Ποιο bluray?

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,510
Κερατσίνι
Σκεφτομαι την αγορα ενως bluray ξανα (μιας και το s550 το εδωσα χωρις λογο για να πω την αληθεια).
Απαραιτητη προυποθεση για το bluray να εχει 7.1 αναλογικες εξοδους μιας και ο ροτελακος μου δεν εχει hdmi.
Στο μυαλο μου εχω τα Pionner lx71, το νεο oppo και το νεο sony s560. Για να πω την αληθεια δεν ξερω τι αλλες επιλογες εχω.Θα μπορουσα να σκεφτω και το dune αλλα νομιζω οτι σε ποιοτητα δεν πλησιαζει αυτα που προανεφερα αλλα εκτος αυτου ακουσα οτι υπαρχει θεμα και με τις αναλογικες (συν το οτι εχω το dvico οποτε και απο media player ειμαι καλυμενος).
Κατηγορια τιμης που θελω να παιξω ειναι αρκετα κατω απο 1000 και πανω απο 400.
Προτασεις και αποψεις???

Για τον ίδιο λόγο με τον δικό σου (τις αναλογικές εξόδους δηλαδή) έχω πάρει κι εγώ το SONY BDP-S550. Πολύ καλό player, γιατί το έδωσες;
Απ' αυτά που έχεις δει, καλύτερο είναι το Pioneer LX71, αλλά έχει ένα βασικό μειονέκτημα: δεν δίνει ήχο dts HD-MA απ' τις αναλογικές εξόδους παρά μόνο bitstream μέσω HDMI. Οπότε δες το OPPO BD-P83 το οποίο αναπαράγει SACD και DVD Audio (αν σε ενδιαφέρει αυτό) και το νέο SONY S560 (νομίζω θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο).
Ακόμη υπάρχει το Panasonic BD-80 το οποίο και έχει 7.1 αναλογικές εξόδους, και αποκωδικοποιεί εσωτερικά dts HD-MA δίνοντάς το στις αναλογικές.
Πάντως το καλύτερο bass management για τα ηχεία (είδος, απόσταση, level κ.λ.π.) το έχει το Sony. Εύχρηστο είναι και το bass management του OPPO απ' ότι έχω δει στο manual του.
Προσωπικά θα επέλεγα το SONY.
-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιο bluray?

Για τον ίδιο λόγο με τον δικό σου (τις αναλογικές εξόδους δηλαδή) έχω πάρει κι εγώ το SONY BDP-S550. Πολύ καλό player, γιατί το έδωσες;
Απ' αυτά που έχεις δει, καλύτερο είναι το Pioneer LX71, αλλά έχει ένα βασικό μειονέκτημα: δεν δίνει ήχο dts HD-MA απ' τις αναλογικές εξόδους παρά μόνο bitstream μέσω HDMI. Οπότε δες το OPPO BD-P83 το οποίο αναπαράγει SACD και DVD Audio (αν σε ενδιαφέρει αυτό) και το νέο SONY S560 (νομίζω θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο).
Ακόμη υπάρχει το Panasonic BD-80 το οποίο και έχει 7.1 αναλογικές εξόδους, και αποκωδικοποιεί εσωτερικά dts HD-MA δίνοντάς το στις αναλογικές.
Πάντως το καλύτερο bass management για τα ηχεία (είδος, απόσταση, level κ.λ.π.) το έχει το Sony. Εύχρηστο είναι και το bass management του OPPO απ' ότι έχω δει στο manual του.
Προσωπικά θα επέλεγα το SONY.
-bye-

Για να πω την αληθεια εκανα βλακεια με το δικο μου. Δεν επρεπε να το εχω δωσει.

Re: Απάντηση: Ποιο bluray?

Kαμια αλλη αποψη? Αυτο που κυριως ζηταω ειναι αποκωδικοποιηση με τις αναλογικες και αριστη εικονα.

Στα χρήματα που διαθέτεις ουσιαστικά 2 είναι τα player που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλ. πλήρη αποκωδικοποίηση ήχου HD στις αναλογικές 7.1 εξόδους τους και ποιοτική εικόνα, το SONY BDP-S550/S560 και το Panasonic BD-80. Είναι και το OPPO αλλά δεν έχω δει κάποιο σχετικό review για την εικόνα και τον ήχο του (ίσως κάποιος φίλος απ' το forum ξέρει περισσότερα γι αυτό).
Απο κει και πέρα, αν θέλεις κάτι καλύτερο με τα χαρακτηριστικά αυτά, πας στο κορυφαίο DENON 3800BD, αλλά με τιμή στα 1.500 ευρώ:
DVD3800BD.jpg
http://www.denon.co.uk/site/frames_main.php?main=prod&ver=&MID=3&sub=1&action=detail&Pid=362

Panasonic BD-80 χωρις δευτερη σκεψη ! Αριστη εικονα και εχει αυτα που ζητας ! Μην πετας τα λεφτα σου τσαμπα το συγκεκριμενο ειναι best buy!

Πως και δεν εχει οργανωθει ενα Power Buy για blue ray player?
Θεωρω οτι υπαρχει ενδιαφερον από αρκετους...

Για δες και το lx71.Noμίζω βγαίνει εκεί που το θέλεις.

Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και σε προηγούμενο post:
Το LX71 δεν δίνει ήχο dts HD-Master Audio στις αναλογικές εξόδους του, παρά μόνο bitstream μέσω HDMI, χρειάζεται δηλαδή σύνδεση με ενισχυτή που έχει HDMI.
Players που κάνουν εσωτερική αποκωδικοποίηση Dolby True HD και dts HD-MA δίνοντάς τα στις αναλογικές εξόδους 7.1 χωρίς κανένα πρόβλημα είναι τα εξής:
1. SONY BDP S550 / S560
2. Panasonic DMP-BD80
3. Denon 3800BD και
4. Marantz BD8002
καθώς επίσης και το OPPO BDP-83.

Re: Απάντηση: Ποιο bluray?

Panasonic BD 80 σίγουρα.Είναι πολύ καλό. Το παραλαμβάνω αύριο. Η αγορά έγινε από Αθήνα στα 325 ευρώ.

Aν το παραλαβεις με το καλο πες μας εντυπωσεις στο θεμα της εικονας (κυριως ) αε bd και απλα dvd..-bye-

Aν ειπτρεπεται απο που το αγορασες ? Ενδιαφερεται ενας φιλος αλλα η χαμηλοτερη τιμη που εχει βρει ειναι στα 360.

Από ELECTRO NET ΚΑΜΠΕΡΗΣ έγινε η αγορά. Βρίσκεται στο Γαλάτσι, Ελ.Βενιζέλου 6. Το τηλ είναι 210-2934155. Απο βδομάδα και οι εντυπώσεις!

Εδώ και αρκετό καιρό περίμενα να βγει στην αγορά ένα blue-player με δυο εξόδους hdmi. Την μια ήθελα να τη συνδέσω με καλό καλώδιο στο προβολέα και την άλλη στον ενισχυτή.(ο προβολέας μου βρίσκεται κοντά στο player (2 μέτρα) ενώ ο ενισχυτής στα 8 μέτρα από τον προβολέα).
Στη πίσω πλευρά του Denon's DVD-A1UD Blu-ray Player παρατήρησα ,εκτός από το γεγονός ότι έχει δυο εξόδους hdmi, οτι αναφερει χαρακτηριστικα AV PURE DIRECT και απο κατω hdmi (θέση 1) video, hdmi (θέση 2) audio.
Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά υποθέτω ότι θα υπάρχει η δυνατότητα από το player να επιλεγείς την μια έξοδο μόνο για εικόνα και την άλλη μόνο για ήχο.
Αν όντως συμβαίνει αυτό τότε το denon είναι το ιδανικό player για μένα(δεδομένου ότι θ' αναλαβαίνουν οι ίδιοι τις αναβαθμίσεις. . . . )Επειδή όμως είναι πολύ ακριβό θα περιμένω και άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν την ίδια φιλοσοφία και να βγουν πιο προσιτά μοντέλα με αυτή την δυνατότητα στην αγορά. και με αξιόπιστο after sale service.

Last edited:
Νόμιζα ότι αν επιλέξεις pure audio sto pioneer ,αυτό θ' αλλάξει αυτόματα και για τις δυο εξόδους του. Υπάρχει καμία πτώση της ποιότητας του σήματος όταν δουλεύουν συγχρόνως και οι δυο έξοδοι hdmi του pioneer?

Last edited: