Ποιο είναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο για φωτογραφίες?

27 July 2012
24
Αν και δεν μπορούν να συγκριθούν με τις dslr μηχανές, οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων έχουν αναβαθμιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια!

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι έχει την καλύτερη κάμερα σήμερα;

Ένα κινητό αξίας 600 ευρώ βγάζει χειρότερες φωτογραφίες από μία pocket των 100 ευρώ.

Άσε που στα περισσότερα κινητά η διαφορά χρόνου από το click μέχρι το capture αρκεί για να χάσεις αυτό που θες να φωτογραφίσεις...

Ένα κινητό αξίας 600 ευρώ βγάζει χειρότερες φωτογραφίες από μία pocket των 100 ευρώ.

Άσε που στα περισσότερα κινητά η διαφορά χρόνου από το click μέχρι το capture αρκεί για να χάσεις αυτό που θες να φωτογραφίσεις...

Αφορμή για το συγκεκριμένο post ήταν το project ενός τύπου στο instagram. Ρίξτε μια ματιά και θα καταλάβετε! Όλες οι φώτο είναι τραβηγμένες με iphone 4s και κατά τη γνώμη μου είναι εντυπωσιακότατες!
http://statigr.am/viewer.php#/user/218530/

Θα παρακαλούσα τα iphone fan boys να μην συμπεριφέρονται ως fun boys.

Τέτοιες φωτογραφίες μπορούν αν βγουν από πολλές μηχανές. Δεν οφείλονται στην ποιότητα της κάμερας αλλά κυρίως στη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία του φωτογράφου.

Αν και κάτοχος ipod touch (και οχι iphone) δεν είμαι καθόλου fan της apple γενικά! Επίσης σαν ερασιτέχνης φωτογράφος (και μάλιστα σε βρεφικό επίπεδο εμπειρίας), οι φωτογραφίες αυτές μου φάνηκαν εντυπωσιακές αν και σίγουρα τον μεγαλύτερο μερίδιο στο αποτέλεσμα, το έχει ο ίδιος ο φωτογράφος!

Τέτοιες φωτογραφίες μπορούν αν βγουν από πολλές μηχανές. Δεν οφείλονται στην ποιότητα της κάμερας αλλά κυρίως στη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία του φωτογράφου.

στο δικό μου, ακριβό κινητό... η μία πλευρά της φωτογραφίας ή του βίντεο είναι πάντοτε φλου!

έχω βγάλει πολύ καλές φωτογραφίες με ένα sony P1i των 3μεγαπίξελ, αλλά ήταν όλες στατικές και με πολύ καλές συνθήκες φωτισμού και αρκετή προμελέτη.
Με μια φτηνή κανονική σίγουρα θα τις έβγαζα ενδεχομένως καλύτερες καθώς θα μπορούσα επίσης να τις βγάλω με κίνηση ή νύχτα.

είναι μια καλύ λύση ΟΤΑΝ δεν έχεις φωτογραφική και εμπίπτεις στους παραπάνω περιορισμούς.

Απάντηση: Re: Ποιο είναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο για φωτογραφίες?

Βλάση, στην συγκεκριμενη περίπτωση το καλο αποτέλεσμα (απο οτι διαβάζω) οφειλεται στο εξυπνο λογισμικο του iphone που αναλύει την εικονα και κανει εξυπνο stiching realtime.
http://www.youtube.com/watch?v=3G2MFsE924s (δες στο 4:35)

Τωρα τα περι fan ή fun boys, νομίζω δεν ειναι απαραίτητα.. Αν και προτιμώ να είμαι fun παρα fanatic! :p

Παντως ενα καλο κινητο σε καμερα που ακομα και στο σκοταδι ειχε πολυ καλη φωτογραφια (για κινητο) με φλας ηταν το Samsung Pixon 12 που ειχα και πλεον το βρισκεις σε αγγελιες κατω απο 100 ευρω.

Εντάξει, εντυπωσιακά τα 41Megapixels του 808, αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολή?

To βασικό του προσόν δεν είναι οτι έχει 41 μπ αλλά οτι έχει ταυτόχρονα και πολύ μεγάλο αισθητήρα για την κατηγορία των κινητών.

NokiaSensor.jpeg

Και αυτόν τον συνδιασμό τον διάλεξαν για να μπορούν να κάνουν τέλοιο ψηφιακό ζοομ έχοντας σταθερό φακό.

http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview

Χοντρα χοντρα ... μην το ψάχνεις είναι σε άλλη κλάση.

Στα 41Mp πόσο θα είναι το μέγεθος του αρχείου;
Και πόση ώρα θα κάνει να το αποθηκεύσει στη μνήμη;
Για να μη συζητήσουμε το browsing από τη μία photo στην άλλη. :p

To βασικό του προσόν δεν είναι οτι έχει 41 μπ αλλά οτι έχει ταυτόχρονα και πολύ μεγάλο αισθητήρα για την κατηγορία των κινητών.

NokiaSensor.jpeg

Και αυτόν τον συνδιασμό τον διάλεξαν για να μπορούν να κάνουν τέλοιο ψηφιακό ζοομ έχοντας σταθερό φακό.

http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview

Χοντρα χοντρα ... μην το ψάχνεις είναι σε άλλη κλάση.

ε όχι και τέλειο.
στο 3Χ καταλήγεις να έχεις μια μηχανή 3mpixel.....

Δημήτρη, στην κατηγορία του (ψηφιακό ζοομ) είναι τέλειο, (μπαϊ δε γουέη .. 38/9 = 4,2) σε αντίστοιξη με άλλες συσκευές που για 3Χ ζοομ κρατάνε τα 1/9 πιξελ και τα κάνουν ρεσάμπλινγκ σε κάποια μεγαλύτερη ανάλυση με αποτέλεσμα μια θολούρα.

Στα 41Mp πόσο θα είναι το μέγεθος του αρχείου;
Και πόση ώρα θα κάνει να το αποθηκεύσει στη μνήμη;
Για να μη συζητήσουμε το browsing από τη μία photo στην άλλη. :p

Απο επιδόσεις μην με ρωτάς. Αν δεν φρόντσαν να έχουν καλές - αποδεκτές ταχύτητες για τα μεγέθη που διαχειρίζονται .. κακώς.

Τα 41 είναι όλος ο αισθητήρας. Σε κάδρο 4/3 έχει 38,4 (χρησιμοποιεί όλο το ύψος) και σε 16/9 33,6 (χρησιμοποιεί όλο το πλάτος). Ανάλογα το περιεχόμενο μπορεί να πιάσουν και >13ΜΒ (13 είναι το μέγιστο που έχω δεί).

Το πιο βολικό (και λογικό για τους χρήστες) είναι αποθήκευση με ρεσαμπλινγκ σε 8Mp (όσο και τα άλλα καλά κινητά) αλλά τότε δινει πραγματική ευκρίνεια 8Mp ενώ τα μανίσια 8Μπ μεταβίας έχουν ευκρίνεια για 4Μπ.

Ομοίως βέβαια και η ευκρίνεια των 38Μπ του 808 είναι δεν είναι αντάξια 16Μπ .. και κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να έχουν και ενα mode 16Μπ με την λογική οτι δεν χάνεις σχεδόν τίποτε σε ευκρίνεια κανοντας ρεσαμπλινγκ 38-> 16.

Σε ειδικές περιπτώσεις που ενδιαφέρει να πιάσουμε το μέγιστο ΟΚ σε 38Μπ για να κάνεις καλύτερη επεξεργασία και να επιλέξεις σωστό μέγεθος στο PC ..

Το oversampling (εως 2Χ έπρεπε να το λέμε proper sampling) ωφελεί όπως ξέρεις και απο τον ψηφιακό ήχο ... εως 2Χ είναι και απαραίτητο για τέλειο αποτέλεσμα (44Κhz για δειγματισμό 20Κhz)

Σύγκρινε στο Studio scene του Dpreview

http://www.dpreview.com/reviews/stu...x=0.001756440281030445&y=0.004189944134078212

έχει για το 808 επιλογές και για 38 και για 8 Μπ.

Πες μου σε σύγκριση με 12Μπ κομπακτ ποιές φωτό έχουν περισσότερη ευκρίνεια ... η οχταρα του 808 ή οι δωδεκάρες των κομπακτ .. προέκτεινέ το σε κινητά που είναι 2Χ χειρότερα