Ποιό φορμάτ ήχου σε HD-DVD?

17 June 2006
1,443
Άλιμος
Κάτι που πρόσεξα μόλις χθές και πιθανόν να μήν το ξέρουν μερικοί είναι οτι σε μερικές ταινίες HD-DVD και BLURAY ο προεπιλεγμένος (default) ήχος ΔΕΝ είναι ο DD+ ό TrueHD ο MLP ή ο DTS-HD αλλα ο απλός DD 5.1 . Πρέπει να τον επιλέξεις αλλιώς ακούς τον απλό DD 5.1! πχ οι ταινίες Batman begins και Superman returns (ΗDDVD) και (αν θυμάμαι καλά) Black Hawk Down (BlueRay) οταν τις βάλεις να τις δείς, θα ακούσεις το απλό stream ήχου DD 5.1 και θα πρέπει να επιλέξεις το 'καλό' stream ήχου. Το θεωρώ μεγάλη βλακεία των βλημάτων που έκαναν το authoring του δίσκου. Για αυτό προσοχή στο τί έκπληξη μας έχουν φτιάξει τα στούντιος σε κάθε δισκάκι.

Αυτό φτιάχνεται βέβαια, στην περίπτωση των HD-DVDs με μοντίφα του αρχείου .XPL . Σε αυτά που έχω 'αγοράσει' το έχω φτιάξει και θα περιέχεται στην επόμενη έκδοση ελλ. υποτίτλων.

ΥΓ: ΒΑΛΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΗΧΟ ΓΙΑ HD-DVDs και BluRays!!!! (βράχνιασα, δεν μπορώ να φωνάζω άλλο !! )

YΓ2: Νομίζω οτι απο την έκδοση 7.3 του PowerDVD μπορούμε να κάνουμε διπλό κλίκ στο αρχείο .XPL της HDDVD ταινίας μας και να παίξει κανονικά μ μενού κτλ. Για να μήν κάνουμε μέσα απο το PDVD open>open media files> κτλ κτλ.

ΥΓ3: Δοκιμάστε κάτι ακόμα παρακαλώ: Βάλτε μία ταινία HD ή BR και όταν αρχίσει κανονικά, πατήστε pause και μετά απο λίγο play ή pause για να συνεχίσει. Κράσαρε το PowerDVD; Αν έχει κάποιος ακόμα το PDVD 7.1-7.2 ας το δοκιμάσει και ας μας πεί. Με το 7.3 κρασάρει :AFADF0: . Πώς πάμε προς νερού μας τώρα στην μέση της ταινίας;

Last edited:
Κάτι που πρόσεξα μόλις χθές και πιθανόν να μήν το ξέρουν μερικοί είναι οτι σε μερικές ταινίες HD-DVD και BLURAY ο προεπιλεγμένος (default) ήχος ΔΕΝ είναι ο DD+ ό TrueHD ο MLP ή ο DTS-HD αλλα ο απλός DD 5.1 . Πρέπει να τον επιλέξεις αλλιώς ακούς τον απλό DD 5.1! πχ οι ταινίες Batman begins και Superman returns (ΗDDVD) και (αν θυμάμαι καλά) Black Hawk Down (BlueRay) οταν τις βάλεις να τις δείς, θα ακούσεις το απλό stream ήχου DD 5.1 και θα πρέπει να επιλέξεις το 'καλό' stream ήχου. Το θεωρώ μεγάλη βλακεία των βλημάτων που έκαναν το authoring του δίσκου. Για αυτό προσοχή στο τί έκπληξη μας έχουν φτιάξει τα στούντιος σε κάθε δισκάκι.

Αυτό φτιάχνεται βέβαια, στην περίπτωση των HD-DVDs με μοντίφα του αρχείου .XPL . Σε αυτά που έχω 'αγοράσει' το έχω φτιάξει και θα περιέχεται στην επόμενη έκδοση ελλ. υποτίτλων.

ΥΓ: ΒΑΛΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΗΧΟ ΓΙΑ HD-DVDs και BluRays!!!! (βράχνιασα, δεν μπορώ να φωνάζω άλλο !! )

ΥΓ2: Δοκιμάστε κάτι ακόμα παρακαλώ: Βάλτε μία ταινία HD ή BR και όταν αρχίσει κανονικά, πατήστε pause και μετά απο λίγο play ή pause για να συνεχίσει. Κράσαρε το PowerDVD; Αν έχει κάποιος ακόμα το PDVD 7.1-7.2 ας το δοκιμάσει και ας μας πεί. Με το 7.3 κρασάρει :AFADF0: . Πώς πάμε προς νερού μας τώρα στην μέση της ταινίας;

Αγαπητε Κυριακο δυστηχως στην 7.3 κρασάρει!!

Που είναι οι υπότιτλοι? Τους έχεις ανεβάσει πουθενά?

Που είναι οι υπότιτλοι? Τους έχεις ανεβάσει πουθενά?

Είμαι δουλειά, μόλις πάω σπίτι (4:00) θα τους ανεβάσω κομπλέ και θα ποστάρω το λίνκ. Η λίστα με τα περιεχόμενα είναι εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=7891&page=2

-bye-

Απάντηση: Re: Ποιό φορμάτ ήχου σε HD-DVD?

Και σε εμενα! Και νομιζα οτι ηταν κατι αλλο...Θα ξαναβαλω το 7.1/7.2 και θα σας πω..

Αιμίλιε και όσοι πιστοί, εδώ http://rapidshare.com/files/21161972/_______SUBS______.zip.html είναι η έκδοση με τους υπότιτλους για HD-DVDs που έχω πιό κάτω και τα μοντιφαρισμένα αρχεία .XPL για τον σωστό ήχο στις ταινίες που χρειαζόταν (Batman begins, Superman returns, The departed). Έχω οδηγείες μέσα (πολύ απλό). Είναι 4,κάτι MBs.

Apollo 13 HDDVD
King Kong HD DVD
Oldboy HD DVD
Vanhelsing HDDVD
Dune.HD-DVD
Pitch.Black.HD-DVD
Batman Begins HD-DVD
Hulk.HD-DVD
MI_1 HD-DVD
MI_2 HD-DVD
MI_3 HD-DVD
Serenity HD-DVD
Superman.returns.HD-DVD
Swordfish.HD-DVD
The.Chronicles.Of.Riddick.HD-DVD
U-571 HDDVD
The.Departed.HD-DVD

Have fun. -bye-

εχω παρατηρησει παντως οτι οταν κρασαρει βγαζει ενα error message που εχει να κανει με το Reclock.........

Άν κοιτάξεις στον δίσκο c: υπάρχει ένα αρχείο με όνομα 'reclock_log.txt' οπου καταγράφονται τα δρώμενα κατα την λειτουργία του. Αναφέρει λοιπόν, οτι παρουσιάστηκε σφάλμα 'stack overflow' στον player (PDVD). Πρέπει να είναι bug του PDVD 7.3 . Να κάνετε πιπί σας πρίν την ταινία λοιπόν, και να μήν πίνετε πολλά υγρά κατα την προβολή. :flipout:

Αιμίλιε και όσοι πιστοί, εδώ http://rapidshare.com/files/21161972/_______SUBS______.zip.html είναι η έκδοση με τους υπότιτλους για HD-DVDs που έχω πιό κάτω και τα μοντιφαρισμένα αρχεία .XPL για τον σωστό ήχο στις ταινίες που χρειαζόταν (Batman begins, Superman returns, The departed). Έχω οδηγείες μέσα (πολύ απλό). Είναι 4,κάτι MBs.

Apollo 13 HDDVD
King Kong HD DVD
Oldboy HD DVD
Vanhelsing HDDVD
Dune.HD-DVD
Pitch.Black.HD-DVD
Batman Begins HD-DVD
Hulk.HD-DVD
MI_1 HD-DVD
MI_2 HD-DVD
MI_3 HD-DVD
Serenity HD-DVD
Superman.returns.HD-DVD
Swordfish.HD-DVD
The.Chronicles.Of.Riddick.HD-DVD
U-571 HDDVD
The.Departed.HD-DVD

Have fun. -bye-

Ρε τι σαι συ ρε!!

Αντε ξανα υποκλίσεις :worshippy: :worshippy:
:SFGSFGSF: :guitarist: :guitarist:

Άσχημα μαντάτα για την Σερενάτα (το HTPC μου).

Όταν επιλέγω τα ελληνικά έχω αρκετό stutter, πιθανόν λόγω κάποιου render που γίνεται για να δείξει τους υπότιτλους.

Οπότε με 3.2Ghz ντεν!! Μέχρι να βγούν οι κατάληλλοι directshow filters για να το δώσω στο ZOom να το !@$$@#!$%!%

Όταν επιλέγω τα ελληνικά έχω αρκετό stutter, πιθανόν λόγω κάποιου render που γίνεται για να δείξει τους υπότιτλους.

Οπότε με 3.2Ghz ντεν!! Μέχρι να βγούν οι κατάληλλοι directshow filters για να το δώσω στο ZOom να το !@$$@#!$%!%

Kάνε μια μέτρηση με και χωρίς υπότιτλους σε CPU και πόσταρε, γιατί έχει γκρινιάξει και άλλο μέλος (Φίλιππος) με αδύναμη CPU. Σε core2duo δεν μετράω καμμία αύξηση σε CPU πάντως. Και φυσικά δεν υπάρχει στάτερ ούτε για πλάκα.

Τό ΑΡΙ του HDDVD να δώσει η Μ$ περιμένουμε, όχι τα directshow filters. Αν δώσει το ΑΡΙ, σε λίγο θα βγούν όλοι οι πλέιερς με HDDVD capblts. H Cyberlink το έγραψε απο το μηδέν αλλα είχε τους πόρους να πληρώσει 50 τσακάλια να το γράψουν. Ο zoomplayer ο κακομοίρης, μόνος άντε κι άλλοι 2-3 φίλοι τί να κάνουν! Όπως είχε γίνει και με το DVD που έναν χρόνο μετά την παρουσίασή του σαν μέσο, η Μ$ έδωσε το ΑΡΙ του DVD σε όποιον το ζητούσε και έφτιαξαν τα προγράμματα με DVD capblts.

Kάνε μια μέτρηση με και χωρίς υπότιτλους σε CPU και πόσταρε, γιατί έχει γκρινιάξει και άλλο μέλος (Φίλιππος) με αδύναμη CPU. Σε core2duo δεν μετράω καμμία αύξηση σε CPU πάντως. Και φυσικά δεν υπάρχει στάτερ ούτε για πλάκα.

Με ελληνικούς 92 - 96, χωρίς ελληνικούς 84-87!!!

Εξαρτάται και την σκηνή έτσι?? Έπιασα και 65-70 xωρίς υπότιτλους!!!

Εννοείται ότι με αυτούς που έχει πάνω το έργο (δηλαδη Αγγλικούς, κλπ) παίζει τέλεια!!!

Τό ΑΡΙ του HDDVD να δώσει η Μ$ περιμένουμε, όχι τα directshow filters. Αν δώσει το ΑΡΙ, σε λίγο θα βγούν όλοι οι πλέιερς με HDDVD capblts. H Cyberlink το έγραψε απο το μηδέν αλλα είχε τους πόρους να πληρώσει 50 τσακάλια να το γράψουν. Ο zoomplayer ο κακομοίρης, μόνος άντε κι άλλοι 2-3 φίλοι τί να κάνουν! Όπως είχε γίνει και με το DVD που έναν χρόνο μετά την παρουσίασή του σαν μέσο, η Μ$ έδωσε το ΑΡΙ του DVD σε όποιον το ζητούσε και έφτιαξαν τα προγράμματα με DVD capblts.

Έχεις δίκιο!!

Με ελληνικούς 92 - 96, χωρίς ελληνικούς 84-87!!!

Εξαρτάται και την σκηνή έτσι?? Έπιασα και 65-70 xωρίς υπότιτλους!!!

Εννοείται ότι με αυτούς που έχει πάνω το έργο (δηλαδη Αγγλικούς, κλπ) παίζει τέλεια!!!

Οι 'μαμίσιοι' υπότιτλοι, είναι multiplexed σαν stream και πιό εύκολο να εμφανιστούν ώς έτοιμοι που είναι. Οι έξτρα πρέπει να διαβαστούν απο εξωτερικό αρχείο να σχηματιστεί το layer να μπεί σε ένα πίν στον renderer video και να εμφανιστεί στην οθόνη. Απ' ότι λές θέλει 8-9% CPU time για την έξτρα αυτή εργασία που σε δυνατά μηχανάκια είναι πολύ λίγο. Σε εμένα με core2duo στα 2403 δεν παρατηρώ αύξηση! Ρε ούτε 2%! Δεν μπορώ να δώ την διαφορά. Σε VC1 υλικό έχω 20-35 το περισσότερο που έχω δεί CPU. To 9% τoυ 35 είναι 3% περίπου (το οποίο δεν βλέπω να αυξάνεται με τίποτα) που είναι πολύ μικρό.

Οι 'μαμίσιοι' υπότιτλοι, είναι multiplexed σαν stream και πιό εύκολο να εμφανιστούν ώς έτοιμοι που είναι. Οι έξτρα πρέπει να διαβαστούν απο εξωτερικό αρχείο να σχηματιστεί το layer να μπεί σε ένα πίν στον renderer video και να εμφανιστεί στην οθόνη. Απ' ότι λές θέλει 8-9% CPU time για την έξτρα αυτή εργασία που σε δυνατά μηχανάκια είναι πολύ λίγο. Σε εμένα με core2duo στα 2403 δεν παρατηρώ αύξηση! Ρε ούτε 2%! Δεν μπορώ να δώ την διαφορά. Σε VC1 υλικό έχω 20-35 το περισσότερο που έχω δεί CPU. To 9% τoυ 35 είναι 3% περίπου (το οποίο δεν βλέπω να αυξάνεται με τίποτα) που είναι πολύ μικρό.

Ο 7.3 είναι Overlay ή VMR 9??

Ο 7.3 είναι Overlay ή VMR 9??

Συμπεριφέρεται σαν Overlay αλλα σε περιπτώσεις και σαν VMR. Είναι μπλέξιμο το τί έχει για ρέντερερ τελικά και μάλλον είναι ειδική φάση (κάτι σαν VMR μετά τον decoder και overlay στο τέλος. Δέν ξέρω τί να πώ, όπως κανείς με σιγουριά. Μπλέξιμο.