρώσει, θα την ξαναπρολάβει η AMD κλπ... αυτός ο πόλεμος μόνο καλό μπορεί να φέρει γιά τον καταναλωτή...