Panasonic BD80
Για την ερωτηση σου δεν μπορω να σε βοηθησω ακριβως(αν κι εχω διαβασει καλα λογια για το s-360).Μηπως ομως μπορεις να μου πεις δυο τρια πραγματακια για το panasonic bd80?Ειμαι αναμεσα σ αυτο και στο sony bdp-s550.Θελω ομως να τα συνδεσω σε ενισχυτη που δεν κανει αποκωδικοποιηση ηχου.Εχεις δοκιμασει την συνδεση με τις 5.1 analog output?
Το BD80 έχει αναλογική έξοδο
7.1 και όχι
5.1. Ή μάλλον - να το πω σωστότερα - έχει πολυκάναλη αναλογική έξοδο 5.1 + αναλογική stereo. Ο συνδυασμός και των δύο γίνεται 7.1, εφ' όσον το δηλώσεις στο μενού των αρχικών ρυθμίσεων, λαμβάνοντας τα δύο επί πλέον κανάλια από την στεροφωνική έξοδο.
Η σύνδεση μέσω αυτής της εξόδου, προϋποθέτει την ρύθμιση του bass management, της στάθμης των ηχείων και του subwoofer, την δήλωση των ηχείων ως small/large, καθώς και ρύθμιση της απόστασης των ηχείων από την θέση ακρόασης/θέασης
από το μενού του player, διότι ως επί το πλείστον κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν από τον ενισχυτή (η συντριπτική πλειοψηφία των ενισχυτών AV, προσφέρει τέτοιου είδους ρυθμίσεις ΜΟΝΟ για τις πηγές που συνδέονται ψηφιακά με αυτούς, είτε μέσω HDMI , είτε μέσω SPDIF είτε με οποιαδήποτε άλλη ΨΗΦΙΑΚΗ σύνδεση).
Τα αναλογικά στάδια του BD80 θεωρούνται από τα καλύτερα της κατηγορίας του, αλλά οι ρυθμίσεις είναι τυπικές, δηλαδή δεν παρέχεται πλήρης και λεπτομερής ρύθμιση για κάθε μια από τις παραπάνω παραμέτρους, όπως σε έναν ενισχυτή AV. Σε ένα νορμάλ σύστημα, που λειτουργεί σε έναν τυπικό χώρο, ίσως οι ρυθμίσεις να είναι επαρκείς, αλλά όταν αρχίσουν να υπεισέρχονται παράγοντες χώρου και θέσης ακρόασης, που απαιτούν πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις, ίσως να μην φτάνουν.
Όσον αφορά την εικόνα του, οι περισσότεροι λένε πως είναι μια σκάλα καλύτερη από του Sony.
Από την άλλη μεριά η νέα σειρά της Sony, ενώ (υποτίθεται) ότι έχει λίγο πιο υποδεέστερη ποιότητα αναλογικών σταδίων, λέγεται ότι έχει καλύτερες και πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις (μιλάω πάντα για τα players που προσφέρουν αναλογική έξοδο 7.1), οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις δύστροπων χώρων ή δυσκολορύθμιστων συστημάτων είναι προτιμότερες. Φυσικά, δεν έχω ακούσει κανένα Sony, απλά μεταφέρω τί έχει λεχθεί στα συγκριτικά.
Αν βγάζεις συμπέρασμα με αυτά, τότε μπορείς να κάνεις και την επιλογή σου, ανάλογα φυσικά και με τίς υπόλοιπες συνοδές συσκευές του συστήματός σου.
Αν κοιτάζεις προς Sony μεριά, καλό είναι να ελέγξεις τί υπάρχει στην νέα σειρά της (BDP-S560 και BDP-S760) που μαζί με το BDP-S360 αποτελούν τα νέα players, πιο βελτιωμένα και εξελιγμένα, με τιμές που δεν διαφέρουν από τα αντίστοιχα 350 και 550 (ίσως είναι και φτηνότερα, εκτός από το 760, για το οποίο δεν υπήρχε αντίστοιχο στην προηγούμενη γκάμα).