Ποιο ειναι το ιδανικο μηκος ενος καλωδιου ρευματος ??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο ειναι το ιδανικο μηκος ενος καλωδιου ρευματος ??

Ναι, αυτά.

Ενα belden 3x14awg shielded σαν πολυ καλη αρχη θα σε κανει να αλλαξεις γνωμη.
Φθηνο, σωστο, καλο εισαγωγικο καλωδιο και θα ακουσεις την διαφορα.Μην το αδικησεις με βισματα της πλακας ομως.

Μετα μπορεις να δοκιμαζεις οτι βρεθει στον δρομο σου απλα για την εμπειρια.

Απάντηση: Re: Ποιο ειναι το ιδανικο μηκος ενος καλωδιου ρευματος ??

Δοκίμασες ποτέ κάποιο άλλο πιό "επώνυμο" καλώδιο
για την τροφοδοσία των συσκευών...Εστω και από περιέργεια?

Τα ρωτάω, γιατί πριν αρχίσουμε τους αφορισμούς καλό είναι να έχουμε
μια προσωπική εμπειρία για το κατα πόσο έχουν δίκιο οι ένθερμοι
υποστηρικτές του θέματος των καλύτερων καλώδιων ρεύματος..
Να ασχοληθώ με τον περιορισμό των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών καθώς και με τα προβλήματα εξαιτίας του αλλοιωμένου συνημίτονου φ , ναι το θεωρώ λογικό.
Μέχρι εκεί .
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με "εξωτικά" καλώδια τροφοδοσίας.

Re: Απάντηση: Re: Ποιο ειναι το ιδανικο μηκος ενος καλωδιου ρευματος ??

Να ασχοληθώ με τον περιορισμό των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών καθώς και με τα προβλήματα εξαιτίας του αλλοιωμένου συνημίτονου φ , ναι το θεωρώ λογικό.
Μέχρι εκεί .
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με "εξωτικά" καλώδια τροφοδοσίας.

Δεν μίλησε κανείς για εξωτικά καλώδια..Απλά ένα σωστά θωρακισμένο και τερματισμένο
καλώδιο έχει την ιδιότητα να μην μετατρέπεται σε κεραία που μεταφέρει
τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές στην συσκευή.

Και τα "μαύρα" καλώδια, απλά δεν...

Οτι στην εποχη του hi fi ηταν πιο απλα τα πραγματα ειναι σιγουρο,δεν βλεπω ομως καμια υποληψη χαμενη τωρα στην εποχη του hi end.Παλια αγοραζες εναν ενισχυτη τον εβαζες στην μπιζα και ξεμπερδευες,σχεδον κανενας απο μας δεν ειχε σκεφτει οτι αλλαζοντας ενα καλωδιο θα αλλαζε και ο ηχος του ενισχυτη.Σημερα μετα απο πολυ ψαξιμο ανακαλυψαμε οτι γινεται και αυτο.Δεν βλεπω να χασαμε κατι με την ανακαλυψη αυτη.Αντιθετα ακουσα προσφατα στο dark side of the moon λεπτομερειες που το 1974 δεν ηξερα οτι υπαρχουν στον δισκο.
ΕΣΥ κι ΕΓΩ δεν ξέραΜΕ!
Οι Φλοϋδ και ο Πάρσον ήξεραν και παραήξεραν...
Τι θέλω να πώ... Μήπως τώρα που πιάσαμε το μαρούλι (λαλά, μάνεϊ, όπως θέτε πέτε το) κι ασπρίσαμε και αποζητάμε τη ζωοδότρα π...τάνα αλλάγή και βάλαμε στα σπίτια μας στουντιακής απόδοσης μηχανάκια...
Μήπως τώρα λοιπόν πέφτουμε απ'τα νέφαλα ακούγοντας πράματα που θα μπορούσαμε να 'χουμε ακούσει από τα 60s-70s αν είχαμε τη δυνατότητα και "ωριμότητα" να ψωνίσουμε το αντίστοιχο χάρντγουερ (χα) της εποχής;
Αλήθεια, θυμάσαι με τι άκουγες(-αμε) στα σέβεντις;
Υπήρχε χάι-εντ το '74; Αν ναι, είναι το χάι-φάι του σήμερα;
Γενικότερες οι ερωτήσεις...

@geopro, βάλε κανα καλύτερο καλωδιάκι μάναμ. Τα μαύρα ούτε για το Abbey Studio δεν είναι! :turtle::flipout:

Υπήρχε χάι-εντ το '74; Αν ναι, είναι το χάι-φάι του σήμερα;
Γενικότερες οι ερωτήσεις...

Αν υπηρχε;;;; :grinning-smiley-043

To 74 το ακουσα για πρωτη φορα σε ενα φορητο πικαπ philips που ειχε ενας φιλος,το πικαπ αυτο ηταν πλαστικο και το καπακι του χωριζε σε δυο ηχεια.Λιγο αργοτερα αγορασα και εγω ενα λιγο καλυτερο.Τα πικαπ αυτα που ειχαν ενσωματωμενο και τον ενισχυτη δεν (ακουγαν) ουτε καλωδιο των 10.000ε γιατι δεν μπορουσαν να το ακουσουν.Ενας αλλος φιλος ειχε φτιαξει συστημα hi fi με ξεχωριστες μοναδες αλλα λογω ποιοτητας αν ακουμπουσες τον ενισχυτη σε χτυπουσε το ρευμα.

Το τελος της αθωοτητας!

Ασβεστε μου respect

Περναμε απο καφετεριες δισκους και τρεχαμε να γραψουμε κασετες.Μια φορα ετσι τρακαραμε με το παπακι.Το μυαλο μας ηταν στη μουσικη.Και την καταφχαριστιομασταν σε διπλα κασετοφωνα.

Το χρημα δεν λυνει μονο προβληματα .Δυμιουργει κιολας .Πιο γλυκα προβληματα ,αλλα δημιουργει.
Κι αν δεν υπαρχουν πρεπει να εφευρεθουν.Αλισφερισι να γινεται.

Last edited by a moderator:

To 74 το ακουσα για πρωτη φορα σε ενα φορητο πικαπ philips που ειχε ενας φιλος,το πικαπ αυτο ηταν πλαστικο και το καπακι του χωριζε σε δυο ηχεια.Λιγο αργοτερα αγορασα και εγω ενα λιγο καλυτερο.Τα πικαπ αυτα που ειχαν ενσωματωμενο και τον ενισχυτη δεν (ακουγαν) ουτε καλωδιο των 10.000ε γιατι δεν μπορουσαν να το ακουσουν.Ενας αλλος φιλος ειχε φτιαξει συστημα hi fi με ξεχωριστες μοναδες αλλα λογω ποιοτητας αν ακουμπουσες τον ενισχυτη σε χτυπουσε το ρευμα.

.....κάπως έτσι με philips πικάπ φορητό,είχα κάνει και εγώ δειλά δειλά,τα πρώτα μου βήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο ειναι το ιδανικο μηκος ενος καλωδιου ρευμα

Ενα belden 3x14awg shielded σαν πολυ καλη αρχη θα σε κανει να αλλαξεις γνωμη.
Φθηνο, σωστο, καλο εισαγωγικο καλωδιο και θα ακουσεις την διαφορα.Μην το αδικησεις με βισματα της πλακας ομως.

Μετα μπορεις να δοκιμαζεις οτι βρεθει στον δρομο σου απλα για την εμπειρια.

Σπουδαίος ο ρόλος του καλώδιου τροφοδοσίας...σπουδαίος και δεν είναι απαραίτητο νά'ναι ακριβό.
Το σωστό πρέπει νά'ναι.

Τα πόστ #64 έως #68 είναι τελείως εκτός,παίδες...

Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα που έχει ο τίτλος του νήματος.

Τα πόστ #64 έως #68 είναι τελείως εκτός,παίδες...

Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα που έχει ο τίτλος του νήματος.

Κάπταιν έχεις δίκιο,αλλά οι άτιμες οι αναμνήσεις βλέπεις!-bye-

Σχετικα με το ποσο κανουν δουλεια τα καλωδια ρευματος ακομα και σε σχετικα φτηνες συσκευες,εχω αλλαξει το καλωδιο ρευματος του mydac με ενα nordost αξιας 105ε και η βελτιωση ηταν πολυ μεγαλη.
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι ασχετα με την τιμη του μηχανηματος η αλλαγη του καλωδιου ρευματος με ενα καλυτερο σιγουρα φερνει βελτιωση,απο μικρη σε ορισμενα,μεχρι μεγαλη σε ορισμενα αλλα.

Σχετικα με το ποσο κανουν δουλεια τα καλωδια ρευματος ακομα και σε σχετικα φτηνες συσκευες,εχω αλλαξει το καλωδιο ρευματος του mydac με ενα nordost αξιας 105ε και η βελτιωση ηταν πολυ μεγαλη.
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι ασχετα με την τιμη του μηχανηματος η αλλαγη του καλωδιου ρευματος με ενα καλυτερο σιγουρα φερνει βελτιωση,απο μικρη σε ορισμενα,μεχρι μεγαλη σε ορισμενα αλλα.

Τολμώ να πω,ότι σε φθηνές συσκευές είναι περισσότερο εμφανή τα αποτελέσματα ,με την αλλαγή καλωδίου!
Προσωπικά πειραματίζομαι χρόνια με τα καλώδια ...

Τολμώ να πω,ότι σε φθηνές συσκευές είναι περισσότερο εμφανή τα αποτελέσματα ,με την αλλαγή καλωδίου!
Προσωπικά πειραματίζομαι χρόνια με τα καλώδια ...

Μαλλον αναμενομενο διοτι τα τροφοδοτικα των φτηνων ηχανηματων "υποφερουν" περισσοτερο απο τα πιο προσεγμενα ακριβοτερων μηχανηματων :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιο ειναι το ιδανικο μηκος ενος καλωδιου ρευματος ??

Μαλλον αναμενομενο διοτι τα τροφοδοτικα των φτηνων ηχανηματων "υποφερουν" περισσοτερο απο τα πιο προσεγμενα ακριβοτερων μηχανηματων :a0210:

Είχα αλλάξει σ'έναν nad και δεν πίστευα στ'αυτιά μου,νόμιζα ότι έπαιζε άλλος ενισχυτής!
Βέβαια από τότε δεν έχει μείνει μηχάνημα που να μην έχει υποστεί αλλαγή καλωδίου.
Μάλιστα περισσότερο ευεργετική ήταν η αλλαγή καλωδίου ρεύματος,παρά interconnect!

Έχω βάλει παντού θωρακισμένο OLFLEX CY110 3x2,5 και δεν έχω δει διαφορά ανάλογα με το μήκος, και έχω δοκιμάσει αρκετά μήκη από μισό μέχρι 4 μέτρα σε διάφορες θέσεις... (και ναι το σύστημά μου ακούει αρκετά αλλαγές σε καλώδια και εξαρτήματα).

Τα υπόλοιπα έχουν συζητηθεί εκτενώς και αλλού... Μή ξαναλέμε τα ίδια