Ποιες τηλεορασεις εχουν HD DVB-T/Τ2 δεκτηενσωματωμενο? η F86?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
λοιπον για να δουμε...

ποιες τηλεορασεις εχουν HD DVB-T?

(περα απο το απλο DVB-T που πολλες εχουν ενσωματωμενο)

και ποιες υποστηριζουν MPEG-4?

(θα μου πειτε υπαρχει HD DVB-T σε MPEG-2?- δεν ξερω...:nounder:)

MPEG-4=
DVB-T2?

υπαρχει καμια με DVB-T2?

(δε λεω για το CI-λεω για οσες το υποστηριζουν ηδη πληρως-αν και χρησιμο θα ηταν να πουμε στο τελος και σε τι χρησιμευει το CI...)

Last edited:
βεβαια περισσοτερο το θρεντ θα ταιριαζε σε καποια αλλη χωρα που εχει

hd dvb-t/t2

αλλα...

Υπάρχουν αρκετές που υποστηρίζουν αναπαραγωγή mpeg4 από τον επίγειο ψηφιακό δέκτη (δεν ξέρω αν είναι Τ ή Τ2 και ποιες οι διαφορές τους), αλλά δεν εισάγονται από τους εδώ διανομείς γιατί προς το παρόν το χαρακτηριστικό είναι άχρηστο.

Sony: Η Sony είναι η μοναδική εταιρία που το συμπεριλαμβάνει σε όλα τα μοντέλα της από την σειρά V και πάνω: V4500, W3000, W4000, E4000, Ε4020, X3500 και οι αναμενόμενες W4500.

Philips: Οι κλασικές σειρές, αλλά με την κατάληξη Η στο τέλος (5603Η, 7403Η, 7603Η, 9603Η, 9703Η). Δεν γνωρίζω αν εισάγεται κάποια από αυτές.

Samsung: Έχει αρκετές πλάσμα και LCD με αυτή την δυνατότητα, αλλά δεν εισάγετε καμία από αυτές. Ενδεικτικά μεταξύ άλλων υπάρχουν οι Α676 τόσο σε LCD όσο και σε πλάσμα. Η F86 δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή mpeg4.

LG: Μία από τα ίδια και εδώ. Υπάρχουν οι πλάσμα PG6500, PG7500 και η LCD LG5500. Η αντιπροσωπεία δεν φέρνει καμία, αλλά το Πλαίσιο έχει την πρώτη.

Sharp: Υπάρχει η HD1E που έχει πέντε(!) δέκτες (έχει και DVB-S).

Panasonic: Υπάρχουν οι πλάσμα PX81, PZ81, PZ86 και η LCD LZD81, αλλά δεν εισάγεται καμία.

Pioneer: Παρομοίως με την Philips, οι κλασικές σειρές αλλά με κατάληξη H (LX5090Η, LX6090Η). Δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά θα έρθουν σύντομα (έχουν και DVB-S/S2).

Toshiba: Έχει μοντέλα που δεν εισάγονται.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιες τηλεορασεις εχουν HD DVB-T/Τ2 δεκτηενσωματωμενο? η F86?

Γιώργο , ξέχασες τις PZ85 και PZ800 που έχουν DVB-T2 ...

Νίκο για την PZ85 δεν είχα ιδέα. Νόμιζα πως είχε η PZ800, αλλά κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά στην αγγλική σελίδα είδα πως δεν αναφέρεται.

http://www.panasonic.co.uk/html/en_....html?p=TH-46PZ85B&p=TH-46PZ80B&p=TH-50PZ800B

Σίγουρα έχουν ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιες τηλεορασεις εχουν HD DVB-T/Τ2 δεκτηενσωματωμενο? η F86?

Νίκο για την PZ85 δεν είχα ιδέα. Νόμιζα πως είχε η PZ800, αλλά κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά στην αγγλική σελίδα είδα πως δεν αναφέρεται.

http://www.panasonic.co.uk/html/en_....html?p=TH-46PZ85B&p=TH-46PZ80B&p=TH-50PZ800B

Σίγουρα έχουν ?

Το ψάχνω τώρα και δεν βρίσκω πληροφορίες ( στο γερμανικό ... )

στο UK είχα διαβάσει κάποια στιγμή ότι το 85 έχει αυτό το επιπλέον DVB-T2 ...

Έχω την εντύπωση ότι αδίκως ψάχνεις για δέκτη dvb-t2 από τώρα, δεν υπάρχουν καν εκπομπές σε αυτό ακόμα. Από ό,τι διαβάζω οι πρώτες εκπομπές προβλέπονται για τον Νοέμβριο του 2009, από το BBC και ITV στην Αγγλία. Το πρότυπο δεν έχει εγκριθεί ακόμα ούτε ως τελικό στάνταρ από το ETSI (European Telecommunications Standards Institute), προβλέπεται αυτό για τον Απρίλιο του 2009 σύμφωνα με τα παρακάτω,

http://webapp.etsi.org/workProgram/Report_WorkItem.asp?wki_id=28396
http://webapp.etsi.org/workProgram/Report_Schedule.asp?WKI_ID=28396

Σωτο υπάρχουν εκπομπές σε dvb-t2 σε αρκετές χώρες, εφόσον με αυτές εννοούμε εκπομπές με τον αλγόριθμο mpeg4 αντί του mpeg2. Αυτό που δεν γνωρίζω σίγουρα αν ξεκίνησε κάπου είναι οι εκπομπές υψηλής ευκρίνειας σε dvb-t2 (mpeg4), αν και νομίζω ότι έχουν ξεκινήσει σε Σκανδιναβικές χώρες και Τσεχία
Εκπομπές σε mpeg4 έχουν στην Γαλλία εδώ και πάνω απο 2 χρόνια για τα συνδρομητικά (και μόνο) κανάλια της επίγειας ψηφιακής, ενω ξέρω σίγουρα ότι έχουν τεστάρει σε επιλεγμένες περιοχές και εκπομπές υψηλής ευκρίνειας σ αυτό το πρότυπο και οι οποίες θα ξεκινήσουν κανονικά κάπου το φθινόπωρο.
Ομως το να διαθέτει μία τηλεόραση dvb-t2 για λήψη επίγειων εκπομπών σε mpeg4 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι καλύπτει και τις HD εκπομπές σ αυτό το σύστημα, συνεπώς όποιος ψάχνει για τέτοια τηλεόραση πρέπει να σιγουρευτεί ότι θα λαμβάνει και τις HD μεταδόσεις (απο τωρα και μετα πάντως πιστεύω ότι οι κατασκευαστές θα καλύπτουν και τα HD και τα SD σε mpeg4)

Ασχέτως αν δεν εγκρίθηκε το πρότυπο με τις πλήρεις προδιαγραφές του, στην πράξη αυτές οι μεταδόσεις που αναφέρω υπάρχουν

Απάντηση: Re: Ποιες τηλεορασεις εχουν HD DVB-T/Τ2 δεκτηενσωματωμενο? η F86?

Σωτο υπάρχουν εκπομπές σε dvb-t2 σε αρκετές χώρες, εφόσον με αυτές εννοούμε εκπομπές με τον αλγόριθμο mpeg4 αντί του mpeg2. Αυτό που δεν γνωρίζω σίγουρα αν ξεκίνησε κάπου είναι οι εκπομπές υψηλής ευκρίνειας σε dvb-t2 (mpeg4), αν και νομίζω ότι έχουν ξεκινήσει σε Σκανδιναβικές χώρες και Τσεχία
Εκπομπές σε mpeg4 έχουν στην Γαλλία εδώ και πάνω απο 2 χρόνια για τα συνδρομητικά (και μόνο) κανάλια της επίγειας ψηφιακής, ενω ξέρω σίγουρα ότι έχουν τεστάρει σε επιλεγμένες περιοχές και εκπομπές υψηλής ευκρίνειας σ αυτό το πρότυπο και οι οποίες θα ξεκινήσουν κανονικά κάπου το φθινόπωρο.
Ομως το να διαθέτει μία τηλεόραση dvb-t2 για λήψη επίγειων εκπομπών σε mpeg4 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι καλύπτει και τις HD εκπομπές σ αυτό το σύστημα, συνεπώς όποιος ψάχνει για τέτοια τηλεόραση πρέπει να σιγουρευτεί ότι θα λαμβάνει και τις HD μεταδόσεις (απο τωρα και μετα πάντως πιστεύω ότι οι κατασκευαστές θα καλύπτουν και τα HD και τα SD σε mpeg4)

Όταν λέω DVΒ-T2 εννοώ αυτό και μόνο, δηλαδή τη διαμόρφωση του σήματος (DVB-S, S2, DVB-T, T2 κλπ). Είναι ανεξάρτητο αυτό από τη μορφή του βίντεο (mpeg2, mpeg4 ή ό,τι άλλο σκεφτούν αργότερα) που θα επιλεγεί για την εκπομπή από τον provider (αλλά υπάρχει μεγάλη σύγχυση σ' αυτό το θέμα από πολλούς), εκπομπές σε συνδυασμό DVB-T και Mpeg-4 γίνονται ήδη όπως το λες, δεν νομίζω να υπάρχουν εκπομπές σε DVB-T2 όμως ακόμα. Για παράδειγμα του τι συνδυασμοί μπορεί να υπάρξουν να αναφέρω ότι υπάρχει εκπομπή HD ακόμα και σε συνδυασμό DVB-S2 με βίντεο σε mpeg2, από έναν ξεχασμένο δορυφόρο, τον intelsat 706 στις 50.2Ε, με 4 κανάλια HD τις τελευταίες ημέρες (τα δύο εκ των οποίων έχουν bitrate μεγαλύτερο από 42Mbps), κωδικοποιημένα σε biss δυστυχώς.

δλδ ανακεφαλαιωνουμε

αλλο το DVB-T2

αλλο το MPEG-4

και αλλο το HD DVB-T/T2

ΑΡΑ για να ειναι σιγουρος καποιος οτι θα ''πιασει'' ολες τις μελλοντικες εκπομπες

θα πρεπει να εχει δεκτη

που να υποστηριζει ταυτοχρονα

και DVB-T2 και MPEG-4

και HD σε MPEG-4

ε?

Υ.Γ.: δε νομιζω να υπαρχει τετοιος HD DVB-T2 MPEG-4 δεκτης (ιδιως στην Ελλαδα)...

Humax HDCI-2000T

http://www.humaxdigital.com/GLOBAL/products/new_leaflet/HDCI-2000T.pdf

attachment.php

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιες τηλεορασεις εχουν HD DVB-T/Τ2 δεκτηενσωματωμενο? η F86?

δλδ ανακεφαλαιωνουμε

αλλο το DVB-T2

αλλο το MPEG-4

και αλλο το HD DVB-T/T2

ΑΡΑ για να ειναι σιγουρος καποιος οτι θα ''πιασει'' ολες τις μελλοντικες εκπομπες

θα πρεπει να εχει δεκτη

που να υποστηριζει ταυτοχρονα

και DVB-T2 και MPEG-4

και HD σε MPEG-4

ε?

Υ.Γ.: δε νομιζω να υπαρχει τετοιος HD DVB-T2 MPEG-4 δεκτης (ιδιως στην Ελλαδα)...

δεν υπάρχει λόγος να ξεχωρίζουμε το HD , μπορεί να υπάρξει σε όλους τους συνδιασμούς
α) DVB-T/mpeg4 β)DVB-T/mpeg2 γ)DVB-T2/mpeg4 δ)DVB-T2/mpeg2

Σαφως και μπορει να υπάρξει HD σε διάφορα πρότυπα, αλλά θεωρείται ότι μόνο σε mpeg4 έχει δυνατότητες πρακτικής αξιοποίησης (μεχρι να βγει...το mpeg8 βέβαια) ενω επίσης στην πράξη οπως ανέφερα υπάρχουν και επίγειοι ψηφιακοί δέκτες σε mpeg4 που δεν υποστηρίζουν HD εκπομπές.
Ο Σωτος αναφέρεται σε αυστηρά πρότυπα, μακάρι να υιοθετηθούν κοινά, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Εγω πάντως αλλη φορά δεν αγοράζω απο πριν καποιο τεχνολογικό προιόν, έστω και φτηνό, γιατι έχω επίγειο ψηφιακό δέκτη εδώ και ....27 μήνες και ακόμη επίγειες ψηφιακές εκπομπές δεν είδα στην περιοχή μου!

Για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα, η zf355 που έχω εκτός από τον ενσωματωμένο dvb-t δέκκτη που έχει, έχει και ένα CI slot. Θα μπορεί να βγεί κάποια σαν μόντουλα που να είναι dvb-t2;