Ποια τηλεόραση να αγοράσω;

Μιχάλης78

New member
7 February 2021
3
Καλημέρα.
Είμαι νέος στο φόρουμ και επιλέγω έναν κάπως ανορθόδοξο τρόπο να ζητήσω την άποψή σας για μια αγορά. Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με το λοκνταουν. Μόλις και μετά βίας κατόρθωσα για λίγη ώρα να δω κάποιες τηλεοράσεις από κοντά αλλά δεν έχω καλυφθεί. Παρεμπιπτόντως, είμαι ήδη 2 μήνες χωρίς τιβι.
Σκέφτηκα να μπω σε αυτή τη συζήτηση γιατί αναφέρεστε σε δυο τηλεοράσεις που είναι πολύ κοντά σε αυτή που θέλω να πάρω.
Πρόκειται για την Sony Bravia KD-43XH8596.
(Να τονίσω εδώ πως η απόσταση είναι 2 μέτρα σχετικά 20 μοίρες από κέντρο, digea, αθλητικά, ταινίες και τσίμπησα από τη νέα τεχνολογία και θέλω και mirroring - πως διάολο το λένε - και όλα τα καλούδια που μπορεί η τεχνολογία να μου προσφέρει. Σχεδόν όλα δηλαδή εκτός από gaming).
Μου γυάλισε πολύ αυτή η τιβι αν και είναι πολύ πάνω από το αρχικό μου budget και η μικρότερη από τις υπόλοιπες που έχω επίσης τσεκάρει. Εναλλακτικά μου έκαναν καλή εντύπωση οι (LG) 49nano866, 49nano816 και 50un70004, (Samsung) 50tu8502. Ενώ καψούρα έφαγα με του 2019 (R) τις Q70-Q60 που όμως στα μεγάλα καταστήματα είναι μόνο εκθεσιακά και τα μικρά μαγαζιά τα ψιλοφοβάμαι.
Στα μεγάλα μαγαζιά όλες οι τιβι από 2019 και πίσω είναι εκθεσιακά προϊόντα δυστυχώς (μου άρεσαν lg: sm8600, sm8500, sm9000, samsung ru7402, ru8002 και οι q φυσικά).
Ελπίζω να σας έχω κατατοπίσει πλήρως. Να τονίσω εδώ πως είχα την Samsung 3d 6570s (από 2011) που ομολογώ πως ήταν εκπληκτική (νεκρή πλέον την κλάψαμε εντάξει...). Θα μου κακοφανεί να έχω κακή εικόνα στη νέα τιβι. Αν και δεν θα ήθελα να ξεπεράσω μαζί με επέκταση εγγύησης τα 500-550 θα πήγαινα σε κάτι καλό όπως τα ακριβότερα προϊόντα που σας έχω γράψει. Έμεινα λόγω ιού χωρίς δουλειά, έμεινα και χωρίς τιβί. Τουλάχιστον ας μου δώσετε τα φώτα σας να ξελασπώσω. Καλή συνέχεια και υγεία.

Καλωσόρισες. Αρχικά, στις υφιστάμενες, χειμερινές εκπτώσεις, διάφορες αλυσίδες καταστημάτων, σε συνεργασία με τράπεζες, προσφέρουν επιστροφή πόντων/χρημάτων, για τηλεοράσεις άνω ενός ποσού ή/και μεγέθους. Περαιτέρω, μια 43" θα είναι μικρή για δύο μέτρα απόσταση, εκτός αν θα προβάλλεται μόνο τηλεοπτικό πρόγραμμα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για την ποιότητα της εικόνας. Αν η Samsung που διέθετες ήταν 40", τότε ήταν εξοπλισμένη με VA panel. Οπότε, αν ήσουν ικανοποιημένος με τις γωνίες θέασης, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να κοιτάζεις LCD με IPS panels.

Καλημέρα. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Συμφωνώ πως το μοναδικό ουσιαστικά θέμα που γεννούν οι va τιβι είναι η γωνιακή θέαση που αν δεν υφίσταται ως πρόβλημα πρέπει να τις προτιμούμε λόγω καλύτερων αντιθέσεων. Ναι 40" ήταν η "πρώην".
Από αυτά τα μοντέλα που σου έγραψα είναι κάποιο ή κάποια που αξίζει/ουν προσοχής? Γνωρίζεις τα πανελ που φοράνε και γενικά τη δυναμική τους ή τις αδυναμίες τους? Γιατί για την 70004 και την 8502 δεν έχουν καθαρή εικόνα στην αγορά αν είναι va ή ips η πρώτη και pls η δεύτερη (το pls πρώτη φορά το βλέπω δεν ξέρω τί είναι).
Τη σονυ λες να την ξεχάσω? Μαζί με τη nano866 έχει 100Hz από ό,τι λένε.

Έχεις υπόψιν σου άλλα μοντέλα που δεν τα έχω δει ή εκτιμήσει?

υγ: Η σονυ 8596 είναι η μοναδική που δεν έχω δει από κοντά. Έχω, όμως, δει την 8096 και έμεινα ικανοποιημένος. Οπότε η 8596 θεωρώ πως θα είναι ακόμη καλύτερη. Με έχει εντυπωσιάσει σε όσα έχω δει μέσω ιντερνετ. Ήμουν πάντα κορεάτης αλλά αυτή μου άρεσε αρκετά και από σονυ σεντερ έμεινα ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που είχαμε. Μου άρεσε επίσης η 866 και η 8502 η οποία όμως δεν έχει mirroring και media player από ό,τι λένε.

υγ2: Αξίζει να ερευνήσω για μικρά μαγαζιά? Μπορεί κάποιο να είναι όντως υψηλού επιπέδου και να πετύχω και καλές τιμές, καλή εξυπηρέτηση και ίσως βρω κάποια από 2019 κούτα.

Σε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο που θα διαθέσεις για μένα.

Πρώτα από όλα, στις υφιστάμενες εκπτώσεις, εφόσον σε βολεύει κάποια αλυσίδα, για επιστροφή χρημάτων/πόντων από συγκεκριμένη τράπεζα, μάλλον αξίζει να την προτιμήσεις, έναντι άλλων καταστημάτων (μικρών και μεγάλων). Συνεπώς, αν θα χρησιμοποιηθεί κάρτα για την αγορά, ψάξε την αντίστοιχη αλυσίδα που θα σου προσφέρει την καλύτερη τιμή (άμεσα ή έμμεσα). Περί panels, συνήθως οι 49" διαθέτουν IPS, ενώ στις 50" και 60" έχουν πάντα VA. Στις 55", οι LG διαθέτουν σίγουρα IPS, ενώ για τις άλλες εταιρείες διαφοροποιούνται ανάλογα με το μοντέλο.

Για τη δική σου περίπτωση, αν ήσουν ικανοποιημένος με τις γωνίες θέασης από τη 40" Samsung που είχες, τότε θα είναι πιο σωστό να επιλέξεις τηλεόραση με VA panel, αφού η αντίθεση είναι πολύ μεγαλύτερη, σε σύγκριση με τα IPS/PLS panels. Αν παρακολουθείς σε χώρο με μπόλικο/έντονο φωτισμό (φυσικό και μη), η διαφορά αυτή δεν είναι εύκολα αντιληπτή. Για 100 Hz ρυθμό ανανέωσης (αν χρησιμοποιούσες το motion interpolation/εισαγωγή καρέ στην προηγούμενη τηλεόραση), θα πρέπει μάλλον να δεις για 55", όπως η Samsung Q70T, αφού οι μικρότερες με 100 Hz είναι ακριβότερες.