Ποιό είναι το Hi-Fi system του αύριο/σήμερα???

eliask

New member
26 December 2007
41
Μέχρι χθες τα πράγματα φαίνονταν απλά!(?):argue:

Πηγή:
CD player (ή transport + DAC)
Πικαπ
Ραδιόφωνο

Ενίσχυση:
Προ + Τελικός ή
Ολοκληρωμενος

Ηχεία! ('Η ΜΑΧΗ: ΚΟΡΝΕΣ, ΠΑΝΕΛ, "ΚΟΥΤΙΑ" ...:violent-smiley-030:)

Σήμερα ΤΙ???

Πηγή:
Και βινύλιο, και CD, και SACD, και FLAC, και WMA, και net radio και...

Ενίσχυση:
ΤΙ???

ΗΧΕΙΑ:
ΤΙ???

Γνώμες???

Για γήϊνες απαιτήσεις pc+dac(ή καλός music server) κι ενεργά ηχεία.

Μπορεί να φαίνεται μίνιμαλ λύση,αλλά μπορεί να προκύψει και πολύ λάρτζ-εξαρτάται απο το πόσα μπορείς να ξοδέψεις...
Πάντως είναι η βέλτιστη,μέχρι πολλά...χρήματα...

Αν βέβαια σε γοητεύει το βινύλιο,μάλλον δεν είναι.

Last edited:
PC+DAC με τί καρτα ήχου;Πώς θα συνδέεται το dac sta ηχεία;Και το dac με το pc?

Τα dac με USB στο pc (υπάρχουν πολλά τέτοια dac και σε διάφορες κατηγορίες τιμής),τα ενεργά ηχεία ή ο ενισχυτής συνήθως,στην έξοδο ακουστικών του pc.

@ fotio,

Από ψηφιακή έξοδο του PC στο Dac και από τις αναλογικές εξόδους του dac στις εισόδους των τελικών των ενεργών ηχείων.

Εγώ;Παρακαλώ.-bye-

Ελεύθερα είναι γι' όλους μας.

Αλλωστε δεν είμαι και τόσο έμπειρος μ' αυτά τα σατανικά ...πισοσυστήματα.Εχω ακούσει πολλά,αλλά έχω στήσει μόνο ένα του γιού μου...

Δεδομένου οτι το ασύρματο HDMI έχει ήδη παρουσιαστεί, πιστεύω οτι δεν ειναι μακριά και το ασύρματο digital audio ακόμα και σε υψηλές αναλύσεις(24/96 ή 24/192). Αρα μιλάμε για music server σε ένα PC και λήψη στο DAC.

Στους ενισχυτές, class-D.

Στα ηχεία ίσως δουμε μεγαλύτερη χρήση του room correction, κάτι σαν το σύστημα της Meridian δηλαδή. Μια άλλη ενδιαφέρουσα τεχνολογία ηχείων ειναι τα Digital Loudspeaker Arrays, δηλαδη ηχεία που αποτελούνται απο πολλά μικρά μεγάφωνα καθένα απο τα οποία οδηγούνται απο 1-bit ψηφιακό ενισχυτή. Προς το παρόν, η τεχνολογία ειναι σε ερευνητικό επίπεδο.

Ε όχι και τόσο ερευνητικό. Οι ηχομπάρες της Yamaha δουλεύουν έτσι και αν τις τοποθετήσεις συμμετρικά στον χώρο δουλεύουν και πολύ καλά!

Αυτές:
YSP-4000-(B).jpg

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=72&Category=1033