Ποιο firewall?

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Εδώ και ένα χρόνο περίπου χρησιμοποιώ το Zone Alarm. Απο θεμα ασφάλειας είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί του αλλά εχω και πολλά παγώματα και κολλήματα εξ αιτίας του. (ασυμβατότητα με το NVIDIA firewall το οποίο είναι απενεργοποιημένο πλην όμως τρέχει κάποιο .dll αρχείο. Η μητρική έχει επάνω hardware Firewall.)

Θα ήθελα να ακούσω (δοκιμασμένες) προτάσεις για κάποιο firewall το οποίο θα πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση και φυσικά κέρβερος.

Σε εμένα μου φάνηκε το comodo λίγο δυσκοίλιο... Δεν αυτοσεταρίστηκε με το τοπικό δίκτυο (το έκοψε), και ρωτάει συνέχεια για τα ίδια και τα ίδια.. Και παρά τα συνεχόμενα "allow", ξανά τα ίδια την επόμενη φορά...

Το ΚΙS που εχω στο άλλο πισί (Kaspersky A/V & firewall + όλα τα υπόλοιπα προστατευτικά), μου φάνηκε πολύ πιο ευέλικτο...

Και τα δυο παντως, μου φάνηκαν πολύ πιο ελαφριά από το zonealarm...

Γιατί σε χαλαέι της nvidia το οποίο είναι και hardware και δεν σου τρώει πόρους;
Τόσο πολύ την ψάχνεις και δεν σου κάνει και θες άλλο;

Να σας πω την αλήθεια, το firewall των windows σε συνδυασμό με του router μου (3com), μια χαρά μ' έχει εξυπηρετήσει ως τώρα.
Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα το Kerio, αλλά έπρεπε να κάνω "περικοπές" για να αυξήσω τους πόρους του συστήματος (5 χρονών σαράβαλο, τι να κάνω!).

Εγώ χρησιμοποιώ το firewall των xp σε συνδυασμό με τον linksys router και όλα είναι μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα...

Το zone alarm έχει φύγει εδώ και καιρό !!

Όταν λεμε οτι είναι καλό ενα firewall τι εννοούμε ρε παιδιά; το έχετε δοκιμάσει σε επιθέσεις κτλ. ή κάτι άλλο;

Και ρωτάω όχι γιατι έχω να πω κάτι αλλα γιατι δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το firewall των windows σε συνδιασμό με του ρούτερ, όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω.

ΥΓ: Αυτό που λέει ο Στράτος είναι πολύ σωστό Άλεξ, ούτε πόρους ούτε προβλήματα. Κοίταξέ το.

Απάντηση: Re: Ποιο firewall?

Γιατί σε χαλαέι της nvidia το οποίο είναι και hardware και δεν σου τρώει πόρους;
Τόσο πολύ την ψάχνεις και δεν σου κάνει και θες άλλο;
Δε με χαλάει το hardware firewall της nvidia. Με χαλάει η ασυμβατότητα του με τα torrent clients τα οποία αφενός βγάζουν μηνύματα ασυμβατότητας για το "NVIDIA Firewall" και αφετέρου κρασάρουν διαρκώς και μαζί με αυτά και ο υπολογιστής.

Zone Alarm το καλύτερο...
Μικρό κι ελαφρύ το Tiny firewall...
To Κerio πολύ καλό...
To windows firewall ελέγχει την inbound (εισερχόμενη) κίνηση αλλά δεν προστατεύει στην outbound (εξερχόμενη)
Οι προειδοποιήσεις του zone alarm (και των άλλων επίσης) εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις που έχει κάνει κανείς και ειδικά την πρώτη φορά που θα το τρέξει να δώσει προσοχή στο τι τον ρωτάει το πρόγραμμα... Εκ των υστέρων ο μέσος χρήστης είναι δύσκολο να βρει τον δρόμο να αλλάξει κάποιες ρυθμίσεις... Πάντως γενικά ένα firewall θέλει λίγη εμπειρία για να το σετάρεις καλά... δεν υπάρχει γενική ρύθμιση και ποτέ η default δεν ικανοποιεί τον χρήστη...

Και το Norton firewall πολύ καλό επίσης... Αν μπορείτε να βρείτε τοNorton Internet Suite του 2003, είναι η καλύτερη έκδοση που έβγαλε ποτέ η Symantec όσον αφορά το πλήθος των utilities και το όλο πακέτο πολύ ελαφρύ (από την έκδοση 2004 και μετά γονατίζει το σύστημα) άσε που δεν χρειάζεται online ενεργοποίηση... Με το online update είναι φανταστικό σετ εργαλείων...