Ποιο DVD player ?

vkyriakop

New member
19 February 2008
97
Αθήνα
Καλησπερα,
Με ενδιαφερει να παρω ενα DVD player για τα παρακατω
1. CD Audio
2. MP3
3. JPEG
4. Movies
5. USB
6. Upscale
7. HDMI

Θα παιζει με Monitor Audio RS6, surround RSFX kai Ενισχυτη Marantz SR5003

Υπαρχει καποια προταση ή να παω σε καποιο μοντελο Marantz π.χ. DV4003 ?

Άμα το συνδέσεις ψηφιακά στον marantz θα έχεις καλύτερο ήχο ακόμα και DVD ακριβότερο να διάλεγες, μέχρι 500 ευρώ. Άρα το θέμα είναι πως παίζει ο Marantz με τα ηχεία σου.
Ο Marantz που λες τα αποκωδικοποιεί αυτά τα format ήχου που θες.

Δε μας έβαλες budget όμως γιατί υπάρχουν και DVD των 70 ευρώ που τα κάνουν αυτά που ζητάς.

Last edited:
Επειδή αναφέρεις το Marantz DV4003, υποθέτω ότι ψάχνεις κάτι σε αυτή την κατηγορία τιμής (200 - 220 ευρώ)
Σου συνιστώ το PIONEER DV-610AV
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-610AV-K/index.html
Κορυφαίο universal player. Exει όλα αυτά που ζητάς, και επιπλέον αναπαράγει SACD και DVD-Audio. Τιμή περίπου 180 - 190 ευρώ.
Αν δεν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή SACD και DVD-Audio, δες το DV-410AV
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-410V-K/index.html
Είναι κι αυτό πολύ καλό, και αρκετά φθηνότερο (110 - 120 ευρώ)

φίλε kblachos, εγώ που έχω το Pioneer 696AV
http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DV-696AV-S/index.html

αξίζει να πάρω κάποιο απο τα παραπάνω ή μένω με αυτό που έχω?
περισσότερο ταινίες βλέπω και λίγο Divx σε μια Panasonic 46' Plasma

Εάν θέλεις SACD μέσω HDMI και αντιγραφή CD σε MP3 στο USB. Τότε το 610 σου κάνει.

Επειδή αναφέρεις το Marantz DV4003, υποθέτω ότι ψάχνεις κάτι σε αυτή την κατηγορία τιμής (200 - 220 ευρώ)
Σου συνιστώ το PIONEER DV-610AV
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-610AV-K/index.html
Κορυφαίο universal player. Exει όλα αυτά που ζητάς, και επιπλέον αναπαράγει SACD και DVD-Audio. Τιμή περίπου 180 - 190 ευρώ.
Αν δεν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή SACD και DVD-Audio, δες το DV-410AV
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-410V-K/index.html
Είναι κι αυτό πολύ καλό, και αρκετά φθηνότερο (110 - 120 ευρώ)

ΟΚ, για να δούμε,
1. SACD disks κυκλοφορουν ?
2. Επειδη δεν ειμαι τόσο ενήμερος, τα κλασσικα CDs, που κυκλοφορούν σε ποια κατηγορία ανηκουν ?
3. Επισης, απο το μπροστινο USB πορεί να γράψει και σε ipod κατευθείαν ?
4. Απο ότι καταλαβαίνω, το Marantz DV4003, είναι ακριβότερο απο το μέσο όρο. Πέρα απο τα επιπλέον χαρακτηριστικά, σημαίνει ότι μπορεί να ειναι και ποιοτικότερο, πχ. στον ήχο ?
5. Αν και προγραμμάτιζω να πάω σε μία λύση popcorn/western digital TV για HD content, και είχα απορίψει την λύση BlueRay λόγω κόστους, μήπως ανεβαίνωντας σήμερα πλέον σε μια τιμή 200+ ευρώ για το 4003, είναι προτιμότερο να πάω σε ενα φτηνο BlueRay ? Αν πάω θα "χάσω" σε ήχο ?

Σε λίγο καιρό (μάλλον Απρίλιο-Μάιο) θα κυκλοφορίσει το OPPO digital BDP-83 που είναι και BluRay.
Τα Oppo γενικότερα έχουν καλή φήμη, απλά το συγκεκριμένο με BluRay θα είναι πίο ακριβό από το εύρος το 200-300 ευρώ...

(sorry γαι το προηγούμενο Post με το ξερό 'BDP-83'. Πατήθηκε το 'Post' εκ παραδρομής)

ΟΚ, για να δούμε,
1. SACD disks κυκλοφορουν ?
2. Επειδη δεν ειμαι τόσο ενήμερος, τα κλασσικα CDs, που κυκλοφορούν σε ποια κατηγορία ανηκουν ?
3. Επισης, απο το μπροστινο USB πορεί να γράψει και σε ipod κατευθείαν ?
4. Απο ότι καταλαβαίνω, το Marantz DV4003, είναι ακριβότερο απο το μέσο όρο. Πέρα απο τα επιπλέον χαρακτηριστικά, σημαίνει ότι μπορεί να ειναι και ποιοτικότερο, πχ. στον ήχο ?
5. Αν και προγραμμάτιζω να πάω σε μία λύση popcorn/western digital TV για HD content, και είχα απορίψει την λύση BlueRay λόγω κόστους, μήπως ανεβαίνωντας σήμερα πλέον σε μια τιμή 200+ ευρώ για το 4003, είναι προτιμότερο να πάω σε ενα φτηνο BlueRay ? Αν πάω θα "χάσω" σε ήχο ?

1. Τα SACD είναι cd με ήχο 5.1 καναλιών. Το φορμά αυτό δεν τα πήγε πολύ καλά, με αποτέλεσμα οι δίσκοι αυτοί να τείνουν να εκλείψουν. Θυμάμαι πριν κανά χρόνο που είχα γυρίσει όλα τα μαγαζιά για να αγοράσω SACD και τελικά βρήκα πολύ λίγους τίτλους.
2. Τα cd δεν είναι SACD. Tα SACD έχουν πάνω το ειδικό λογότυπο.
3. Απ' την θύρα usb μπορεί να γράψει μόνο σε αποθηκευτικό μέσο (usb stick, hard disk...) που είναι φορμαρισμένο σε fat 16/32.
4. To Μarantz DV4003 δεν προσφέρει αυτά που έχει το PIONEER. Τώρα το ότι είναι ακριβότερο δεν γνωρίζω εάν έχει να κάνει με την ποιότητα των κυκλωμάτων ήχου - εικόνας που χρησιμοποιεί, και αν από αυτή την άποψη είναι καλύτερο απ' το PIONEER. Δεν έχω υπ' όψην μου και κάποιο συγκριτικό.
5. Εφ' όσον έχεις τηλεόραση full HD ή HD Ready δεν βλέπω τον λόγο να πάρεις dvd player και όχι blue ray player. Σήμερα υπάρχουν αρκετά καλά blue ray player με τιμές 200-300 ευρώ, τα οπόια αναπαράγουν και όλα τα dvd. H γνώμη μου είναι να πάρεις Βlue Ray player.
-bye-

Ή blu-ray σε στα 200 ευρώ, ή DVD Philips στα 70 ευρώ κατά τη γνώμη μου που κάνει ότι και το DVD της Marantz.

Συνδέεις ψηφιακά στον Marantz παίρνεις καλύτερο ήχο.
Μια ματιά στα specs αρκεί για να το καταλάβει ο καθένας.

sacd υπάρχουν, πολύ περισσότερα από άλλες φορές, αλλά φυσικά όχι στα καλάθια και όχι στα σουπερμαρκετ.

Το θέμα είναι αν θέλει κάποιος το μέσον.

sacd υπάρχουν, πολύ περισσότερα από άλλες φορές, αλλά φυσικά όχι στα καλάθια και όχι στα σουπερμαρκετ.

Το θέμα είναι αν θέλει κάποιος το μέσον.

Οι Sony/Philips ασφαλώς και περίμεναν περισσότερα όταν έριξαν στην αγορά το φορμά αυτό. Το ίδιο και εμείς που τρέξαμε και πήραμε SACD player πριν από 6 χρόνια. Κάποιους απ' τους τίτλους που έψαχνα να βρώ σε SACD τους βρήκα μόνο μέσω internet ή από γνωστούς μου στην Ολλανδία.
Και βέβαια φίλε Supersonic δεν αναφέρομαι σε καλάθια και super market, αλλά στα μεγάλα καταστήματα που εμπορεύονται cd π.χ. metropolis. Ρωτάς τους πωλητές αν έχουν δισκάκια SACD και σε κοιτούν με το ύφος απορημένου μαθητή που του ζητάς να λύσει διαφορική εξίσωση...

Το SACD είναι πεθαμένο και όσοι γνωρίζουν χαίροντε πολύ για αυτό.
Η απάτη της Sony-Philips ανίερης συμμαχίας κλειδώθηκαι τελικά στο τάφο της.
Το SACD είχε το τέλος που του άξιζε....

Απάντηση: Re: Ποιο DVD player ?

Το SACD είναι πεθαμένο και όσοι γνωρίζουν χαίροντε πολύ για αυτό.
Η απάτη της Sony-Philips ανίερης συμμαχίας κλειδώθηκαι τελικά στο τάφο της.
Το SACD είχε το τέλος που του άξιζε....

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που διαθέτουν αρκετά δισκάκια sacd...